clubzoeker

TFS Barendrecht scoort uitstekend in tweede dubbelweekend

TFS Barendrecht scoort uitstekend in tweede dubbelweekend

The Flying Shuttle wist in de uitwedstrijd tegen VELO vier punten mee te nemen uit Wateringen. In een zeer spannend duel behaalde de Barendrechters een uitstekend gelijk spel. En verlaten hierdoor de laatste plaats van de eredivisie.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De huidige landskampioen heeft een behoorlijke personele wisseling van de wacht gehad, waardoor TFS goede weerstand kon bieden. De HD van Ruben Kweekel en Bart Strijbosch was een duidelijk overwinning voor de broers Joey en Russell Muns met 21-14 en 21-12 voor de thuisploeg. De DD werd eveneens een prooi voor VELO, de dames Pascalle van Nielen en Jeannette van der Werff moesten hun meerdere erkennen in Imke van der Aar en Myke Halkema met de cijfers 22-20 en 21-16.

De heren single tussen Jim Middelburg en Saber Afif werd een mooie overwinning van Saber met 19-21 en 18-21 haalde hij de eerste punt binnen voor TFS. Ook benjamin Joran Kweekel behaalde een duidelijke overwinning op Sergio Kepel met 6-21 en 18-21.

Bij de dames single werden de punten verdeeld. Pascalle kon het niet bolwerken tegen Myke en verloor met 21-18 en 21-13 . Sandy verraste met een mooie overwinning. Hoewel het er in de eerste game niet naar uit zag. Deze ging duidelijk naar Michelle Middelburg. De 2e en 3e game wist Sandy wat ze niet moest doen en ging er met de winst vandoor in 21-9, 9-21 en 10-21.

Ook bij de beide mix partijen werden de punten verdeeld. Joran en Sandy moesten de winst bij Russell en Imke laten met 21-17 en 21-12. Saber en Jeannette moesten het opnemen tegen broer en zus Middelburg. dit werd een goede en spannende pot die in de 3e game beslist werd 20-22 in het voordeel van TFS.

TFS Barendrecht - Victoria (4-4)

Ook deze partij opende met twee dubbels die verloren gingen voor TFS. Joran en Ruben kwamen in twee games tekort en moesten hun meerdere erkennen in Birger Abts en Ben Maes twee keer 15-21. Pascalle en Jeannette deden dat in drie games met 10-21, 21-19 en 14-21.

De eerste single was het even afwachten wat Robert Kwee zou doen, de afgelopen weken werden zijn partijen opgegeven. Hij moest aantreden tegen Saber maar duidelijk was te zien dat hij nog niet optimaal kon presteren. Saber behaalde een makkelijke overwinning met de cijfers 21-8 en 21- 14. Bart kon het goed bij benen tot de 14 punten, daarna gaf Birger wat gas bij en won met 15-21 en 14-21.

De dames singles werden ook eerlijk verdeeld. Pascalle haalde een punt binnen voor TFS en Sandy die na overwinning van gisteren haar zelf vertrouwen had opgebouwd moest toch haar meerdere erkennen in Ann Knaepen met 6-21 en 16-21.

De eerste mix werd niet gespeeld. Robert had kennelijk te veel last van zijn blessure. De tweede mix was een mooie slotpartij met spanning en uitstekend badminton. Het koppel Jeannette en Saber deden wat ze tegen VELO ook deden uitstekend en wisten de partij in de derde game met 22-20 naar zich toe te trekken.

Conclusie van dit dubbelweekend, ruim 100% meer punten behaald dan dat de stand hiervoor liet zien. De laatste plaats verlaten en Saber die 100% resultaat heeft gescoord.

A.s zaterdag 18.00 uur zal The Flying Shuttle thuis aantreden tegen het goed draaiende Roosterse.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Gemengddubbel Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Gemengddubbel Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich officieel gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs.

15 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!