Eefje Muskens en Selena Piek simpel naar halve finale

Eefje Muskens en Selena Piek simpel naar halve finale

Met een verkeerd uitgevoerde tactiek in het begin, maar met een 'makkelijk' einde speelden Eefje Muskens en Selena Piek zich ten koste van de Engelsen Heather Oliver/Lauren Smith naar de halve finale van het vrouwendubbelspel in Almere.

Maak kennis met Jareth van der Weijden!

Selena Piek: "We speelden in het begin een te hard en strak spel. Daar zijn de Engelsen goed in. Toen we meer gingen plaatsen en de shuttle goed plaatsen, konden we gaten maken om aan te vallen. Eigenlijk ging het daarna simpel."

De Engelse Heather leek vooral met de service nerveus. Piek: "We weten dat ze problemen met de service heeft. Het gevaar is dan dat we te gretig in haar service duiken en fouten maken. Als onze defence goed zit, dan komt het goed. Dit spel kunnen we ook mooi in de halve finale tegen de Indonesische speelsters gebruiken."

Verrassende halve finale mannendubbelspel Ruud Bosch/Tzu Chieh TIEN

Ruud Bosch speelde een prima wedstrijd door met zijn partner uit Taipei, de Duitsers Raphael Beck/Andreaz Heinz te verslaan in 'straight sets'. De Duitsers hadden eerder dit toernooi Jacco Arends/Jelle Maas uit het toernooi geslagen. Anders hadden de Nederlanders tegen elkaar uitgekomen.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Gemengddubbel Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Gemengddubbel Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich officieel gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs.

15 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!