SportSport

Almere pakt alle punten

Almere pakt alle punten

Qontent Almere heeft zaterdagavond 22 november 2014 in Sportcomplex RCS in de Carlton Eredivisiewedstrijd tegen Van Zijderveld, met scherp geschoten en alle punten in eigen huis gehouden.

Ken je BC Blauwvinger al?

Van Zijderveld kon slechts in drie singles tegenstand bieden, maar de winst ging uiteindelijk toch naar Qontent Almere.

Cheryl Seinen en Yvonne Sie waren betrekkelijk snel klaar in hun vrouwendubbel tegen Mireille van Daal en Nikkie Hosseinnia. De Almeerse dames waren doodeenvoudig een maatje te groot voor de Amstelveners en wonnen de partij met 21-8 en 21-13.

Zo betrekkelijk eenvoudig ging het de mannen Dave Khodabux met Stephan Branderhorst niet af tegen Lester Oey en Lennart Bijkerk. De Buks schoot echter niet met losse flodders en Branderhorst etaleerde zijn lepe slagen en dat was voldoende om met 21-16 en 21-19 de winst te pakken.

Een heel mooie partij was de single van Justin Teeuwen tegen Lester Oey. Dat was genieten voor de ware badmintonliefhebber, want wat de heren lieten zien was kunst en geen kitsch. De eerste game ging aanvankelijk gelijk op, maar was met 14-21 duidelijk voor Oey. De tweede game was volkomen gelijkwaardig en werd met 23-21 nipt gewonnen door Teeuwen. Ook de derde game was verrukkelijk om naar te lijken, maar Teeuwen leek aan het eind van deze game over meer conditie te beschikken en stak de game in de zak met 21-17.

Manon Sibbald vocht in haar partij een verbeten strijd uit met Linda Chen. Sibbald won de eerste game 21-15 en stond in de tweede game met 19-15 voor en de klus leek geklaard, maar niets was minder waar. Uit het niets maakte Chen zo maar zes punten achter elkaar en won de game met 19-21. In de derde game deden de dames niet voor elkaar onder, maar Chen leek de winnares te worden toen ze met 17-20 voorstond. Maar nu kwam Sibbald weer langszij en beide dames verzuimden vervolgens matchpoints te verzilveren. Uiteindelijk deed Sibbald dat wel met 23-21, maar het betekende voor een aantal Almeerse supporters wel 'een pilletje onder de tong'.

Stephan Branderhorst draaide in zijn single tegen Marco den Haan aan de knoppen. De hindernis Den Haan werd door Branderhorst vakkundig geruimd met tweemaal 21-11.

Tamara van der Hoeven wilde wat recht zetten in haar single tegen Mireille van Daal. In de uitwedstrijd had Tamara namelijk het enige verliespunt op haar geweten en dat zat Van der Hoeven terecht niet lekker. Maar de 16-jarige Van der Hoeven kreeg haar revanche en deed dat met name in de eerste game overtuigend met 21-15. In de tweede game gaf Van Daal beter partij, maar dat kon niet verhinderen dat Van der Hoeven ook deze game naar haar toetrok met de cijfers 21-18. Een knappe prestatie van Van der Hoeven!

Dave Khodabux en Yvonne Sie deden het in beide games tegen Lennart Bijkerk en Linda Chen aanvankelijk rustig aan en kwamen op achterstand, maar toen het er echt op aankwam denderden de Almeerders over het Van Zijderveldkoppel heen. Het was nimmer een echte partij, alhoewel de stand wellicht anders doet vermoeden (21-16 en 21-17).

De laatste partij in deze wedstrijd was de mix van Cheryl Seinen met Alex Vlaar tegen Nikkie Hosseinnia en Marco den Haan. Met 21-5 was de eerste game voor Vlaar met Seinen, die geen enkele serieuze tegenstand kregen. In de tweede game speelden de Almeerders ronduit slordig en lieten zij Den Haan en Hosseinnia de nodige punten scoren. Maar toen het er echt op aan kwam ging het gas er op en was de winst met 21-17 voor de Qontent Almerespelers.

Trainer-coach Erik Staats die vanwege zijn werk in Engeland verkeerde, werd voortdurend op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen in de wedstrijd en hij was meer dan tevreden over het resultaat. Zijn taak werd waargenomen door Emmy Vlaar, Suzanne Mulkens en Bas van Os, overigens allen, evenals Staats, met het brevet SL-4-trainer.

Qontent Almere mag zich een paar uur koploper in de Carlton Eredivisie noemen met 60 punten uit elf wedstrijden, maar dat is vertekend, want vanmiddag wordt nog de wedstrijd DKC tegen Duinwijck gespeeld.

Volgende week, zaterdagavond 29 november 2014 in de arena van Sportcomplex RCS de wedstrijd tegen TFS Barendrecht, samen met Van Zijderveld de rode lantaarndragers in de Carlton Eredivisie met 23 punten uit elf wedstrijden.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
TB Brabant: Topsport Badminton in Brabant

TB Brabant: Topsport Badminton in Brabant

Brabant is van oudsher altijd een badmintonbolwerk geweest. Met name in de jaren negentig werden de kampioenschappen…

23 november 2020

Badminton Nederland Jaarplan 2021: coronavirus bepaalt de koers

Badminton Nederland Jaarplan 2021: coronavirus bepaalt de koers

Dit jaarplan 2021 wordt geschreven tijdens de tweede golf van het coronavirus. Deze tweede golf en de daaropvolgende…

19 november 2020

Will Fabienne Deprez and Peter Gade play an exhibition match?

Will Fabienne Deprez and Peter Gade play an exhibition match?

Most avid badminton fans know German pro shuttler Fabienne Deprez as the 5'7" tall blonde athlete who made her international…

19 november 2020

Badmintonnen in groepjes van vier: niet dubbelen!

Badmintonnen in groepjes van vier: niet dubbelen!

Tijdens de persconferentie van dinsdagavond 17 november jl. maakte het kabinet kenbaar dat we per 19 november terug gaan naar de…

19 november 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!