SportSport

Carlton Junior Masters toernooi in Amersfoort

Carlton Junior Masters toernooi in Amersfoort

BC Amersfoort is in het weekend van 18/19 oktober de organisator van een groot jeugdbadmintontoernooi.

Ken je BC Drop Shot al?

In het Carlton Junior Master-toernooi komen alle talenten van Nederland in de leeftijden van 10 tot 18 jaar bij elkaar om hun krachten te meten en punten te halen voor de Junior Master-ranglijst.

Vanuit het gehele land komen 220 spelers naar Amersfoort; zij gaan samen ongeveer 450 wedstrijden spelen. Door deze overweldigende deelname is de clubsporthal van BCAmersfoort, de Juliana van Stolberg, te klein. Hierdoor wordt er op de zaterdag ook gespeeld in de nieuwe sporthal Het Icoon in Vathorst.

Dit vergt van BC Amersfoort een grote inspanning om alles in goede banen te leiden, maar de wedstrijdleiders Tamara Jille, Jos Weinberg, Frans Hoksbergen, Annemarie Schouten, Bert van Velzen, Rene Lelieveld, Marieke Geurtsen en Wim Top zijn met hun ervaring, de hulp van Badminton Nederland en veel vrijwilligers prima in staat om ook deze uitdaging aan te gaan.

Eredivisionist BC Amersfoort gaat met alle spelers uit de Carlton Badminton Academie meedoen; ook nemen er aan het toernooi een aantal jeugdtalenten van Badminton Amersfoort Noord deel.

Op zaterdag 18 oktober wordt er in de Juliana van Stolberg sporthal aan de Leusderweg gespeeld van 9:00 tot 21:00 uur. In de sporthal Icoon aan de Laakboulevard in Vathorst van 10:00 tot 17:00 uur.

Zondag 19 oktober van 9:00 tot 18:00 vindt in de Juliana van Stolberg Sporthal de ontknoping plaats van dit grootse Carlton Junior Masters-toernooi.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
TB Brabant: Topsport Badminton in Brabant

TB Brabant: Topsport Badminton in Brabant

Brabant is van oudsher altijd een badmintonbolwerk geweest. Met name in de jaren negentig werden de kampioenschappen…

23 november 2020

Badminton Nederland Jaarplan 2021: coronavirus bepaalt de koers

Badminton Nederland Jaarplan 2021: coronavirus bepaalt de koers

Dit jaarplan 2021 wordt geschreven tijdens de tweede golf van het coronavirus. Deze tweede golf en de daaropvolgende…

19 november 2020

Will Fabienne Deprez and Peter Gade play an exhibition match?

Will Fabienne Deprez and Peter Gade play an exhibition match?

Most avid badminton fans know German pro shuttler Fabienne Deprez as the 5'7" tall blonde athlete who made her international…

19 november 2020

Badmintonnen in groepjes van vier: niet dubbelen!

Badmintonnen in groepjes van vier: niet dubbelen!

Tijdens de persconferentie van dinsdagavond 17 november jl. maakte het kabinet kenbaar dat we per 19 november terug gaan naar de…

19 november 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!