Eefje Muskens en Selena Piek simpel naar halve finale

Eefje Muskens en Selena Piek simpel naar halve finale

Met een verkeerd uitgevoerde tactiek in het begin, maar met een 'makkelijk' einde speelden Eefje Muskens en Selena Piek zich ten koste van de Engelsen Heather Oliver/Lauren Smith naar de halve finale van het vrouwendubbelspel in Almere.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Selena Piek: "We speelden in het begin een te hard en strak spel. Daar zijn de Engelsen goed in. Toen we meer gingen plaatsen en de shuttle goed plaatsen, konden we gaten maken om aan te vallen. Eigenlijk ging het daarna simpel."

De Engelse Heather leek vooral met de service nerveus. Piek: "We weten dat ze problemen met de service heeft. Het gevaar is dan dat we te gretig in haar service duiken en fouten maken. Als onze defence goed zit, dan komt het goed. Dit spel kunnen we ook mooi in de halve finale tegen de Indonesische speelsters gebruiken."

Verrassende halve finale mannendubbelspel Ruud Bosch/Tzu Chieh TIEN

Ruud Bosch speelde een prima wedstrijd door met zijn partner uit Taipei, de Duitsers Raphael Beck/Andreaz Heinz te verslaan in 'straight sets'. De Duitsers hadden eerder dit toernooi Jacco Arends/Jelle Maas uit het toernooi geslagen. Anders hadden de Nederlanders tegen elkaar uitgekomen.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Smashing speelt eerste uitwedstrijd van het seizoen

Smashing speelt eerste uitwedstrijd van het seizoen

Op zaterdag 30 september speelde Smashing de eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen Amersfoort.

1 oktober 2023

Nederlaag in stadsderby voor DKC

Nederlaag in stadsderby voor DKC

Na twee overwinningen heeft DKC de eerste nederlaag moeten incasseren. De Haagse badmintonners gingen in de stadsderby tegen Drop…

1 oktober 2023

Almere pakt koppositie in de Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere pakt koppositie in de Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere heeft zondagmiddag in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen een overtuigende 8-0 overwinning gepakt tegen Roosterse.

1 oktober 2023

TeamNL-spelers hoog geplaatst op deelnemerslijst Dutch Open 2023

TeamNL-spelers hoog geplaatst op deelnemerslijst Dutch Open 2023

Vrijdag verscheen de acceptatielijst van de 74e editie van de Yonex Dutch Open in de Maaspoort Den Bosch. Mark Caljouw…

28 september 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!