SportSport

DKC behoudt ongeslagen status

DKC behoudt ongeslagen status

Ook na de twee gespeelde wedstrijden van dit weekend is DKC nog altijd ongeslagen in de Carlton Eredivisie. Op zaterdag won de Haagse ploeg de topper in en tegen Almere met 5-3.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Een dag later werd hekkensluiter Van Zijderveld in sporthal 't Zandje op de maximale nederlaag getrakteerd: 8-0.

Tegen BV Almere stelde DKC-coach Leonard van Velzen wederom Thomas Wijers en Michiel Kruijt op in het herendubbelspel. Hoewel beiden de laatste weken steeds beter voor de dag komen, wisten ze tegen Dave Khodabux en Stephan Branderhorst geen moment een vuist te maken: 21-19 en 21-11 voor Almere. Het nieuwe damesdubbel (Ginny Severien en Alida Chen) kwam wel tot winst tegen Yvonne Sie en Cheryl Seinen.

In drie van de vier enkelspelen bleek DKC net een maatje te groot voor de Flevolanders. Alleen Veerle Wijers was niet opgewassen tegen Tamara van der Hoeven. Aan de hand van Kruijt won eerstgenoemde wel het mixed dubbel. Dat lukten Mark Caljouw en Daisy Bommeleyn niet tegen Justin Teeuwen en Seinen. Het betekende de 5-3 einduitslag.

Op zondag had DKC weinig te duchten van Van Zijderveld, het team dat tot enkele jaren geleden vaak meedeed om de landstitel. De Hagenaars wonnen alle partijen in twee games. Zo ook Thomas Wijers en Kruijt, die hun verlies van een dag eerder goedmaakten tegen Lennart Bijkerk en Lester Oey. Ook Severien en Chen (speelde tegen haar oude club) kwamen wederom tot winst.

Dennis van Daalen de Jel en Chen hoefden zich niet bovenmatig in te spannen om te zegevieren in de single. Caljouw en Severien hadden iets meer moeite met respectievelijk Marco den Haan en Linda Chen (de zus van), maar hoefden geen moment voor een nederlaag te vrezen. Ook beide gemengd dubbels werden een eenvoudige prooi voor DKC.

Veerle Wijers was blij met de verwachte overwinning tegen Van Zijderveld, maar ze vond dat er tegen Almere wellicht wat meer had ingezeten. "Ik maakte zelf een goede kans om mijn single tegen Van der Hoeven te winnen. Helaas is dat net niet gelukt. Van mijn broer Thomas en Michiel (Kruijt red.) verwachtten we tegen Almere wat meer, maar ze zaten niet goed in hun spel. Toch staat 5-3 gewoon goed. Met de 8-0 tegen Van Zijderveld erbij hebben we uiteindelijk uitstekende zaken gedaan dit weekend."

Dankzij de twee zeges is DKC gestegen van plek drie naar twee. De vice-landskampioen van 2013 heeft veertig punten behaald, drie minder dan koploper Duinwijck. Aanstaande zaterdag staat er een verre uitwedstrijd op het programma voor DKC. Om 19.00 uur is het Limburgse BC Victoria uit Hoensbroek de opponent.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Almere heeft zich geplaatst voor de playoffs van de eredivisie en zal de eerste wedstrijd thuis spelen. Dit zal in het weekend…

30 januari 2023

DKC moet zich opmaken voor halve finales

DKC moet zich opmaken voor halve finales

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale van de Nederlandse Badminton…

30 januari 2023

DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

Plaatst DKC zich direct voor de finale van de Nederlandse Badminton Eredivisie of zijn de Hagenaars veroordeeld tot play-offs? Er…

27 januari 2023

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Badminton Nederland is per direct op zoek naar een projectmedewerker. Wat zoeken we? Een enthousiaste teamspeler met minimaal…

26 januari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!