Almere wint met 7-1 van TFS Barendrecht

Almere wint met 7-1 van TFS Barendrecht

Qontent Almere heeft zaterdagavond 24 november 2014 in Sportcomplex RCS met 7-1 gewonnen van TFS Barendrecht.

Ken je BC'67 Veghel al?

De Barendrechters gingen tot het gaatje en vochten voor ieder punt, maar de Almeerse overmacht was te groot, ondanks het soms matte spel van een aantal Almeerders. Saber Afif behaalde voor Barendrecht het enige winstpunt door in twee games te winnen van zijn oud-ploeggenoot Stephan Branderhorst.

Het mannendubbel van Dave Khodabux met Justin Teeuwen tegen Bart Strijbosch met Joran Kweekel, leek op voorhand een eenvoudige overwinning te worden voor Qontent Almere. Het werd inderdaad een overwinning voor Khodabux en Teeuwen met tweemaal 21-16, maar dat ging veel moeizamer dan werd verwacht.

Ook Cheryl Seinen met Yvonne Sie speelden stroef tegen Jeanette van de Werff met Pascalle Nielen-Janssen. Met 21-19 en 21-16 werd de winst binnengehaald, maar groots was het bepaald niet wat de Almeerse dames lieten zien.

Aangezien Manon Sibbald geblesseerd was schoof Tamara van der Hoeven door naar de positie van eerste dame en speelde Georgy van Soerland/Trouerbach de tweede damessingle. En dat deed ze weer, vooral in de eerste game, als in haar beste jaren. Met 21-8 werd Sandy Bommeleijn ingepakt, maar de tweede game gaf een ander beeld te zien. Bommeleijn ging tot het uiterste, maar dat was toch onvoldoende om van Van Soerland-Trouerbach te winnen. De laatste won met 22-20.

De mannensingle van Stephan Branderhorst tegen Saber Afif was het aanzien meer dan waard. Technische hoogstandjes van beide spelers, lange slagenwisselingen, pech en geluk, het lag allemaal dicht bij elkaar in deze partij. Uiteindelijk zegevierde Afif met 19-21 en 18-21 en dat werd de oud-Almerespeler van harte gegund.

Tamara van der Hoeven nam het op tegen Pascalle Nielen-Janssen en de eerste game deed de jongste van het Qontent Almereteam dat heel goed, want het werd 21-13. In de tweede game verzuimde Van der Hoeven echter om het pleit in twee games te beslissen (19-21) en werd het een derde game. Die game was wel voor de Almeerse met 21-14.

Alex Vlaar gaf in zijn single tegen Bart Strijbosch weinig weg en met de cijfers 21-11 en 21-13 was de buit binnen voor de Almeerder, die daarmede de tussenstand op 5-1 bracht.

Alvorens er met de mixen werd gestart namen de spelers van Qontent Almere en het publiek afscheid van Saber Afif. Afif kwam jarenlang uit voor de Almeerse ploeg en met onder meer bloemen werd Afif zeer terecht in het zonnetje gezet, hetgeen een ieder ten zeerste kon waarderen.

En dan de mixen. Justin Teeuwen met Cheryl Seinen hadden het niet echt moeilijk tegen Joran Kweekel en Sandy Bommeleijn. En weer vielen de met het oog nauwelijks te volgen snelle slagen op van Teeuwen. Ongelooflijk wat Teeuwen weer liet zien en met 21-15 en 21-11 waren de punten snel binnen voor Teeuwen met Seinen.

De andere mix gaf een heel ander beeld te zien. Dave Khodabux met Yvonne Sie wonnen de eerste game met 21-14 van Saber Afif met Jeanette van de Werff. Niets aan de hand zou je zeggen vanuit Almeers standpunt gezien. De tweede game ging echter met 14-21 naar Barendrecht. En zo volgde een derde game waarin de Barendrechters een 1-11 voorsprong namen tegen Khodabux en Sie die geen shuttle meer goed raakten. Na het rustmomentje ging het echter aanzienlijk beter met de Almeerders en punt voor punt slopen ze dichterbij, dat onder luide toejuichingen van het publiek. En zo werd het zelfs 15-15 en was de Barendrechtse weerstand gebroken en werd het uiteindelijk 21-15 in Almeers voordeel. Hier was echt sprake van een Houdini-act, want met de 1-11 achterstand geloofde niemand nog dat het goed zou komen.

Trainer-coach Erik Staats toonde zich tevreden met de winst van 7-1, het brengt Qontent Almere immers weer dichter bij de play-offs, maar hij zal toch hier en daar wel wat op te merken hebben.

Qontent Almere behoudt de tweede plek in de Carlton Eredivisie met 67 punten, twee punten achter koploper Duinwijck. Qontent Almere speelt zaterdag 13 december 2014 opnieuw thuis, maar dan tegen BC Amersfoort.

Het arbitrale trio, Salawan Bessie, Visscher en Van den Hof viel niet op, dus deed het uitstekend.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek: I'm coming home

Selena Piek: I'm coming home

That's it. Our Olympic road is ending in the quarterfinals. Tried to gave it our all but the Koreans were simply better today.

29 juli 2021

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

That’s how I am feeling right now. Crazy how sports can go. If you would have told me up front that I would reach the last 16…

29 juli 2021

Badmintonner Mark Caljouw loopt kwartfinales in enkelspel net mis

Badmintonner Mark Caljouw loopt kwartfinales in enkelspel net mis

Badmintonner Mark Caljouw is op de Olympische Spelen gestrand in de achtste finales. Hij verloor in de knock-outfase in drie…

29 juli 2021

Kwartfinale eindstation voor badmintonners Piek en Seinen op Olympische Zomerspelen in Japan

Kwartfinale eindstation voor badmintonners Piek en Seinen op Olympische Zomerspelen in Japan

De Koreaanse weerstand in de kwartfinale van het badmintontoernooi op de Olympische Zomerspelen in Tokio was uiteindelijk te…

29 juli 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!