clubzoeker

VELO sluit dubbelweekend af met winst tegen hekkensluiter

VELO sluit dubbelweekend af met winst tegen hekkensluiter

Op de zondag van het dubbelweekend speelde Van Zundert / VELO uit tegen hekkensluiter TFS Barendrecht. Op zaterdag hadden de Wateringers met 2-6 verloren van BC DKC en wilden het weekend graag afsluiten met een overwinning.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Na een gelijkspel in de thuiswedstrijd wilde VELO laten zien dat er wel degelijk gewonnen kon worden van TFS Barendrecht.<-p>

Begonnen werd er met de heren en dames dubbel. Lisa Khoeblal en Myke Halkema speelden tegen Jeanette van de Werff en Pascalle van Nielen-Janssen. Op het einde van de eerste set begon het steeds beter te lopen en werd deze set met 16-21 gewonnen. De tweede set zetten de dames goed door en wonnen vrij eenvoudig met 9-21. Op de baan ernaast stonden Jim Middelburg en Russell Muns te spelen tegen Ruben Kweekel en Bart Strijbosch. Net als bij de dames kenden de heren van VELO een moeizame start. Pas bij een 19-17 achterstand kwam zij op stoom en wonnen met 19-21. De tweede set was ook bij de heren eenvoudig: 11-21.

Ruud Nagel speelde vervolgens tegen Saber Afif een prima eerste set. Hij kwam 18-14 voor, maar verloor deze set helaas met 18-21. De tweede set kwam Saber steeds beter in zijn spel wat resulteerde in een 12-21 verlies. Imke van der Aar was ondertussen aan haar single tegen Sandy Bommeleijn begonnen. Sandy nam de eerste set de leiding en stond deze niet meer af, 21-19. De tweede set ging met 19-21 naar Imke, waarna een derde set de doorslag moest geven. Imke had lang de voorsprong, maar Sandy kwam steeds dichterbij en won uiteindelijk met 21-18.

De eerste damessingle en de tweede herensingle moesten nu de baan op, Lisa moest het opnemen tegen Pascalle en debuterend invaller Rob Theunissen speelde tegen de nog jonge Joran Kweekel. Lisa had moeite om lekker in haar spel te komen na een flink aantal wedstrijden niet te hebben gespeelde door een blessure. Ze bewoog nog niet helemaal lekker en haar tegenstandster verraste haar soms met mooie ballen. Toch wist Lisa, zoals altijd, het punt gewoon binnen te halen met 16-21 17-21. Rob had het op de baan ernaast een stuk lastiger, zijn tegenstander speelde erg goed en tot de eerste interval waren de zenuwen soms iets te hoog gespannen. Na de 11 kwam Rob beter in zijn spel, maar kon niet voorkomen dat hij de eerste set verloor, 21-14. De tweede set waren de zenuwen verdwenen maar helaas was zijn conditie niet zoals die van Joran waardoor hij veelal achter de feiten aanliep. Een 21-10 verlies was het resultaat.

Bij een score van 3-3 moesten de mixen gaan uitmaken wie er met de winst vandoor ging of dat het nog een gelijkspel werd. Jim en Imke speelde de eerste mix tegen Saber en Jeanette. Jim en Imke wisten vrij vroeg al een gat te slaan en gaven dit niet meer uit handen. De eerste set werd gewonnen met 18-21. De tweede set gaf hetzelfde beeld en resulteerde in een 16-21 overwinning. Russell en Myke speelde tegen Joran en Sandy en wilden het verlies van gisteren goedmaken. Wat Joran en Sandy ook probeerden, overal hadden Russell en Myke een antwoord op. Een duidelijke winst, 11-21 10-21, was het gevolg. Hierdoor sloot Van Zundert / VELO het laatste dubbelweekend af met een 5-3 overwinning.

Volgende week wacht Van Zundert / VELO een zware uitwedstrijd, namelijk tegen BC Amersfoort. Deze wedstrijd zal gespeeld worden op zaterdag 20 december om 19.00 uur.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Badminton Nederland is per direct op zoek naar een projectmedewerker. Wat zoeken we? Een enthousiaste teamspeler met minimaal…

26 januari 2023

Internationale topbadmintonners in actie op Yonex Dutch Junior 2023

Internationale topbadmintonners in actie op Yonex Dutch Junior 2023

Van 1 tot en met 5 maart 2023 vindt de 41ste editie van de Yonex Dutch Junior International plaats. 350 topbadmintonners onder 19…

26 januari 2023

Mixkoppel Debora Jille en Ties van der Lecq uitgeschakeld in Indonesie

Mixkoppel Debora Jille en Ties van der Lecq uitgeschakeld in Indonesie

Debora Jille en Ties van der Lecq (WR-74) zijn helaas uitgeschakeld in de tweede ronde van de Indonesia Masters.

26 januari 2023

Vlaamse overheid bouwt topsportsubsidies Badminton Vlaanderen af: Gitzwarte dag

Vlaamse overheid bouwt topsportsubsidies Badminton Vlaanderen af: Gitzwarte dag

Volgens Badminton Vlaanderen heeft Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) op basis van het advies van Sport Vlaanderen…

22 januari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!