DKC behoudt ongeslagen status

DKC behoudt ongeslagen status

Ook na de twee gespeelde wedstrijden van dit weekend is DKC nog altijd ongeslagen in de Carlton Eredivisie. Op zaterdag won de Haagse ploeg de topper in en tegen Almere met 5-3.

SportSport

Maak kennis met Joep Strooper!

Een dag later werd hekkensluiter Van Zijderveld in sporthal 't Zandje op de maximale nederlaag getrakteerd: 8-0.

Tegen BV Almere stelde DKC-coach Leonard van Velzen wederom Thomas Wijers en Michiel Kruijt op in het herendubbelspel. Hoewel beiden de laatste weken steeds beter voor de dag komen, wisten ze tegen Dave Khodabux en Stephan Branderhorst geen moment een vuist te maken: 21-19 en 21-11 voor Almere. Het nieuwe damesdubbel (Ginny Severien en Alida Chen) kwam wel tot winst tegen Yvonne Sie en Cheryl Seinen.

In drie van de vier enkelspelen bleek DKC net een maatje te groot voor de Flevolanders. Alleen Veerle Wijers was niet opgewassen tegen Tamara van der Hoeven. Aan de hand van Kruijt won eerstgenoemde wel het mixed dubbel. Dat lukten Mark Caljouw en Daisy Bommeleyn niet tegen Justin Teeuwen en Seinen. Het betekende de 5-3 einduitslag.

Op zondag had DKC weinig te duchten van Van Zijderveld, het team dat tot enkele jaren geleden vaak meedeed om de landstitel. De Hagenaars wonnen alle partijen in twee games. Zo ook Thomas Wijers en Kruijt, die hun verlies van een dag eerder goedmaakten tegen Lennart Bijkerk en Lester Oey. Ook Severien en Chen (speelde tegen haar oude club) kwamen wederom tot winst.

Dennis van Daalen de Jel en Chen hoefden zich niet bovenmatig in te spannen om te zegevieren in de single. Caljouw en Severien hadden iets meer moeite met respectievelijk Marco den Haan en Linda Chen (de zus van), maar hoefden geen moment voor een nederlaag te vrezen. Ook beide gemengd dubbels werden een eenvoudige prooi voor DKC.

Veerle Wijers was blij met de verwachte overwinning tegen Van Zijderveld, maar ze vond dat er tegen Almere wellicht wat meer had ingezeten. "Ik maakte zelf een goede kans om mijn single tegen Van der Hoeven te winnen. Helaas is dat net niet gelukt. Van mijn broer Thomas en Michiel (Kruijt red.) verwachtten we tegen Almere wat meer, maar ze zaten niet goed in hun spel. Toch staat 5-3 gewoon goed. Met de 8-0 tegen Van Zijderveld erbij hebben we uiteindelijk uitstekende zaken gedaan dit weekend."

Dankzij de twee zeges is DKC gestegen van plek drie naar twee. De vice-landskampioen van 2013 heeft veertig punten behaald, drie minder dan koploper Duinwijck. Aanstaande zaterdag staat er een verre uitwedstrijd op het programma voor DKC. Om 19.00 uur is het Limburgse BC Victoria uit Hoensbroek de opponent.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!