clubzoeker

The Flying Shuttle reist teleurgesteld terug naar Barendrecht

The Flying Shuttle reist teleurgesteld terug naar Barendrecht

The Flying Shuttle was na de recente winst op Roosterse extra gemotiveerd voor de wedstrijd tegen concurrent Victoria uit Hoensbroek.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Ondanks wat extra trainingsarbeid en coaching heeft dit niet geleid tot een goed resultaat. Kennelijk had de druk om optimaal te presteren toch te veel verlammende werking. Tegen dit keer weer een volledige bezetting van de ploeg uit Hoensbroek ging The Flying Shuttle ten onder met 7 -1.

De herendubbel had een zeer grillig verloop de 1e game liep voor TFS voortvarend en leek een overwinning te worden. Bij de stand 20-19 wisten Bart en Ruben de shuttle tegen de grond te werken toen een shuttle van de baan er naast binnen vloog en dat punt overgespeeld moest worden. En kreeg deze game een andere wending en ging met 22-20 naar Ben Maes en Birger Abts. Waarna de 2e game overtuigend naar Victoria met 21-12.

De DD met Jeannette van der Werff en Pascalle van Nielen moesten aantreden tegen het goed ingespeelde koppel Meta Knuth en Jessie van Wijk en moesten ook dit keer hun meerdere erkennen in de dames van Victoria.

De herensingle tussen Saber Afif en Robert Kwee was een eenvoudige overwinning voor Saber met 8-21 en 14-21. De single tussen Birger en Joran Kweekel moest in drie games beslist worden, waarbij de energie in de derde game duidelijk op was bij Joran. Zijn nachtelijke terugkeer uit Polen zal hier aan ten grondslag hebben gelegen.

Beide dames singles gingen eveneens naar de dames van Victoria, Lieke Maes was oppermachtig tegen Pascalle van Nielen. Sandy Bommeleyn wist in de 2e game goed terug te komen na de 1e game met 21-6 te hebben verloren. Na een spannend einde werd deze afgesloten bij de stand 26-24 in het voordeel van Ann Knaepen.

TFS had de hoop op 3 punten nog niet opgegeven, in de thuiswedstrijd wisten ze de 2 mixen naar zich toe te trekken. Maar dit keer was het toch Victoria dat beide keren aan het langste einde trok zodat de eindstand op 7-1 een feit was.

A.s. zaterdag zal The Flying Shuttle alle zeilen bij moeten zetten om degradatie te ontlopen. Om 19.00 uur zal ze de strijd moeten aangaan met de directie concurrent van Zijderveld. Alleen een overwinning van minimaal 6-2 kan degradatie voorkomen.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!