clubzoeker

The Flying Shuttle reist teleurgesteld terug naar Barendrecht

The Flying Shuttle reist teleurgesteld terug naar Barendrecht

The Flying Shuttle was na de recente winst op Roosterse extra gemotiveerd voor de wedstrijd tegen concurrent Victoria uit Hoensbroek.

SportSport

Ken je BC'67 Veghel al?

Ondanks wat extra trainingsarbeid en coaching heeft dit niet geleid tot een goed resultaat. Kennelijk had de druk om optimaal te presteren toch te veel verlammende werking. Tegen dit keer weer een volledige bezetting van de ploeg uit Hoensbroek ging The Flying Shuttle ten onder met 7 -1.

De herendubbel had een zeer grillig verloop de 1e game liep voor TFS voortvarend en leek een overwinning te worden. Bij de stand 20-19 wisten Bart en Ruben de shuttle tegen de grond te werken toen een shuttle van de baan er naast binnen vloog en dat punt overgespeeld moest worden. En kreeg deze game een andere wending en ging met 22-20 naar Ben Maes en Birger Abts. Waarna de 2e game overtuigend naar Victoria met 21-12.

De DD met Jeannette van der Werff en Pascalle van Nielen moesten aantreden tegen het goed ingespeelde koppel Meta Knuth en Jessie van Wijk en moesten ook dit keer hun meerdere erkennen in de dames van Victoria.

De herensingle tussen Saber Afif en Robert Kwee was een eenvoudige overwinning voor Saber met 8-21 en 14-21. De single tussen Birger en Joran Kweekel moest in drie games beslist worden, waarbij de energie in de derde game duidelijk op was bij Joran. Zijn nachtelijke terugkeer uit Polen zal hier aan ten grondslag hebben gelegen.

Beide dames singles gingen eveneens naar de dames van Victoria, Lieke Maes was oppermachtig tegen Pascalle van Nielen. Sandy Bommeleyn wist in de 2e game goed terug te komen na de 1e game met 21-6 te hebben verloren. Na een spannend einde werd deze afgesloten bij de stand 26-24 in het voordeel van Ann Knaepen.

TFS had de hoop op 3 punten nog niet opgegeven, in de thuiswedstrijd wisten ze de 2 mixen naar zich toe te trekken. Maar dit keer was het toch Victoria dat beide keren aan het langste einde trok zodat de eindstand op 7-1 een feit was.

A.s. zaterdag zal The Flying Shuttle alle zeilen bij moeten zetten om degradatie te ontlopen. Om 19.00 uur zal ze de strijd moeten aangaan met de directie concurrent van Zijderveld. Alleen een overwinning van minimaal 6-2 kan degradatie voorkomen.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!