SportSport

Roosterse strijdend ten onder thuis tegen DKC

Roosterse strijdend ten onder thuis tegen DKC

DKC is een ploeg die absoluut wil gaan voor het kampioenschap en kan beschikken over een zeer brede en sterke selectie die vrijwel voltallig naar Roosteren was afgereisd, inclusief een extra supportersbus!

clubzoeker

Ken je GSBC AMOR al?

Roosterse BC had er ook zin in en de spelers stonden op scherp. In een mooie ambiance met naast de eigen aanhang, ook de supporters van DKC, werd de strijd met 1-7 in het voordeel van DKC beslist, maar daar moest wel voor gestreden worden.

De damesdubbel van Linda Hoedemakers en Wendy Hoeve tegen Giny Severien en Alida Chen was in de eerste set duidelijk voor de dames van DKC. Ondanks enig herstel in de 2e set was winst niet haalbaar (7-21, 16-21).

Dennis Dubbelman en Nico Hermans konden het in de eerste set tegen Michiel Kruijt en Thomas Weijers wel waarmaken en wonnen deze overtuigend met 21-13. Michiel en Thomas kwamen echter goed terug en wonnen de tweede set met 16-21. Ook in de derde set namen ze het voortouw en nadat Nico geblesseerd raakte was de winst snel bepaald (10-21).

Marijn Put mocht aantreden tegen Mark Caljouw en deed dat met verve. Na nipt verlies in de eerste set, werd de tweede set op karakter gewonnen. In de derde set wist Mark weer duidelijker het initiatief te nemen en kreeg Marijn het harde werken helaas niet betaald (19-21, 21-17 en 13-21). Roxanne Molenmaker moest aantreden tegen de nog jonge invalster Alyssa Tirtosentono en kon probleemloos het eerste en enige punt naar binnen halen (21-11 en 21-8). Ceriel Custers had helaas niets in te brengen tegen Dennis van Daalen de Jel en moest het hoofd diep buigen (10-21 en 7-21).

Wendy en Alida zorgden voor de meest spannende wedstrijd van de avond. In de eerste set was Wendy nog nerveus en kwam niet in haar spel, maar in de tweede set wist ze meer rust te vinden met een overtuigende winst tot gevolg. Ook de derde set ging lange tijd een spannend verloop, maar Wendy kwam uiteindelijk met 20-17 op matchpoint.

Toch wist Alida zich er nog knap uit te redden door 5 punten op rij te maken (18-21, 21-14 en 20-22).

Er was natuurlijk nog hoop op een extra mixpunt, maar helaas kwamen beide mixkoppels van RBC niet echt lekker in hun spel. Marijn en Roxanne kwamen vooral onder druk door het sterke spel van met name Mark (met Daisy Bommeleijn aan zijn zijde) en met 2 X 12-21 was de wedstrijd snel beslist. Voor Linda en Ceriel was het met name de sterk spelende Michiel (met Veerle Weijers naast zich) die hun belette om grip op de wedstrijd te krijgen en ook deze pot was relatief snel beslist (13-21 en 14-21).

Ondanks het forse verlies heeft Roosterse zich toch weten te handhaven op de 5e plek. Slotermeer heeft inmiddels wel evenveel punten, maar door een beter gamesaldo staat Roosterse toch nog hoger geklasseerd. Dat betekend dat de volgende wedstrijd in de Alberthal tegen Slotermeer op zaterdag 13 december een extra lading zal krijgen. Dat mag natuurlijk niet gemist worden!

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badmintonner Imke van der Aar verhuist naar Denemarken voor badmintondroom

Badmintonner Imke van der Aar verhuist naar Denemarken voor badmintondroom

Het badmintonlooppad van Instagram-fanate Imke van der Aar is danig van koers veranderd nadat ze uit de selectie is gezet door de…

5 augustus 2021

Ruben Jille trekt zich terug uit Denmark Masters

Ruben Jille trekt zich terug uit Denmark Masters

Vanochtend maakte nationale selectie speler Ruben Jille bekend dat hij zich heeft afgemeld voor de Denmark Masters. Een blessure…

5 augustus 2021

Wereldranglijst van 3 augustus 2021: Olympiër Mark Caljouw klimt omhoog

Wereldranglijst van 3 augustus 2021: Olympiër Mark Caljouw klimt omhoog

De wereldranglijst badminton wordt elke dinsdag bijgewerkt. Topsporter Mark Caljouw behaalt deze week zijn hoogste notering:…

4 augustus 2021

Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Van woensdag 13 t/m zondag 17 oktober vindt de Dutch Open - dit jaar een international challenge toernooi - plaats in Almere. De…

2 augustus 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!