Topbadminton in Regio Centrum: play-off Amersfoort-DKC

Topbadminton in Regio Centrum: play-off Amersfoort-DKC

Woensdagavond 4 februari 20:00 uur in de Juliana van Stolberg te Amersfoort start voor Amersfoort de play-off.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Op zich een wonder dat het Amersfoortse team de laatste vier haalde. In de 1e helft van de reguliere competitie verloor het team van Joéli Residay niet een keer.

Dit ondanks dat regelmatig met soms twee of drie invaldames werd gespeeld. Yao Jie droeg ook haar steentje bij. In de drie wedstrijden dat zij het team versterkte behaalde zij vijf punten. De tweede helft verliep minder succesvol, maar de opgebouwde voorsprong was ruim voldoende om de vierde plaats vast te houden. Alle vrouwen en ook Eric Pang raakten geblesseerd, een mooie kans voor de aanstormende jeugd om te laten zien hoe ver zij zijn en of zij het eredivisie avontuur in een topteam reeds aankunnen.

Stella Li, Romy de Laak, Demi Lensselink, Debora Jille en Lotte Manenschijn bewezen dat ze op weg zijn om goede eredivisiespeelsters te worden. Na al het blessureleed hoopt Amersfoort dat er in de play-off weer voldoende vrouwen beschikbaar zijn. Een feit is in ieder geval dat Nederlands Kampioen Eric Pang weer fit is en Gayle Mahulette is ook weer gestart met de wedstrijden. Beiden ontbreekt het wat ritme, maar in een play-off is de motivatie een stuk groter dan in de gewone wedstrijden. Je strijdt immers voor een plaats in de finale om het landskampioenschap.

Met welk team Joéli Residay - coach van Amersfoort - voor de dag zal komen zal pas duidelijk zijn op de wedstrijddag zelf. Amersfoort zal zich terdege voorbereiden om een goed figuur te slaan tegen het Haagse DKC, wat ongeslagen als 1e eindigde in de competitie.

Er wordt gespeeld in twee wedstrijden, de 1e wedstrijd is op woensdag 4 februari om 20:00 uur in Amersfoort en de 2e wedstrijd is op zondagmiddag 8 februari 16:00 uur in sporthal 't Zandje in de Haag. De winnaar is het team dat als 1e negen partijen in winst omzet, is de stand na twee wedstrijden in evenwicht dan wordt er uit de spelers welke de laatste wedstrijd speelden van elk team een mix gevormd welke een golden game gaan spelen.

De winnaar plaatst zich voor de finale op zaterdag 21 februari in de Maaspoort in Den Bosch.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!