De Dutch Open als supervet evenement

De Dutch Open als supervet evenement

Afgelopen maandagavond kwam een aantal bestuursleden en medewerkers van het bondsbureau bij elkaar om te brainstormen over de Yonex Dutch Open.

Ken je BC Druten al?

Dit toernooi wordt in oktober gespeeld en is het enige BWF-toernooi wat Nederland kent. Daar zijn we trots op, maar dan moet er wel wat gedaan worden aan de algehele uitstraling van dat toernooi. De Yonex Dutch Open is een BWF Grand Prix toernooi waar de nationale top de strijd aangaat met subtoppers en jong talent uit de hele wereld.

Het toernooi op zich staat wel, maar de uitstraling kan nog wel een dikke impuls gebruiken. Het Topsportcentrum Almere moet tijdens die dagen een en al badminton uitstralen. Elk hoekje moet benut worden om er een supervet evenement van te maken. Dat is met de Finale Carlton Eredivisie ook gelukt, dus dat gaat met de Yonex Dutch Open ook lukken.

We gaan er alles aan doen om meer publiek te trekken, meer zakelijke relaties aan de badmintonsport te binden. We willen ze iets voorschotelen waarvan iedere bezoeker straks gaat zeggen dat hij of zij er volgend jaar zeker weer bij wil zijn. Vele ideeën zijn de revue gepasseerd. Denk bijvoorbeeld aan complete arrangementen waarbij de bezoekers meer krijgen dan alleen een potje badminton. In samenwerking met een hotelketen kunnen die ideeën mogelijk vorm gegeven worden. Ook de beleving van de wedstrijden moet een impuls krijgen. Zou mooi zijn als in Topsportcentrum Almere net zo'n lichtinstallatie hangt als in de Maaspoort Sports & Events, waardoor we de wedstrijden en huldigingen dik kunnen upgraden.

Diverse side-events zullen worden opgezet en of uitgebreid. We gaan zoeken naar kansen en niets is ons te dol om er iets van te gaan maken. Alle betrokken partijen zullen we hiervoor gaan benaderen want het is immers in ieders belang als de Yonex Dutch Open de upgrade krijgt die het verdient. En ik kan het niet genoeg benadrukken, de passie waarmee iedereen er mee aan de slag gaat, draagt er zeker aan bij dat het succes te realiseren is. Er valt nog niet veel over te zeggen, want tijdens de brainstormsessie komen vele ideeën op tafel en aanstaande dinsdag gaat de werkgroep YDO15 concreet aan de slag en van daaruit zullen de initiatieven ondernomen gaan worden. Wordt vervolgd.

In gesprek met badmintonline.nl

Afgelopen dinsdag stond een afspraak gepland met Christ de Rooij, het brein achter het veel gelezen platform badmintonline.nl. Een aantal jaar geleden is Christ begonnen met deze website en eerlijk is eerlijk, in de beginperiode was het veelal een platform waar mensen hun ongenoegen uitten over het badminton in Nederland. En ja, dat stond er destijds ook niet goed op met vele conflicten waarmee de landelijks pers gehaald werd, maar gaandeweg is binnen Badminton Nederland een geheel andere wind gaan waaien en worden stappen voorwaarts gezet.

Vanuit Badminton Nederland is door diverse mensen reeds gesproken met Christ echter zijn er nog geen afspraken gemaakt om elkaar te versterken. Doel van het gesprek was dan ook om dat bij elkaar af te tasten. Ik had ook niet anders verwacht, maar we hebben een basis kunnen leggen. De passie waarmee we allebei de badmintonsport beleven, maakt dat die basis er ligt. We kunnen van elkaar leren, elkaar versterken waardoor we badminton nog beter neer kunnen zetten.

En ja, als de samenwerking met badmintonline.nl vorm gaat krijgen, zullen wellicht andere initiatieven ook aan willen haken. Nou, ze zijn meer dan welkom. Alle aandacht voor de badmintonsport is gewenst, maar zoals ik al wel vaker heb gememoreerd, moet je die aandacht wel zelf verdienen. Aandacht opeisen omdat we vinden dat dat zo moet, gaat 'm echt niet worden. We zullen moeten laten zien dat we die aandacht verdienen, dan is die aandacht veel meer waard en bereik je er ook veel meer mee.

Na twee uur kletsen hebben we elkaar de hand geschud met de afspraak dat ik de collega's op het bondsbureau en het bestuur zou informeren over de wens om samen verdere afspraken te gaan maken. Geheel conform verwachting waren de reacties positief dus zal ook aan dit initiatief een vervolg gegeven gaan worden.

Papendal

Op Papendal wordt door de technische staf onder leiding van bondscoach Rune Massing keihard gewerkt om spelers en speelsters zover te krijgen dat ze naar de Olympische Spelen kunnen van Rio de Janeiro in 2016. Een paar jaar geleden kreeg Badminton Nederland een enorme dreun te verwerken door het besluit van NOC*NSF om badminton geen focus-status te geven. Oftewel, geen geld meer beschikbaar. Dat besluit heeft er in gehakt bij Badminton Nederland, maar heeft Badminton Nederland tevens gesterkt de toen al ingeslagen weg voort te zetten.

En dat begint zijn vruchten af te werpen want deze week heeft Rune Massing van NOC*NSF te horen gekregen dat er middelen beschikbaar komen voor het sturen van een afvaardiging naar de Sudirman Cup. Stapje voor stapje komt Badminton Nederland weer goed in beeld bij NOC*NSF. Er is nog een lange weg te gaan, maar deze aandacht hebben ze zelf verdient bij NOC* NSF en dat voelt dan zoooooo lekker. Complimenten.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Paul Kleijn

Paul Kleijn

Paul is in zijn dagelijks leven Manager Verkoopkantoor bij Technische Unie en is oud-bestuurslid van Badminton Nederland.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Gemengddubbel Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Gemengddubbel Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich officieel gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs.

15 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!