TFS Barendrecht scoort uitstekend in tweede dubbelweekend

TFS Barendrecht scoort uitstekend in tweede dubbelweekend

The Flying Shuttle wist in de uitwedstrijd tegen VELO vier punten mee te nemen uit Wateringen. In een zeer spannend duel behaalde de Barendrechters een uitstekend gelijk spel. En verlaten hierdoor de laatste plaats van de eredivisie.

Ken je BC DINO al?

De huidige landskampioen heeft een behoorlijke personele wisseling van de wacht gehad, waardoor TFS goede weerstand kon bieden. De HD van Ruben Kweekel en Bart Strijbosch was een duidelijk overwinning voor de broers Joey en Russell Muns met 21-14 en 21-12 voor de thuisploeg. De DD werd eveneens een prooi voor VELO, de dames Pascalle van Nielen en Jeannette van der Werff moesten hun meerdere erkennen in Imke van der Aar en Myke Halkema met de cijfers 22-20 en 21-16.

De heren single tussen Jim Middelburg en Saber Afif werd een mooie overwinning van Saber met 19-21 en 18-21 haalde hij de eerste punt binnen voor TFS. Ook benjamin Joran Kweekel behaalde een duidelijke overwinning op Sergio Kepel met 6-21 en 18-21.

Bij de dames single werden de punten verdeeld. Pascalle kon het niet bolwerken tegen Myke en verloor met 21-18 en 21-13 . Sandy verraste met een mooie overwinning. Hoewel het er in de eerste game niet naar uit zag. Deze ging duidelijk naar Michelle Middelburg. De 2e en 3e game wist Sandy wat ze niet moest doen en ging er met de winst vandoor in 21-9, 9-21 en 10-21.

Ook bij de beide mix partijen werden de punten verdeeld. Joran en Sandy moesten de winst bij Russell en Imke laten met 21-17 en 21-12. Saber en Jeannette moesten het opnemen tegen broer en zus Middelburg. dit werd een goede en spannende pot die in de 3e game beslist werd 20-22 in het voordeel van TFS.

TFS Barendrecht - Victoria (4-4)

Ook deze partij opende met twee dubbels die verloren gingen voor TFS. Joran en Ruben kwamen in twee games tekort en moesten hun meerdere erkennen in Birger Abts en Ben Maes twee keer 15-21. Pascalle en Jeannette deden dat in drie games met 10-21, 21-19 en 14-21.

De eerste single was het even afwachten wat Robert Kwee zou doen, de afgelopen weken werden zijn partijen opgegeven. Hij moest aantreden tegen Saber maar duidelijk was te zien dat hij nog niet optimaal kon presteren. Saber behaalde een makkelijke overwinning met de cijfers 21-8 en 21- 14. Bart kon het goed bij benen tot de 14 punten, daarna gaf Birger wat gas bij en won met 15-21 en 14-21.

De dames singles werden ook eerlijk verdeeld. Pascalle haalde een punt binnen voor TFS en Sandy die na overwinning van gisteren haar zelf vertrouwen had opgebouwd moest toch haar meerdere erkennen in Ann Knaepen met 6-21 en 16-21.

De eerste mix werd niet gespeeld. Robert had kennelijk te veel last van zijn blessure. De tweede mix was een mooie slotpartij met spanning en uitstekend badminton. Het koppel Jeannette en Saber deden wat ze tegen VELO ook deden uitstekend en wisten de partij in de derde game met 22-20 naar zich toe te trekken.

Conclusie van dit dubbelweekend, ruim 100% meer punten behaald dan dat de stand hiervoor liet zien. De laatste plaats verlaten en Saber die 100% resultaat heeft gescoord.

A.s zaterdag 18.00 uur zal The Flying Shuttle thuis aantreden tegen het goed draaiende Roosterse.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
TB Brabant: Topsport Badminton in Brabant

TB Brabant: Topsport Badminton in Brabant

Brabant is van oudsher altijd een badmintonbolwerk geweest. Met name in de jaren negentig werden de kampioenschappen…

23 november 2020

Badminton Nederland Jaarplan 2021: coronavirus bepaalt de koers

Badminton Nederland Jaarplan 2021: coronavirus bepaalt de koers

Dit jaarplan 2021 wordt geschreven tijdens de tweede golf van het coronavirus. Deze tweede golf en de daaropvolgende…

19 november 2020

Will Fabienne Deprez and Peter Gade play an exhibition match?

Will Fabienne Deprez and Peter Gade play an exhibition match?

Most avid badminton fans know German pro shuttler Fabienne Deprez as the 5'7" tall blonde athlete who made her international…

19 november 2020

Badmintonnen in groepjes van vier: niet dubbelen!

Badmintonnen in groepjes van vier: niet dubbelen!

Tijdens de persconferentie van dinsdagavond 17 november jl. maakte het kabinet kenbaar dat we per 19 november terug gaan naar de…

19 november 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!