clubzoeker

Finales Denmark Open: Chen Long had constant controle over de wedstrijd

Finales Denmark Open: Chen Long had constant controle over de wedstrijd

Vandaag begon de dag met een grote regenbui, het kwam met bakken uit de hemel. Een strand- of stadswandeling zat er vandaag niet in.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Daarom was ik vroeger dan normaal in de perskamer waar de broodjes al lagen te wachten, nog verser dan anders. Daarom verliet ik met enige tegenzin de perskamer omdat de finales begonnen waren.

Vandaag begonnen de finales met de damesdubbel. Twee Japanse dames tegen twee Chinese dames. De Japanse dames waren de eerste game niet helemaal bij de les, de Chinese dames speelden een redelijk hoog tempo en aanvallend, de Japanse dames kwamen onder druk en kwamen niet onder de druk uit. Ze maakten meer fouten dan anders. De tweede game speelden ze een stuk beter en werd er een goede damesdubbel gespeeld, met van beide kanten aanvallend badminton in een hoog tempo. Een wedstrijd die uiteindelijk gewonnen werd door de Chinese dames.

Direct na de wedstrijd volgt de hulding. In Odense is men bijzonder trots op H.C. Andersen, de sprookjesschrijver. Odense is zijn geboortestad. Bij de huldiging zijn er altijd een aantal figuren uit de sprookjes van H.C. Andersen. Zo ook dit jaar. De organisatie had een flink aantal hoogwaardigheidsbekleders bereid gevonden om de prijzen uit te reiken, zo was daar Poul-Erik Hoyer, de voorzitter van de Badminton World Federation, de directeur van Yonex Europa, een hoog geplaatste man van het Deens Olympisch Comité en de minister van Cultuur. Er worden diverse prijzen uitgereikt en dan moeten de winnaars ook nog even voor de Deense TV een interview geven. Al met al duurt het nogal voordat de volgende partij weer op de baan staat.

De tweede finale van de dag is het gemengddubbel. Ma Jin en Xu Chen Spelen tegen twee Indonesiërs. In onderlinge confrontaties staan de Indonesiërs voor en zijn dus de favorieten. Ze beginnen ook goed aan de wedstrijd en komen voor. Ze zetten Ma Jin goed onder druk, zetten haar in het achterveld en houden haar in beweging. Bij de coaching bij de 11 in de eerste game geeft de Chinese coach de juiste instructies, Ma Jin komt weer naar voren en Xu Chen bespeelt het achterveld. In de hal hangt een groot scherm waarop de beelden te zien die door de Deense TV uit gezonden worden. Als Xu Chen een fout maakt kijkt Ma Jin op het scherm wat haar partner nu allemaal weer aan het doen was en waarom het fout ging.

Op de stand 0-0 begint Ma Jin met een flick service. De lijnrechter geeft hem in, de Indonesische dame vraagt direct een challenge aan. De lijnrechter had gelijk. Later in de partij krijgt Ma Jin een ontvangfout aan, ze beweegt te vroeg op de service. Dat is al een tijd geleden dat ik dat meegemaakt had, een ontvangersfout. De Deense TV vindt Ma Jin waarschijnlijk ook een interessant persoon, ze komt regelmatig met een close-up in beeld, ik ben benieuwd wat het commentaar er bij is. Vinden ze haar ook een prinsesje of vinden ze haar een 'heks'. Xu Chen en Ma Jin winnen de gemengddubbel en het prinsesje krijgt de bloemen van drie andere prinsesjes.

De damesenkel was een merkwaardige wedstrijd met een grillig puntenverloop, een grote voorsprong werd snel verspeeld, weer ingehaald en dan toch de game gewonnen. Maar niet echt een leuke wedstrijd.

De herenenkel was de langste wedstrijd van de dag. De tape van Chen Long was weer groter dan gisteren en er was een nieuwe strook tape om zijn linkerkuit bij gekomen. Het was een leuke wedstrijd om naar te kijken, maar ik had constant het gevoel dat Chen Long niet tot het uiterste ging. De stand ging gelijk op, maar Chen Long had constant controle over de wedstrijd. Aan het einde van de tweede game leek hij zich even te vergissen in zijn tegenstander, maar met enige inspanning kon ook dat weer recht gezet worden en won hij, weliswaar met verlenging, de wedstrijd.

De laatste wedstrijd van de dag was de herendubbel. Het beste was, zoals wel vaker, tot het laatst bewaard. Daar leek het de eerste game niet op. De Chinezen wonnen de eerste game vrij dik, de tweede game schakelde de Korenanen een versnelling bij en er ontspon zich een geweldige wedstrijd. Fantastische rally's met fantastische reddingen van beide kanten. De Koreaanse hoofdcoach op de tribune begon zelfs aanwijzingen te roepen en te applaudisseren. Het mocht echter niet baten, de Chinezen wonnen ook deze wedstrijd. Wat ze tijdens de wereldkampioenschappen in Denemarken niet lukte, lukte vandaag wel. Alle onderdelen zijn gewonnen door de Chinezen. En geen enkele Europeaan in de finales. Dat moet pijn doen in Denemarken. Op je eigen toernooi niet meedoen om de prijzen. Er zal nog menige evaluatie plaats vinden denk ik.

De publieke belangstelling vandaag was ver boven mijn verwachting, de zaal was voor meer dan de helft gevuld en dat terwijl er geen Denen meer in actie zouden komen en het slechte weer.

Rijst de vraag of al die mensen de kaarten al op voorhand gekocht hadden, maar dat antwoord zal u niet meer van mij lezen.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!