Topbadminton in Regio Centrum: play-off Amersfoort-DKC

Topbadminton in Regio Centrum: play-off Amersfoort-DKC

Woensdagavond 4 februari 20:00 uur in de Juliana van Stolberg te Amersfoort start voor Amersfoort de play-off.

clubzoeker

Maak kennis met Meerte Loos!

Op zich een wonder dat het Amersfoortse team de laatste vier haalde. In de 1e helft van de reguliere competitie verloor het team van Joéli Residay niet een keer.

Dit ondanks dat regelmatig met soms twee of drie invaldames werd gespeeld. Yao Jie droeg ook haar steentje bij. In de drie wedstrijden dat zij het team versterkte behaalde zij vijf punten. De tweede helft verliep minder succesvol, maar de opgebouwde voorsprong was ruim voldoende om de vierde plaats vast te houden. Alle vrouwen en ook Eric Pang raakten geblesseerd, een mooie kans voor de aanstormende jeugd om te laten zien hoe ver zij zijn en of zij het eredivisie avontuur in een topteam reeds aankunnen.

Stella Li, Romy de Laak, Demi Lensselink, Debora Jille en Lotte Manenschijn bewezen dat ze op weg zijn om goede eredivisiespeelsters te worden. Na al het blessureleed hoopt Amersfoort dat er in de play-off weer voldoende vrouwen beschikbaar zijn. Een feit is in ieder geval dat Nederlands Kampioen Eric Pang weer fit is en Gayle Mahulette is ook weer gestart met de wedstrijden. Beiden ontbreekt het wat ritme, maar in een play-off is de motivatie een stuk groter dan in de gewone wedstrijden. Je strijdt immers voor een plaats in de finale om het landskampioenschap.

Met welk team Joéli Residay - coach van Amersfoort - voor de dag zal komen zal pas duidelijk zijn op de wedstrijddag zelf. Amersfoort zal zich terdege voorbereiden om een goed figuur te slaan tegen het Haagse DKC, wat ongeslagen als 1e eindigde in de competitie.

Er wordt gespeeld in twee wedstrijden, de 1e wedstrijd is op woensdag 4 februari om 20:00 uur in Amersfoort en de 2e wedstrijd is op zondagmiddag 8 februari 16:00 uur in sporthal 't Zandje in de Haag. De winnaar is het team dat als 1e negen partijen in winst omzet, is de stand na twee wedstrijden in evenwicht dan wordt er uit de spelers welke de laatste wedstrijd speelden van elk team een mix gevormd welke een golden game gaan spelen.

De winnaar plaatst zich voor de finale op zaterdag 21 februari in de Maaspoort in Den Bosch.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

De Badminton World Federation (BWF) heeft het lidmaatschap van de Nationale Badminton Federatie van Rusland opgeschort. Deze…

1 december 2023

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Om de voordelen van een lidmaatschap bij Badminton Nederland nog concreter te maken lanceert Badminton Nederland vandaag een…

27 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Afgelopen zaterdag 18 november 2023 vond in Nijkerk de najaarse Bondsvergadering plaats. Naast afgevaardigden, bestuursleden en…

20 november 2023

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Na een jarenlange daling van het aantal deelnemende verenigingen, teams en individuele jeugdleden is er afgelopen jaar een…

20 november 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!