Een topsportcarrière met risico op zuurstoftekort

Een topsportcarrière met risico op zuurstoftekort

Erik, jouw halve finale tegen Nick Fransman was afgelopen zondag een van de redenen om naar Topsportcentrum Almere te komen. Zoals wel meer mensen vooraf zeiden: een interessante krachtmeting tussen twee spelers die een eigen pad gekozen hebben.

clubzoeker

Maak kennis met Nadia Choukri!

Dat Nick Fransman een solide prestatie leverde tegen jou, dat is inderdaad glashelder. Dat jij onder je daadwerkelijke niveau acteerde, dat lijkt eveneens evident.

Als je badmintonline.nl af en toe volgt - en ik weet dat dat vanuit jouw team actief gebeurt - dan ben je op de hoogte dat we sinds augustus / september bewust een ander redactioneel beleid voeren. Een beleid dat niet geënt is op het genereren van 'zoveel mogelijk reacties', maar op het brengen van een interessant en vooral gevarieerd nieuwsaanbod. Mijn interesse, die door meerdere mensen gedeeld wordt, om jouw blog over de halve finale te lezen, is oprecht.

Lezers die jouw stukjes hier en op jouw website volgen, krijgen in elke blog en in elk wedstrijdverslag een deconstructie van je partijen of toernooien. Waarom iets niet gelukt is, welke pijntjes er zijn geweest en dat met het team gewerkt wordt naar de volgende uitdaging.

Voor mij persoonlijk - en ik word niet gehinderd door enige vorm van kennis over topbadminton of topsport - is jouw topcarrière en wat ik erover lees voorlopig als het langdurig inhouden van mijn adem. Wanneer je de NK-finale haalt, dan zou ik uitademen. Wanneer je een (halve) finale van een Open of International haalt, dan zou ik uitademen. Op enig moment hoop ik als badmintonliefhebber die zichtbare stap omhoog te zien, al was het maar ter bevestiging van jouw keuze voor een onafhankelijk team.

Voorlopig houd ik mijn adem dus nog in.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!