Erik Meijs heeft stijgende lijn weer te pakken

Erik Meijs heeft stijgende lijn weer te pakken

Hoezo, stijgende lijn? Dat hoor ik al mensen zeggen. Eerste ronde Dutch Open en hij ligt er meteen al weer uit. Mijn beeld is gelukkig anders.

clubzoeker

Maak kennis met Joep Strooper!

Ik neem jullie even mee terug naar het vorige toernooi, de Bulgarian international waar ik nog niet over geschreven heb. Ik was blij dat ik weer goed en sneller dan verwacht was hersteld van mijn rugblessure, zodat ik aan dat toernooi kon meedoen.

Maar tegelijk had ik wel een fikse verkoudheid opgelopen, dus de voorbereiding was pet. Drie weken weinig kunnen trainen, weinig fysiek en voor een topsporter geldt dat je conditie heel snel achteruit vliegt als je niet optimaal kunt trainen. Nogal frustrerend, maar toch besloten om samen met coach Fred van Wankum af te reizen naar Bulgarije, zeker ook omdat de loting er niet slecht uit zag.

In de eerste ronde speelde ik tegen een Engelsman die uit de kwalificatie kwam. Dat leverde geen probleem op en ik kon mijn beperkte energie goed sparen voor ronde twee. Ik had verwacht tegen de als tweede geplaatste Hurskainen uit Zweden te moeten spelen, maar het werd heel onverwacht de Pool Adrian. Opnieuw kansen dus, zo leek het. Het werd een spannende partij die 2 sets lang geheel gelijk op ging. Adrian speelde het toernooi van zijn leven en haalde sommige ballen op onmogelijke manieren terug. Ik speelde goed, maar kon op de beslissende momenten net niet genoeg doordrukken omdat de energie uit mijn lijf wegvloeide. Het eindresultaat was een zure 19-21 en 20-22. Bijna, maar net niet.

Aan de ene kant balen omdat het er absoluut in had gezeten dat ik weer een kwartfinale zou halen, maar aan de andere kant tevreden dat ik er alles uit had gehaald wat er fysiek in zat. Dat er echt niet meer in zat bleek uit het feit dat ik bij aankomst in ons appartement flink koorts bleek te hebben.

Tja, en dan moet je natuurlijk eigenlijk goed uitzieken. Maar de Dutch Open wilde ik niet overslaan. Het eerste toernooi in Nederland waarbij ik in Adidas-tenue zou verschijnen. Ik had me er op verheugd, dus ik zou gaan spelen. Ik had alleen afgelopen maandag en dinsdag de tijd om weer wat te trainen en te proberen helemaal te herstellen van de verkoudheid. Tijdens de trainingen merkte ik al dat ik het zwaar zou krijgen op de Dutch, want het lijf wilde nog niet helemaal en ik had een zware loting omdat ik tegen de als 13e geplaatste Ajay Jayaram uit India zou moeten spelen. Een voormalig top 20 speler dus echt een mooie tegenstander om tegen te spelen. Daarnaast ook nog mijn tweede toernooi in het nieuwe Best-of-5 systeem. Voorlopig nog niet mijn ding, die setjes tot de 11, maar je moet het er maar mee doen.

Lees de rest van dit artikel op de website van Erik Meijs.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!