Tijdens NK in Almere vooral heel veel gesprekken

Tijdens NK in Almere vooral heel veel gesprekken
StudentenlevenStudentenleven

08.00 uur vertrokken uit België en anderhalf uur later vond op het parkeerterrein het eerste gesprek plaats omdat ik werd aangesproken door een regiogenoot over zijn toernooi.

Nog voor ik binnen was raakte ik al in gesprek met de bestuursleden Karin en Ger en werd ik voorgesteld aan de veranderingsmanager Ton Meeles. Ton vertelde me dat hij op zoek was naar kritische mensen binnen onze sport, hij kende me niet en ik moest dus wel even een glimlach onderdrukken en Karin liep tactisch even weg :-)

Eindelijk konden we naar binnen om een kop koffie te drinken en daar werd ik aangesproken door een bevriende trainer die zich zelf meende te herkennen in een van mijn laatste stukjes. Ook hij bood me een kop koffie aan als ik in het vervolg zijn naam zou noemen :-) nog bedankt voor de koffie.

10.30 uur de informele vergadering gaat van start met de introductie van Ton Meeles die eerder al mijn vrees had weg genomen door te vertellen dat hij voor minder dan het bedrag wat in de begroting staat de job heeft aangenomen. Daarna was het woord aan de als pinguïn verkleden prins carnaval die naar de vijand was overgelopen. Het gedeelte van de pinguïn viel trouwens behoorlijk in het water maar dat zijn pinguïns gewend (of gewoon zo als ze daar zeggen :-).

Paul: welkom bij de 'vijand' en ik heb een positieve indruk van de eerste ontmoeting, het is goed om gelijkgestemden te zien binnen het bestuur.

Het overleg eindigde met een gesprek waarbij de drie technische mannen van BNL aantraden: Claus, Kim en Rune. De opvolging van de lange grijze haren stond op het programma. Ik ben blij gestemd over het feit dat er vier vooral jonge opvolgers moeten komen zoals de technische staf ons vertelt. Ik spreek de hoop uit dat ze dan ook echt jong zijn en niet alleen maar jonger dan bijna gepensioneerde nationale coach, met echt jong bedoel ik het liefst onder de 20 en maximaal 25 jaar. Het is beter helemaal op nieuw te starten met een nieuwe generatie dan weer aan de gang te gaan met ouwe 30+ erfenis uit het verleden. Nog meer dan dat vind ik dat onze bond NOOIT meer een lang dienstverband mag aangaan. 4 tot 8 jaar en dan ophoepelen voor nieuwe gedachten. Dat is veel beter voor de sport en je krijgt niet de totaal door gemalen situaties van weleer.

Na afloop van de vergadering nog zo'n 20 min door gesproken in het Deens met Kim en Claus om te constateren dat we op een lijn zitten over hoe Holland zou moeten worden aangepakt. Kroketten vinden ze niet speciaal lekker trouwens en Kim vraagt me of dit wel gezond is, nee zeg ik maar dat zijn wel meer dingen hier niet.

Het volgende overleg gaat over een mogelijke nieuwe opzet van de Dutch Open, ook dit is een prettig overleg waar in iedereen open staat voor out the box thinking. Daarna een gesprek van een op een met het nieuwe bestuurslid Paul. Ik kijk uit naar zijn inbreng bij BNL maar ik geloof er wel in. 14.30 en ik heb nog geen wedstrijd gezien, ik wil de hal in.

Erg ver kom ik niet: iedereen heeft wel iets te vertellen of te vragen. Velen heb ik teleur moeten stellen gewoon omdat ik niet genoeg tijd had Dus sorry Stef, Joop, Paul, Ronald, Peter, Aad, Ton, Fabian, Eric, Erik, Francien en vele anderen. Volgend jaar neem ik langer de tijd maar ik wilde gewoon een paar spelers zien.

Ik had het geluk dat ik bij het meest belangrijke onderdeel in de hal was: de herenenkel. Mark was de eerste die ik aan het werk zag. Zeer stevig geworden het afgelopen jaar en zijn geduldige spel werkte goed. Mark hoefde geen punten te maken maar kon wachten op de fouten van zijn tegenstander en de wedstrijd werd zeer eenvoudig gewonnen. Stephan deed het erg goed tegen Marco (even wennen die baard trouwens). Ook Stephan speelde geduldig en wist dat ook goed om te zetten in winst, Marco kwam goed terug door te vechten maar het was niet genoeg en het technische spel won van de vechter. Jerry tegen Joran startte goed voor Jerry. Hij strafte Joran direct af als hij op zijn ARH speelde maar Jerry ging voorzichtig spelen terwijl Joran het lef had alles uit de kast te halen. Het gevolg: Jerry ging nog voorzichtiger spelen en daarmee verloor hij de wedstrijd.

Nick tegen Vincent: Vincent had het erg goed gedaan in de voorronden maar aan het spel van Nick kan je zien dat hij Dicky aan het kopiëren is. Rustig en geduldig spel heeft hem de overwinning gegeven op een vrij eenvoudige manier. Er zitten wel een aantal tactische fouten in het spel van Nick en dat is onder andere cross net slagen die zijn baan helemaal open legt voor de tegenstander, hij kwam er niet mee in gevaar maar tegen Erik en Eric zal dat worden afgestraft.

16.00 uur tijd om naar huis te gaan en voor mijn zoon te gaan zorgen. Fijne dag gehad, jammer dat ik te weinig tijd had voor iedereen en al helemaal voor de ouders die graag meer wilden weten over de stages op Oro. Maar geen zorgen ,ik ga jullie schrijven.

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton en corona update (week 23)

Badminton en corona update (week 23)

Gisteren werd in de diverse media nogmaals bevestigd dat de sportsector de komende maanden verder open zal gaan. Per 1 juli mogen…

5 juni 2020

Badminton en corona update (week 22)

Badminton en corona update (week 22)

In een wekelijkse update willen wij jullie graag op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen omtrent de badmintonsport en…

29 mei 2020

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Tijdens de persconferentie van de overheid op woensdag 27 mei werd duidelijk dat sportscholen per 1 juli weer open mogen mits zij…

28 mei 2020

Badminton en corona update (week 21)

Badminton en corona update (week 21)

Na de persconferentie van de overheid op dinsdag 19 mei jl. is er helaas geen nieuws te melden over het feit of binnensporten…

20 mei 2020

Acht handige tips voor beginnende airbadmintonners!

Acht handige tips voor beginnende airbadmintonners!

AirBadminton is geschikt voor jong en oud en ook voor alle niveaus. Of je nu een topbadmintonner bent of een sporter die voor het…

12 mei 2020

Youtuber Milo ter Reegen ambassadeur AirBadminton

Youtuber Milo ter Reegen ambassadeur AirBadminton

Mijn naam is Milo ter Reegen, en inmiddels al ruim zeven jaar actief op YouTube onder de naam 'MILO'. Hier plaats ik video's die…

12 mei 2020

Lancering AirBadminton in Nederland

Lancering AirBadminton in Nederland

Met veel trots en plezier mogen wij een gloednieuwe flitsende sport aan Nederland presenteren: AirBadminton. Een nieuwe frisse en…

11 mei 2020

Tactiek en techniek gaan hand in hand

Tactiek en techniek gaan hand in hand

Als we het hebben over tactiek dan wordt er vaak gedacht aan een tactisch plan om de wedstrijd te winnen. Hoewel strategie een…

7 mei 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!