clubzoeker

Paul Kleijn: De kritische toon van Ron houdt ons scherp

Paul Kleijn: De kritische toon van Ron houdt ons scherp

Deze week [stond] in het teken van de voorbereiding op de diverse bijeenkomsten tijdens de Carlton Nederlandse Kampioenschappen die dit weekend gespeeld worden in Topsportcentrum Almere.

SportSport

Maak kennis met Selena Piek!

Heb je meteen de reden waarom deze blog zo laat gepost is, want ik moest al vroeg uit de veren om naar Almere te vertrekken. De voorbereiding had onder andere te maken met de ontmoeting van de afgevaardigden die kennis gaan maken met mijn persoontje en die bij gesproken gaan worden over onder ander de vorderingen van A Clear Future.

Vrijdagavond nog meer inspiratie op gedaan tijdens het 'S-PORTCAFÉ van de stichting 'S-PORT die vanuit de gemeente 's-Hertogenbosch belast is met al wat met sport te maken heeft. Thema's van de avond waren sponsoring en crowdfunding. Twee onderwerpen die mij enorm aanspreken, natuurlijk vanwege mijn rol binnen de badmintonsport. Ik roep al zo lang ik voor de badmintonsport actief ben, dat het hand ophouden en geld vragen niet meer van deze tijd is. En reclameborden "verkopen" aan sponsoren is wel leuk, maar een uitermate moeizame exercitie. De bedrijven die willen sponsoren willen er iets voor terug zodat ze een beter bedrijfsresultaat kunnen bewerkstelligen. Mooi dus om de bevestiging te krijgen voor het traject wat ik bedacht heb rondom de finale van de Carlton Eredivisie. Twee themamarkten waarbij naast badmintonliefhebbers ook andere doelgroepen worden gezocht. Rond de dertig bedrijven zullen zich die dag presenteren en daar betalen ze graag voor. Ik had nooit, nooit dertig reclameborden aan de man kunnen brengen, want daar is simpelweg geen behoefte aan en levert niet meer op dan naamsbekendheid, en dat past alleen in campagnes van bedrijven die zich heel frequent presenteren op die manier.

Crowdfunding is een opkomende manier om geld te generen voor de sport. Diverse mogelijkheden zijn er en feitelijk komt het er op neer dat je met kleine beetjes geld een groot bedrag kunt ophalen. Is ook niet iets van dat doen we gauw even hoor, maar als je een goed plan hebt, met een ambitieus doel met een aansprekende tegenprestatie, dan liggen hier enorm veel kansen. En terwijl ik die avond met volle aandacht zat te luisteren, ontstonden spontaan weer een aantal ideeën om met crowdfunding projectmatig aan de slag te gaan. Zou zo maar kunnen dus, dat jullie hier binnen afzienbare tijd meer over gaan horen.

Zaterdag dus op pad naar Almere alwaar de Carlton Nederlandse Kampioenschappen gespeeld worden. Ik kreeg de vuurdoop tijdens de informele bijeenkomst met de afgevaardigden. Die heb ik goed doorstaan, heb me netjes voor kunnen stellen. Tijdens die informele bijeenkomst zijn de afgevaardigden ook bij gepraat over de stand van zaken rondom A Clear Future. De verschillende deelprojecten werden toegelicht en de verandermanager Ton Meeles werd voorgesteld. Tevens kwam de technische staf onder leiding van bondscoach Rune Massing aansluiten om toelichting te geven op de ontwikkelingen op topsport gebied. Ik heb er een goed gevoel aan over gehouden al blijft het een feit dat sommigen een broos vertrouwen hebben vanwege de historie. Zaak is om als bondsbestuur zo aan de slag te blijven dat ook bij die sceptici het vertrouwen komt.

Na een lekker broodje te hebben gegeten hebben we met een paar mensen naar wat out of the box plannen geluisterd van Ron Daniëls. Hij heeft wat voorstellen op papier gezet en eerlijk is eerlijk, ik zie daar wel wat in. Of ze haalbaar blijken te zijn, zal de tijd leren, maar (delen van) die plannen kunnen zeker in de toekomst opgepakt worden. Ik hou daar wel van, proberen iets te verzinnen waardoor je je onderscheid van al dat andere wat je al jaren hetzelfde doet. Dat gaan we tijdens de finale van de Carlton Eredivisie immers ook doen.

Na afloop van dat gesprek nog één op één gesproken met Ron Daniëls, een afgevaardigde met de nodige kennis en staat van dienst die zich regelmatig uitspreekt over de ontwikkelingen binnen Badminton Nederland. En omdat ik alles wil weten om een goed beeld te vormen, heb ik naderhand nog even een bakkie gedaan met Ron. Fantastisch om zo'n brok enthousiasme te horen spreken met volle passie voor de badmintonsport. Zo herken ik hem niet want ik had van hem een heel ander beeld gevormd vanwege zijn uitgesproken stijl van schrijven. Enorm blij dus dat ik hem gesproken heb, en heb een goed beeld kunnen vormen van zijn gedachtegoed. En ach, de kritische toon van Ron houdt ons scherp en triggert ons dat te doen wat we moeten doen.

Nog geen wedstrijd gezien van het Carlton NK en dus maar eens de hal in en naast Bart-Jan den Hollander gaan zitten van Ik Hou van Badminton. Hij is de initiator van de Badmintonsportfoto van het Jaar-verkiezing en ook dit jaar weer vele inzendingen waar ook ik mijn favorieten kenbaar moest maken. Eerst samen met Bart-Jan in de hal zitten kletsen om vervolgens ons even af te zonderen om goed geconcentreerd de juiste keuzes te maken. Prachtige foto's, stuk voor stuk.

Tevens met elkaar zitten brainstormen over hoe we dit initiatief volgend jaar wederom een vervolg kunnen geven en in welke opzet. We zijn het er samen over eens dat we het grootser en professioneler neer moeten zetten met goede afspraken over de samenwerking. Daar gaan we mee aan de slag en dan zullen we ook nadenken over hoe we dit financieel rond kunt gaan krijgen. Wellicht via crowdfunding? You never know, to be continued.

Ach ja, de middag was inmiddels een heel eind gevorderd en dus maar eens op de VIP-tribune gaan kijken en daar de diverse mensen van het Badminton Business Netwerk ontmoet en mee zitten sparren. Ook zij willen graag helpen om de badmintonsport binnen Nederland meer aanzien te geven. We hebben afgesproken om daar eens met elkaar over van gedachte te wisselen. Ik zal daarvoor ook eens binnen het bondsbureau gaan informeren wat er nu allemaal is afgesproken.

Kortom, weer een heel vruchtbare dag en we zijn weer een week dichterbij de apotheose van de Carlton Eredivisie.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Paul Kleijn

Paul Kleijn

Paul is in zijn dagelijks leven Manager Verkoopkantoor bij Technische Unie en is oud-bestuurslid van Badminton Nederland.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!