SportSport

Drie Nederlandse kwartfinales Yonex Dutch Open

Drie Nederlandse kwartfinales Yonex Dutch Open

In een zeer sterk Indonesisch veld zijn alleen Jorrit de Ruiter/Samantha Barning in het gemengddubbelspel doorgedrongen tot de kwartfinales van de Yonex Dutch Open 2014 te Almere.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Door te winnen van hun trainingsmaatjes Jelle Maas/Iris Tabeling was een Nederlandse kwartfinale gegarandeerd. De als eerste geplaatste Indonesische spelers Rijal/Marissa werden verrassend door de sterk spelende Fransen Gaetan Mittelheisser/Audrey Fontaine uit het toernooi geslagen.

Eefje/Selena op koers

Eefje Muskens/Selena Piek zijn met overtuiging naar de kwartfinale gegaan. Zij versloegen Amelia/Dewi uit Indonesië in vier games. Minder goed verliep de dubbel van Samantha Barning/Iris Tabeling. Zij verloren teleurstellend van de (ook Indonesische) Awanda/Widjaja (8-11, 11-8, 11-10, 11-9). "Balen, we hebben het weggegeven. We stonden 6-1 voor in de vierde game. Hoe dit kwam? Wisten we het maar. We gaan nu op zoek naar de coach, misschien weet hij het?", zucht Iris. Myke Halkema/Gayle Mahulette hadden geen kans tegen Irawati/Marissa (Indonesië).

Teleurstellend verlies Jacco/Jelle

Jacco Arends/Jelle Maas waren de Duitsers Raphael Beck/Andres Heinz niet nogmaals de baas. Drie weken geleden wonnen onze mannen van de Duitsers in de Belgian International, vandaag waren de Duitsers te sterk en wonnen zonder al te veel moeite. Massing: "Bij vlagen speelden ze niet alert genoeg. Er miste scherpte in de slagen om aan te sluiten. Door de constante achterstand speelden zij onrustig. Je ziet dat door de nieuwe telling het niveau van de dubbels dicht bij elkaar komt te liggen."

Ruud Bosch/Tzu Chieh Tien (Taipei) wonnen verrassend in vijf games van de sterke Fransen Lucas Corvee/Brice Leverdez, waarmee er toch een halve Nederlandse mannendubbel op vrijdag in de kwartfinale speelt.

Drie Nederlandse kwartfinales op vrijdag

In de kwartfinales komen op vrijdag voor Nederland uit: Jorrit de Ruiter/Samantha Barning in het gemengddubbel, Eefje Muskens/Selena Piek in het vrouwendubbelspel en Ruud Bosch/Tzu Chieh in het mannendubbelspel.

Indonesië komt uit in 15 kwartfinales. Spectaculair spel op topniveau is hiermee gegarandeerd.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Badminton Nederland is per direct op zoek naar een projectmedewerker. Wat zoeken we? Een enthousiaste teamspeler met minimaal…

26 januari 2023

Internationale topbadmintonners in actie op Yonex Dutch Junior 2023

Internationale topbadmintonners in actie op Yonex Dutch Junior 2023

Van 1 tot en met 5 maart 2023 vindt de 41ste editie van de Yonex Dutch Junior International plaats. 350 topbadmintonners onder 19…

26 januari 2023

Mixkoppel Debora Jille en Ties van der Lecq uitgeschakeld in Indonesie

Mixkoppel Debora Jille en Ties van der Lecq uitgeschakeld in Indonesie

Debora Jille en Ties van der Lecq (WR-74) zijn helaas uitgeschakeld in de tweede ronde van de Indonesia Masters.

26 januari 2023

Vlaamse overheid bouwt topsportsubsidies Badminton Vlaanderen af: Gitzwarte dag

Vlaamse overheid bouwt topsportsubsidies Badminton Vlaanderen af: Gitzwarte dag

Volgens Badminton Vlaanderen heeft Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) op basis van het advies van Sport Vlaanderen…

22 januari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!