SportSport

Duinwijck klopt Almere in play-offs Carlton Eredivisie

Duinwijck klopt Almere in play-offs Carlton Eredivisie

Duinwijck heeft het eerste duel tegen Qontent Almere in de halve finale van de Play-Offs in de Carlton Eredivisie gewonnen. De nummer 3 uit de reguliere competitie werd in eigen huis met 5-3 verslagen door de ploeg uit Haarlem.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het duo Stephan Brandenhorst/Dave Khodabux zette de thuisploeg op een 1-0 voorsprong door met 23-21 en 21-16 te winnen van Likka Heino/Jerry Natenstedt. In het vrouwendubbel wonnen Akvile Stapusaityte en Alexandra Langley met 21-16, 17-21 en 21-15 van het Almeerse koppel Manon Sibbald/Yvonne Sie waardoor de stand weer gelijk werd getrokken. In de enkelpartijen die daarop volgden wist Duinwijck het verschil te maken en een 5-1 voorsprong te nemen. Gemakkelijk ging dit echter niet, want elke partij kende een zeer spannend scoreverloop met bijna allemaal drie games.

Justin Teeuwen redde het net niet tegen Anton Kaisti die met 21-18, 19-21 en 20-22 aan het langste eind trok. Akvile Stapusaityte tegen Manon Sibbald (21-4, 21-18), Likka Heino tegen Stephan Brandenhorst (21-13, 16-21, 22-20) en Dorien Lups tegen Tamara van der Hoeven (20-22, 23-21, 21-16) haalden de zege voor Duinwijck binnen.

Qontent Almere wist nog wel iets terug te doen door winst in de gemengddubbelspelen. Zo wonnen Dave Khodabux en Yvonne Sie van Anton Kaisti en Betty Timmerman in drie games met 22-20, 15-21 en 21-16 en werden Jerry Natenstedt en Alexandra Langley verslagen door Justin Teeuwen en Cheryl Seinen met 21-17, 16-21 en 16-21, waardoor de eindstand werd bepaald op 5-3 voor Duinwijck.

Aanstaande zaterdag 7 februari is de return van de halve finale, in Haarlem om 19.00 uur. Morgen, woensdag 4 februari, spelen Amersfoort en DKC voor de eerste keer tegen elkaar in de andere halve eindstrijd.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!