clubzoeker

Topbadminton in Regio Centrum: play-off Amersfoort-DKC

Topbadminton in Regio Centrum: play-off Amersfoort-DKC

Woensdagavond 4 februari 20:00 uur in de Juliana van Stolberg te Amersfoort start voor Amersfoort de play-off.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Op zich een wonder dat het Amersfoortse team de laatste vier haalde. In de 1e helft van de reguliere competitie verloor het team van Joéli Residay niet een keer.

Dit ondanks dat regelmatig met soms twee of drie invaldames werd gespeeld. Yao Jie droeg ook haar steentje bij. In de drie wedstrijden dat zij het team versterkte behaalde zij vijf punten. De tweede helft verliep minder succesvol, maar de opgebouwde voorsprong was ruim voldoende om de vierde plaats vast te houden. Alle vrouwen en ook Eric Pang raakten geblesseerd, een mooie kans voor de aanstormende jeugd om te laten zien hoe ver zij zijn en of zij het eredivisie avontuur in een topteam reeds aankunnen.

Stella Li, Romy de Laak, Demi Lensselink, Debora Jille en Lotte Manenschijn bewezen dat ze op weg zijn om goede eredivisiespeelsters te worden. Na al het blessureleed hoopt Amersfoort dat er in de play-off weer voldoende vrouwen beschikbaar zijn. Een feit is in ieder geval dat Nederlands Kampioen Eric Pang weer fit is en Gayle Mahulette is ook weer gestart met de wedstrijden. Beiden ontbreekt het wat ritme, maar in een play-off is de motivatie een stuk groter dan in de gewone wedstrijden. Je strijdt immers voor een plaats in de finale om het landskampioenschap.

Met welk team Joéli Residay - coach van Amersfoort - voor de dag zal komen zal pas duidelijk zijn op de wedstrijddag zelf. Amersfoort zal zich terdege voorbereiden om een goed figuur te slaan tegen het Haagse DKC, wat ongeslagen als 1e eindigde in de competitie.

Er wordt gespeeld in twee wedstrijden, de 1e wedstrijd is op woensdag 4 februari om 20:00 uur in Amersfoort en de 2e wedstrijd is op zondagmiddag 8 februari 16:00 uur in sporthal 't Zandje in de Haag. De winnaar is het team dat als 1e negen partijen in winst omzet, is de stand na twee wedstrijden in evenwicht dan wordt er uit de spelers welke de laatste wedstrijd speelden van elk team een mix gevormd welke een golden game gaan spelen.

De winnaar plaatst zich voor de finale op zaterdag 21 februari in de Maaspoort in Den Bosch.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!