SportSport

DKC wint twee keer met 6-2

DKC wint twee keer met 6-2

De Haagse badmintonvereniging DKC heeft dit weekend twaalf punten behaald in de Carlton Eredivisie. Op zaterdag won de ploeg van coach Leonard van Velzen de derby bij Van Zundert/VELO met 6-2.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Een dag later stond diezelfde eindstand op het scorebord voor DKC na de thuiswedstrijd tegen BV Almere. Daarmee blijft de vice-landskampioen van 2013 koploper.

Er waren tijden dat DKC tegen landskampioen VELO geen schijn van kans had. De Wateringers worden dit seizoen echter geteisterd door tal van problemen, waardoor DKC als favoriet aan het duel begon. Het startte echter uitermate zwak. Want met ruime cijfers werden zowel het herendubbel, als het damesdubbel verloren. Daarna toonden de Hagenaars hun veerkracht. De singles van Dennis van Daalen de Jel en Mark Caljouw werden eenvoudig gewonnen van invallers Lennart Breeschoten en Ruud Nagel. Ginny Severien en Alida Chen hadden wat meer moeite met respectievelijk Imke van der Aar en Lianne van der Zanden, maar wisten toch te zegevieren. De afsluitende mixed dubbels waren wat spannender. Michiel Kruijt en Veerle Wijers wonnen hun wedstrijd in twee games. Caljouw en Daisy Bommeleyn hadden iets meer moeite met Jim Middelberg en Van der Aar, maar konden toch juichen na de 21-8 winst in de derde game. Hiermee werd de 6-2 eindstand bereikt.

DKC wist op voorhand dat Almere, de nummer drie van de ranglijst, waarschijnlijk meer tegenstand zou bieden. Daar bleek na de dubbels nog niks van. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen VELO werden die nu wel gewonnen. Caljouw leed vervolgens de meest verrassende nederlaag van het weekend. Justin Teeuwen bleek een maatje te groot voor de Rijswijker (21-19 derde game). Alle andere singles gingen naar DKC. Die van Veerle Wijers tegen Tamara van der Hoeven leverde een onverwachte, maar niet minder welkome zege op. De mixen werden beide in drie game beslist. Kruijt en Veerle Wijers sloten die winnend af tegen Dave Khodabux en Yvonne Sie. Caljouw en Bommeleyn gingen ten onder tegen Teeuwen en Cheryl Seinen: 6-2.

Doordat DKC dit weekend twee keer met 6-2 won en naaste belager Duinwijck datzelfde deed, maar dan met twee keer 5-3 staat de Haagse formatie nog steviger aan kop. Uit veertien wedstrijden heeft DKC 82 punten behaald. Nummer twee Duinwijck behaalde drie punten minder. Almere, dat derde staat heeft 75 punten en nummer vier BC Amersfoort 67. Volgende week staat het laatste duel van 2014 op het programma. Op zondag 21 december ontvangt DKC in 't Zandje hekkensluiter TFS Barendrecht. Aanvang is 14.00 uur.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!