SportSport

Drie Nederlandse kwartfinales Yonex Dutch Open

Drie Nederlandse kwartfinales Yonex Dutch Open

In een zeer sterk Indonesisch veld zijn alleen Jorrit de Ruiter/Samantha Barning in het gemengddubbelspel doorgedrongen tot de kwartfinales van de Yonex Dutch Open 2014 te Almere.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Door te winnen van hun trainingsmaatjes Jelle Maas/Iris Tabeling was een Nederlandse kwartfinale gegarandeerd. De als eerste geplaatste Indonesische spelers Rijal/Marissa werden verrassend door de sterk spelende Fransen Gaetan Mittelheisser/Audrey Fontaine uit het toernooi geslagen.

Eefje/Selena op koers

Eefje Muskens/Selena Piek zijn met overtuiging naar de kwartfinale gegaan. Zij versloegen Amelia/Dewi uit Indonesië in vier games. Minder goed verliep de dubbel van Samantha Barning/Iris Tabeling. Zij verloren teleurstellend van de (ook Indonesische) Awanda/Widjaja (8-11, 11-8, 11-10, 11-9). "Balen, we hebben het weggegeven. We stonden 6-1 voor in de vierde game. Hoe dit kwam? Wisten we het maar. We gaan nu op zoek naar de coach, misschien weet hij het?", zucht Iris. Myke Halkema/Gayle Mahulette hadden geen kans tegen Irawati/Marissa (Indonesië).

Teleurstellend verlies Jacco/Jelle

Jacco Arends/Jelle Maas waren de Duitsers Raphael Beck/Andres Heinz niet nogmaals de baas. Drie weken geleden wonnen onze mannen van de Duitsers in de Belgian International, vandaag waren de Duitsers te sterk en wonnen zonder al te veel moeite. Massing: "Bij vlagen speelden ze niet alert genoeg. Er miste scherpte in de slagen om aan te sluiten. Door de constante achterstand speelden zij onrustig. Je ziet dat door de nieuwe telling het niveau van de dubbels dicht bij elkaar komt te liggen."

Ruud Bosch/Tzu Chieh Tien (Taipei) wonnen verrassend in vijf games van de sterke Fransen Lucas Corvee/Brice Leverdez, waarmee er toch een halve Nederlandse mannendubbel op vrijdag in de kwartfinale speelt.

Drie Nederlandse kwartfinales op vrijdag

In de kwartfinales komen op vrijdag voor Nederland uit: Jorrit de Ruiter/Samantha Barning in het gemengddubbel, Eefje Muskens/Selena Piek in het vrouwendubbelspel en Ruud Bosch/Tzu Chieh in het mannendubbelspel.

Indonesië komt uit in 15 kwartfinales. Spectaculair spel op topniveau is hiermee gegarandeerd.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!