Roosterse strijdend ten onder thuis tegen DKC

Roosterse strijdend ten onder thuis tegen DKC

DKC is een ploeg die absoluut wil gaan voor het kampioenschap en kan beschikken over een zeer brede en sterke selectie die vrijwel voltallig naar Roosteren was afgereisd, inclusief een extra supportersbus!

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Roosterse BC had er ook zin in en de spelers stonden op scherp. In een mooie ambiance met naast de eigen aanhang, ook de supporters van DKC, werd de strijd met 1-7 in het voordeel van DKC beslist, maar daar moest wel voor gestreden worden.

De damesdubbel van Linda Hoedemakers en Wendy Hoeve tegen Giny Severien en Alida Chen was in de eerste set duidelijk voor de dames van DKC. Ondanks enig herstel in de 2e set was winst niet haalbaar (7-21, 16-21).

Dennis Dubbelman en Nico Hermans konden het in de eerste set tegen Michiel Kruijt en Thomas Weijers wel waarmaken en wonnen deze overtuigend met 21-13. Michiel en Thomas kwamen echter goed terug en wonnen de tweede set met 16-21. Ook in de derde set namen ze het voortouw en nadat Nico geblesseerd raakte was de winst snel bepaald (10-21).

Marijn Put mocht aantreden tegen Mark Caljouw en deed dat met verve. Na nipt verlies in de eerste set, werd de tweede set op karakter gewonnen. In de derde set wist Mark weer duidelijker het initiatief te nemen en kreeg Marijn het harde werken helaas niet betaald (19-21, 21-17 en 13-21). Roxanne Molenmaker moest aantreden tegen de nog jonge invalster Alyssa Tirtosentono en kon probleemloos het eerste en enige punt naar binnen halen (21-11 en 21-8). Ceriel Custers had helaas niets in te brengen tegen Dennis van Daalen de Jel en moest het hoofd diep buigen (10-21 en 7-21).

Wendy en Alida zorgden voor de meest spannende wedstrijd van de avond. In de eerste set was Wendy nog nerveus en kwam niet in haar spel, maar in de tweede set wist ze meer rust te vinden met een overtuigende winst tot gevolg. Ook de derde set ging lange tijd een spannend verloop, maar Wendy kwam uiteindelijk met 20-17 op matchpoint.

Toch wist Alida zich er nog knap uit te redden door 5 punten op rij te maken (18-21, 21-14 en 20-22).

Er was natuurlijk nog hoop op een extra mixpunt, maar helaas kwamen beide mixkoppels van RBC niet echt lekker in hun spel. Marijn en Roxanne kwamen vooral onder druk door het sterke spel van met name Mark (met Daisy Bommeleijn aan zijn zijde) en met 2 X 12-21 was de wedstrijd snel beslist. Voor Linda en Ceriel was het met name de sterk spelende Michiel (met Veerle Weijers naast zich) die hun belette om grip op de wedstrijd te krijgen en ook deze pot was relatief snel beslist (13-21 en 14-21).

Ondanks het forse verlies heeft Roosterse zich toch weten te handhaven op de 5e plek. Slotermeer heeft inmiddels wel evenveel punten, maar door een beter gamesaldo staat Roosterse toch nog hoger geklasseerd. Dat betekend dat de volgende wedstrijd in de Alberthal tegen Slotermeer op zaterdag 13 december een extra lading zal krijgen. Dat mag natuurlijk niet gemist worden!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!