Moederdag 2019

Rune Massing: Jelle heeft zijn spel positief ontwikkeld

Rune Massing: Jelle heeft zijn spel positief ontwikkeld

Hoewel ik samen met Kim de opstelling de avond tevoren al had mede gedeeld aan het team, was het toch even afwachten hoe alle spelers de nacht waren doorgekomen.

› alles over het Badminton Festival!

Na een dubbele check tijdens het gezamenlijke ontbijt bij iedereen kon ik onze opstelling insturen. Dat is ook nieuw aan dit toernooi. Ik kan tegenwoordig via e-mail de opstelling doorgeven aan de referee. Scheelt me in ieder geval een hoop tijd in de ochtend. Absolute eis is wel dat je minimaal een half uur online moet blijven voor eventuele vragen, verzoeken en bevestigingen vanuit de referee. Omdat dit toernooi qua deelnemers redelijk gereduceerd is vanwege de eerder gehouden kwalificatiepoules, is het op deze manier ook wel te doen.

De opstelling van de Polen was zoals verwacht. Geen verrassingen in de namen. De voorbereidingen konden beginnen. Kim de dubbels en ik de singels. Op grote evenementen doen we altijd de voorbespreking aan de hand van videoanalyse. De spelers hebben dan een goed plan in hun hoofd en wij coaches kunnen dan sneller zien wanneer de tactiek van de tegenstanders wordt veranderd. De eerste pauze bij de elf gaat dan ook meestal daarover. Spelen de tegenstanders anders dan verwacht of worden onze vooraf besproken punten bevestigd?

Jacco en Selena vs Robert Mateusiak and Agnieszka Wojtkowska

Deze wedstrijd verliep makkelijker dan verwacht. Selena is de laatste dagen erg verkouden (ze zegt zelf dat ze een snothoofd heeft) en Robert is een hele sterke ervaren speler. Jacco was in het begin wat te passief in zijn follow up vanaf het halfveld, maar de Polen zaten niet lekker in de wedstrijd. Selena kon goed anticiperen in het voorveld en speelde tactisch een sterke wedstrijd. Vooral het Poolse meisje had in haar verdediging weinig opties, zodat Jacco en Selena altijd een stap voor waren in de rally.

Eric vs Michael Rogalski

Eric heeft nog altijd een trainingsachterstand en zit op zo'n 60/70 procent van zijn niveau op het WK in augustus 2014. Als Eric lange rally's durft te spelen en op het juiste moment kan wachten op zijn versnellingen, dan kan hij mee met de top. De wedstrijd tegen Rogalski was geen sterke pot van Eric. Hij maakte teveel fouten in de eerste drie, vier slagen terwijl Eric in de rally veel beter was. Toch maakte ik me niet al te druk. Ik ken Eric al heel lang en het gaat bij hem altijd om het laatste punt, zo ook deze wedstrijd.

Soraya vs Weronika Grudzina

Soraya speelde tegen een voor mij onbekend meisje. Ik had wat beelden van haar opgezocht en daaruit bleek dat ze technisch vrij beperkt was. Veel voorspelbare slagen, meestal cross. Soraya won makkelijk, maar speelde geen goede wedstrijd.

Jelle en Jacco vs Adam Cwalina en Prezemyslaw Wacha

Dit was de beste wedstrijd van de avond. Vooral het spel van Jelle deed ons erg veel vreugd. Niet dat Jacco minder was, integendeel, maar Jelle liet zien zijn spel positief te hebben ontwikkeld. Hij probeerde veel slagen in het voorveld. Kort kort terug is niet altijd Jelle's sterkste punt geweest, maar hij is daar veel mee bezig geweest de laatste tijd. Het is mooi om te zien dat Jelle dat nu ook kan toepassen in een wedstrijd. Jacco en Jelle hadden nog niet eerder gewonnen van dit sterkste Poolse koppel. Een mooie overwinning voor onze jongens.

Samantha en Iris vs zusjes Wojtkowska

Als er teveel punten worden gemaakt door eigen fouten, dan wordt er meestal geen goede wedstrijd gespeeld. Helaas was dat in deze pot ook het geval, maar ik had geen enkel moment het idee dat deze wedstrijd niet gewonnen zou worden.

Na afloop hebben we ons team gefeliciteerd met de klinkende 5-0 overwinning. Plaatsing voor de kwartfinales was een feit. We kunnen ons nu opmaken voor een interessante ontmoeting tegen de Denen. Doordat we al tegen Denemarken uitkomen in poule zouden we ze pas weer tegen kunnen komen in een eventuele finale. Wie daadwerkelijk onze tegenstander gaat worden in de kwartfinale wordt overigens pas donderdagavond laat geloot.

Rune Massing
Bondscoach

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Voorbeschouwing: topbadmintonner Mark Caljouw derde geplaatst tijdens European Games 2019 in Minsk

Voorbeschouwing: topbadmintonner Mark Caljouw derde geplaatst tijdens European Games 2019 in Minsk

Van vrijdag 21 tot met zondag 30 juni 2019 vinden in Minsk (Wit-Rusland) de Europese Spelen 2019 plaats. Het badmintontoernooi…

19 juni 2019

Jeugdbadmintonners Wessel van der Aar en Ties van der Lecq  bij Outdoor Badminton Festival op 6 en 7 juli in Zandvoort

Jeugdbadmintonners Wessel van der Aar en Ties van der Lecq bij Outdoor Badminton Festival op 6 en 7 juli in Zandvoort

Op zaterdag 6 en zondag 7 juli 2019 vindt op het Burgemeester Van Fenemaplein in Zandvoort het Badminton Festival plaats. Dit is…

19 juni 2019

Voorstel nieuw contributiesysteem per 1 januari 2020 afgewezen tijdens Jaarvergadering Badminton Nederland

Voorstel nieuw contributiesysteem per 1 januari 2020 afgewezen tijdens Jaarvergadering Badminton Nederland

Op zaterdag 15 juni jl. heeft in Vergader- en Congrescentrum De Schakel in Nijkerk de Jaarvergadering van Badminton Nederland…

17 juni 2019

Imke van der Aar: come back stronger

Imke van der Aar: come back stronger

Last period I have been struggling with my old injury again. So for now no tournaments...

14 juni 2019

Tweede ronde Spanish International 2019 voor badmintonvlogger Gayle Mahulette

Tweede ronde Spanish International 2019 voor badmintonvlogger Gayle Mahulette

Gayle Mahulette is na overtuigende winst door naar de tweede ronde bij de Spanish International 2019.

14 juni 2019

Malaysian top shuttler Lee Chong Wei retires

Malaysian top shuttler Lee Chong Wei retires

To all my family friends and fans. To everyone of you who have been a part of my life, thank you. A real big sincere thank you.

13 juni 2019

Jeugdbadmintonner Jaymie Laurens runner-up vrouwendubbel bij German Open U17

Jeugdbadmintonner Jaymie Laurens runner-up vrouwendubbel bij German Open U17

Bij de Babolat German U17 Open 2019 in Bergisch Gladbach (Duitsland) heeft Jaymie Laurens afgelopen weekend de tweede plaats…

12 juni 2019

Assistent-bondscoach Jonas Lyduch toch niet weg bij Nederlandse badmintonbond

Assistent-bondscoach Jonas Lyduch toch niet weg bij Nederlandse badmintonbond

Badminton Nederland is blij dat de Deen Jonas Lyduch besloten heeft om zijn werk voort te zetten als projectcoach van de…

12 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!