SportSport

VELO deelt punten met Slotermeer

VELO deelt punten met Slotermeer

Zaterdag 22 november moest Van Zundert / VELO in speelronde 11 van de Carlton Eredivisie aantreden tegen BV Slotermeer.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Helaas is het nog niet voorbij met de blessuregolf bij VELO, want dit weekend waren er zelfs drie basisspelers geblesseerd. Desondanks was de teamspirit duidelijk aanwezig en werd er zelfs een gelijkspel binnengehaald.

Zoals gewoonlijk werd er begonnen met de dubbels. In de herendubbel werd VELO dit keer vertegenwoordigd door de broers Russell en (invaller) Joey Muns. Samen met de tegenstanders Leon Nottelman en Tim Foo hadden de heren er zeker in de eerste twee sets een hele mooie wedstrijd van gemaakt. Helaas was BV Slotermeer in de derde set de betere partij en het eerste punt voor BV Slotermeer was een feit. Op de andere baan was een echte damesdubbel aan de gang met Myke Halkema en invalster Michelle Middelburg tegen Jessica Ottenhoff en Raquel Humphris. Ook deze wedstrijd werd in de derde set beslist en dit keer in het voordeel van Van Zundert / VELO.

Vervolgens mocht Imke van der Aar het op gaan nemen tegen Esther Kuilman. Imke speelt de laatste tijd een prima single en ook deze week liet ze haar goede spel weer zien. In twee sets werd de wedstrijd naar haar hand gezet. Op de andere baan had Joey Muns het zwaar tegen Ralph Starren en hier werd in twee sets het punt redelijk simpel binnen gehaald door BV Slotermeer.

Nu was het de buurt aan Michelle Middelburg die vocht voor elk punt dat ze waard was en zeker in de tweede set kwam ze dichtbij. Helaas was Raquel toch de bovenliggende partij en zij trok de wedstrijd dan ook in twee sets naar zich toe. Ruud Nagel was ondertussen begonnen met een zware pot tegen Leon Nottelman. Met lange rally's werd de wedstrijd beslist in twee sets voor BV Slotermeer.

Het was nu 2-4 voor BV Slotermeer. De spelers wilden gaan voor het hoogst haalbare, dus de gemengddubbels moesten gewonnen worden. Met de al genoemde goede teamspirit begonnen de Wateringers aan de laatste partijen. Myke en Russell speelden een goede wedstrijd en wonnen dan ook in twee sets van Jessica en Ralph. Imke en Ruud speelden voor het eerst samen, maar zo zag het er zeker niet uit. Ook deze wedstrijd werd knap in twee sets binnen gehaald. De punten zijn uiteindelijk dus eerlijk verdeeld en dat maakt de einduitslag 4-4.

Volgende week speelt Van Zundert / VELO weer een thuiswedstrijd. Deze is op zaterdag 29 november om 19.00 uur en ze zullen spelen tegen BC Duinwijck.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!