Een topsportcarrière met risico op zuurstoftekort

Een topsportcarrière met risico op zuurstoftekort

Erik, jouw halve finale tegen Nick Fransman was afgelopen zondag een van de redenen om naar Topsportcentrum Almere te komen. Zoals wel meer mensen vooraf zeiden: een interessante krachtmeting tussen twee spelers die een eigen pad gekozen hebben.

SportSport

Maak kennis met Mahi Goyat!

Dat Nick Fransman een solide prestatie leverde tegen jou, dat is inderdaad glashelder. Dat jij onder je daadwerkelijke niveau acteerde, dat lijkt eveneens evident.

Als je badmintonline.nl af en toe volgt - en ik weet dat dat vanuit jouw team actief gebeurt - dan ben je op de hoogte dat we sinds augustus / september bewust een ander redactioneel beleid voeren. Een beleid dat niet geënt is op het genereren van 'zoveel mogelijk reacties', maar op het brengen van een interessant en vooral gevarieerd nieuwsaanbod. Mijn interesse, die door meerdere mensen gedeeld wordt, om jouw blog over de halve finale te lezen, is oprecht.

Lezers die jouw stukjes hier en op jouw website volgen, krijgen in elke blog en in elk wedstrijdverslag een deconstructie van je partijen of toernooien. Waarom iets niet gelukt is, welke pijntjes er zijn geweest en dat met het team gewerkt wordt naar de volgende uitdaging.

Voor mij persoonlijk - en ik word niet gehinderd door enige vorm van kennis over topbadminton of topsport - is jouw topcarrière en wat ik erover lees voorlopig als het langdurig inhouden van mijn adem. Wanneer je de NK-finale haalt, dan zou ik uitademen. Wanneer je een (halve) finale van een Open of International haalt, dan zou ik uitademen. Op enig moment hoop ik als badmintonliefhebber die zichtbare stap omhoog te zien, al was het maar ter bevestiging van jouw keuze voor een onafhankelijk team.

Voorlopig houd ik mijn adem dus nog in.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

De Nederlandse topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben de halve finale bereikt in het gemengddubbel op de Yonex…

24 maart 2023

DKC gaat op voor tweede landstitel

DKC gaat op voor tweede landstitel

Na 2013, 2015, 2017 en 2019 staan de badmintonners van DKC voor de vijfde keer in de finale om de landstitel. Alleen in 2015…

24 maart 2023

In gesprek met Jan Helmond: het schip Badminton Nederland dat van richting moet veranderen

In gesprek met Jan Helmond: het schip Badminton Nederland dat van richting moet veranderen

Langere tijd geleden had ik een gesprek met Jan Helmond, voorzitter van Badminton Nederland. Één van de afspraken…

23 maart 2023

Voeg ook jouw badmintonclub toe aan onze clubzoeker!

Voeg ook jouw badmintonclub toe aan onze clubzoeker!

Op badmintonline.nl bieden we alle badmintonclubs in Nederland een clubprofiel aan, ook badmintonverenigingen die lid zijn van…

21 maart 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!