clubzoeker

Drie Nederlandse kwartfinales Yonex Dutch Open

Drie Nederlandse kwartfinales Yonex Dutch Open

In een zeer sterk Indonesisch veld zijn alleen Jorrit de Ruiter/Samantha Barning in het gemengddubbelspel doorgedrongen tot de kwartfinales van de Yonex Dutch Open 2014 te Almere.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Door te winnen van hun trainingsmaatjes Jelle Maas/Iris Tabeling was een Nederlandse kwartfinale gegarandeerd. De als eerste geplaatste Indonesische spelers Rijal/Marissa werden verrassend door de sterk spelende Fransen Gaetan Mittelheisser/Audrey Fontaine uit het toernooi geslagen.

Eefje/Selena op koers

Eefje Muskens/Selena Piek zijn met overtuiging naar de kwartfinale gegaan. Zij versloegen Amelia/Dewi uit IndonesiŽ in vier games. Minder goed verliep de dubbel van Samantha Barning/Iris Tabeling. Zij verloren teleurstellend van de (ook Indonesische) Awanda/Widjaja (8-11, 11-8, 11-10, 11-9). "Balen, we hebben het weggegeven. We stonden 6-1 voor in de vierde game. Hoe dit kwam? Wisten we het maar. We gaan nu op zoek naar de coach, misschien weet hij het?", zucht Iris. Myke Halkema/Gayle Mahulette hadden geen kans tegen Irawati/Marissa (Indonesië).

Teleurstellend verlies Jacco/Jelle

Jacco Arends/Jelle Maas waren de Duitsers Raphael Beck/Andres Heinz niet nogmaals de baas. Drie weken geleden wonnen onze mannen van de Duitsers in de Belgian International, vandaag waren de Duitsers te sterk en wonnen zonder al te veel moeite. Massing: "Bij vlagen speelden ze niet alert genoeg. Er miste scherpte in de slagen om aan te sluiten. Door de constante achterstand speelden zij onrustig. Je ziet dat door de nieuwe telling het niveau van de dubbels dicht bij elkaar komt te liggen."

Ruud Bosch/Tzu Chieh Tien (Taipei) wonnen verrassend in vijf games van de sterke Fransen Lucas Corvee/Brice Leverdez, waarmee er toch een halve Nederlandse mannendubbel op vrijdag in de kwartfinale speelt.

Drie Nederlandse kwartfinales op vrijdag

In de kwartfinales komen op vrijdag voor Nederland uit: Jorrit de Ruiter/Samantha Barning in het gemengddubbel, Eefje Muskens/Selena Piek in het vrouwendubbelspel en Ruud Bosch/Tzu Chieh in het mannendubbelspel.

Indonesië komt uit in 15 kwartfinales. Spectaculair spel op topniveau is hiermee gegarandeerd.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Het leuke van een podcast is dat je iemands stem hoort en deze niet louter hoeft in te beelden op basis van diens geschreven…

10 augustus 2022

Loting WK Badminton 2022: Soraya de Visch Eijbergen en Gayle Mahulette ontbreken

Loting WK Badminton 2022: Soraya de Visch Eijbergen en Gayle Mahulette ontbreken

Woensdag heeft de loting plaatsgevonden voor de Wereldkampioenschappen Badminton 2022 in Tokio, Japan. De mondiale titelstrijd…

10 augustus 2022

Badminton Nederland zoekt de nieuwe Martijn van Tongeren om een data driven organisatie te worden!

Badminton Nederland zoekt de nieuwe Martijn van Tongeren om een data driven organisatie te worden!

Heb jij de drive om jezelf steeds te verbeteren, weet jij alles van de digitale mogelijkheden om een product of dienst te…

10 augustus 2022

Word jij de nieuwe Rene, Alex of Bodil van Badminton Nederland?

Word jij de nieuwe Rene, Alex of Bodil van Badminton Nederland?

Heb jij een passie voor fotografie, een scherp oog voor detail en heb je affiniteit met de (badminton)sport? Dan zijn we op zoek…

2 augustus 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!