SportSport

Dubbelweekend wordt met winst afgesloten door VELO

Dubbelweekend wordt met winst afgesloten door VELO

Zondagmiddag 19 oktober om 14.00 uur startte de wedstrijd Van Zundert / VELO tegen Roosterse, die é7eacute;n plek onder VELO staan. Na het gelijkspel tegen TFS Barendrecht moest er gewonnen worden om de schade te beperken.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Met de dubbels werd zoals verwacht geopend. De gebroeders Muns moesten het opnemen tegen de gebroeders Hermans. In twee redelijk eenvoudige sets werd de wedstijd in het voordeel van VELO beslist. Waar de herendubbel vrij gemakkelijk werd gewonnen was het bij de dames een stuk moeilijker. Myke Halkema en Imke van der Aar verloren de eerste game met een aardig dikke uitslag van 12-21. De tweede game was spannend tot het laatste punt en werd op het laatste moment toch nog gewonnen door de dames van VELO. De derde game was degelijk en werd gewonnen met 21-16.

Jim Middelburg speelde zijn tweede herensingle van het weekend. Hij moest het opnemen tegen de Belg Marijn Put. Dit zou een moeilijke partij worden, maar de wedstrijd werd al snel beslist en eindigde in 21-16 en 21-13. Tegelijkertijd werd ook door Sergio Kepel de tweede herensingel gespeeld die het opnam tegen Rick Steuten. Er werden veel rally's gespeeld, maar de meeste fouten kwamen toch van Sergio en uiteindelijk werd de wedstrijd gewonnen door Rick.

De eerste damessingle werd gespeeld door invalster Michelle Middelburg die het moest opnemen tegen Wendy Hoeve. Michelle heeft geknokt voor wat ze waard was, maar verloor in twee sets. De tweede damessingle werd gespeeld door invalster Lianne van der Zanden die het in haar debuut opnam tegen Roxanne Molenmaker. Vooral de tweede set ging een stuk beter, maar helaas verloor ze met 8-21 en 16-21.

De mixen moesten gewonnen worden om nog winst uit de partij te halen. Jim Middelburg en Myke Halkema hadden geen enkel probleem met het koppel Marijn Put en Roxanne Molenmakers en de wedstrijd werd in twee sets beslist. Nu was de taak aan Russell Muns en Imke van der Aar om het andere koppel Ceriel Custers en Linda Hoedemakers te verslaan. De eerste set werd met geen enkel probleem gewonnen, maar daarentegen was de tweede set heel anders en kwam er een beslissende derde set. 17-20 kwamen Russell en Imke achter, maar gelukkig wisten ze de wedstrijd toch te winnen met 23-21. Hierdoor eindigde de wedstrijd tegen BC Roosterse in een belangrijke 5-3 overwinning. Van Zundert / VELO bezet na dit dubbelweekend momenteel de vijfde plek.

De volgende wedstrijd wordt in Almere gespeeld waar Van Zundert / VELO het op zal nemen tegen Qontent Almere op 25 oktober om 19.00 uur.

Zaterdag: Gelijkspel voor VELO

Dit weekend stond er een dubbel weekend op het programma voor VELO met twee thuiswedstrijden. Zaterdagmiddag werd de eerste wedstrijd gespeeld tegen TFS Barendrecht. Deze eindigde in een 4-4 gelijkspel.

In de herendubbel mochten de gebroeders Muns aantreden. Met sterk spel wonnen zij in twee sets en ook Imke van der Aar en Myke Halkema scoorden een punt binnen voor VELO.

Jim Middelburg mocht in de eerste herensingle aantreden tegen Saber Afif. Het ging erg gelijk op en er zaten mooie rally's bij, maar Jim trok helaas aan het kortste eind. Invalster, en zus van, Michelle Middelburg speelde een prima partij waarbij ze de eerste set netjes won, maar helaas verloor ze in drie sets van Sandy Bommeleyn. Sergio Kepel speelde een sterke tweede set, maar heeft helaas zijn draai nog niet helemaal gevonden en verloor zijn single in twee sets. Myke Halkema maakte na een jaar weer haar singledebuut. In de eerste set was het nog een beetje zoeken, maar in de tweede set kon ze het prima uitspelen en won in twee sets.

Russell Muns en Imke van der Aar speelden een sterke mix en wonnen gemakkelijk in twee sets. Tot slot speelden broer en zus Middelburg een erg spannende driesetter, maar Jim en Michelle verloren helaas de derde set met 19-21 waardoor het uiteindelijk 4-4 werd.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vinden in het T-Kwadraat in Tilburg de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024 (NJK) plaats en…

8 may 2024

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Per 1 augustus 2024 stromen Dion Hoegen, Vihaan Shah en Sterre Bang in bij de S-1 selectie op Papendal.

8 may 2024

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!