clubzoeker

Topfavorieten stomen door op Carlton NK 2015

Topfavorieten stomen door op Carlton NK 2015

De achtste finales op de Carlton Nederlandse Kampioenschappen badminton 2015 in Topsportcentrum Almere hebben geen grote verrassingen opgeleverd.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Alle topfavorieten wisten zich zonder een game af te staan te plaatsen voor de kwartfinale.

Mannenenkel

Titelverdediger Eric Pang versloeg in de achtste finale Jordy Hilbink met 21-11 en 21-18. In de volgende ronde treft hij tiener Joran Kweekel. Zoals verwacht drongen ook Erik Meijs (2) en Nick Fransman (3) door naar de kwartfinale, al had Fransman de nodige moeite met Amersfoorter Vincent de Vries. Youngster Mark Caljouw (4) schaarde zich ook bij de laatste acht na winst in twee games op Ralph Starren.

Vrouwenenkel

Topfavoriete Soraya de Visch Eijbergen plaatste zich simpel in twee games voor de kwartfinale. Het werd 21-10 en 21-9 tegen Tamara van der Hoeven. Titelverdedigster Gayle Mahulette is net terug van een blessure, maar wist zich in twee games te plaatsen voor het vervolg van het toernooi. Ook Alida Chen (3) en Lisa Khoeblal-Malaihollo (4) schoven door naar de laatste acht.

Mannendubbel

Jelle Maas/Jacco Arends bereikten in het mannendubbel de kwartfinale door met tweemaal 21-12 te winnen van het Wijchense duo Bessem/Reijbroek. Ook de nummers twee en drie van de plaatsingslijst, Michiel Kruijt/Leon Nottelman en Mark Caljouw/Thomas Wijers zijn door naar volgende ronde. Het jonge duo Ruben Jille/Alex Vlaar (3) vond op zaterdagmorgen al hun Waterloo door met 20-22 en 14-21 te verliezen van Dave Khodabux/Jurgen Wouters.

Vrouwendubbel

Eefje Muskens en Selena Piek plaatsten zich zoals verwacht met weinig moeite bij de laatste acht. Het koppel Van der Aar/Van der Hoeven werd met 21-14 en 21-4 verslagen. De voornaamste uitdagers van de nummers twaalf van de wereld, Iris Tabeling en Samantha Barning wisten eenvoudig af te rekenen met Raquel Humphris en Esther Kuilman.

Gemengddubbel

De als eerste geplaatsten Jorrit de Ruiter en Samantha Barning plaatsten zich zonder veel problemen voor de kwartfinale door in de twee games af te rekenen met Joran Kweekel/Imke van der Aar. Het talentvolle duo Ruben Jille/Alida Chen (4) ging verrassend onderuit tegen Leon Nottelman/Roxanne Molenmaker.

Om 18.00 uur vanavond starten de kwartfinales op de Carlton NK 2015.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!