SportSport

Het zoeken naar kansen is begonnen

Het zoeken naar kansen is begonnen
StudentenlevenStudentenleven

Deze week was het bestuursvergadering van de BBF, en voor het eerst zonder mij. Ik zou Paul Kleijn niet zijn als ik toch zo mijn input had gegeven, want met name de Bossche Badminton Dagen werden vanuit de BBF door mij getrokken, waarbij de rest vanuit de BBF aansloot.

› support ons met een Tikkie!

Samen met Yvonne van Zaalen en haar enthousiastelingen van initiatiefnemer BCH, hebben we in samenwerking met Maaspoort Sports & Events en Badminton Nederland er een mooi evenement van gemaakt. Maar ja, ik ben dus inmiddels (beoogd) bestuurslid Badminton Nederland met de portefeuille Marketing & PR en dus zal er iemand anders vanuit de BBF op moeten staan. Dit succes mag natuurlijk niet verloren gaan en ik heb er alle vertrouwen in dat vanuit de BBF de juiste personen op zullen staan. De slag die daar de afgelopen jaren is gemaakt, zorgt voor betrokkenheid vanuit de verenigingen die steeds groter.

En passant heb ik ook de Hebris Senior en Junior Ranking opgemaakt naar aanleiding van de resultaten van de laatste toernooien welke al in januari gespeeld waren. Te laat, maar drukte rondom de Bossche Badminton Dagen en Finale Carlton Eredivisie dwongen me om prioriteiten te stellen.

Afgelopen week dus niet overdreven veel bezig geweest maar dat gaan we de komende week goed maken. Wel een bespreking gehad met bondsvoorzitter Clemens Wortel om eens te brainstormen over diverse onderwerpen, gewoon even lekker sparren. Denk daarbij dan met name aan ontwikkelingen die passen in het kader van A Clear Future. Diverse contacten zijn her en der gelegd en daar moeten we verder aan gaan bouwen. Dat is vaak een langdurig proces want het vertrouwen van mensen winnen duurt lang en vergt veel energie. Echter levert dat dan wel duurzame relaties op voor langere tijd. Die hebben we de revue laten passeren zodat ik me hierop kan instellen om deze binnen afzienbare tijd te ontmoeten.

Ook hebben we zitten brainstormen over de Yonex Dutch Open. Aanstaande maandag hebben we hierover een bijeenkomst op het bondsbureau waarbij we als werkgroep van start gaan. De Yonex Dutch Open is een bekritiseerd toernooi waarbij 's-Neerlands top zich kan meten op wereldniveau in eigen land. De Yonex Dutch Open is het enige BWF Grand Prix toernooi wat Nederland telt en doel van Badminton Nederland is om dat niveau minimaal te behouden. Tijdens het NK in Almere heb ik nog een alternatief plan van Ron Daniëls aan mogen horen ter vervanging van de Yonex Dutch Open. Ik vond dat mooie out of the box ideeën waar we op langere termijn zeker iets mee kunnen. Ik wil daar in de toekomst zeker nog eens een keer over van gedachte wisselen met Ron. Ik vind zelf wel dat ik mezelf dan eerst beter in het totale badmintoncircuit verdiept moet hebben. Nu weet ik daar nog te weinig vanaf. En dan doel ik met name op de contacten die er liggen binnen Badminton Nederland.

Ook de topsporters zelf moet ik nog spreken, wat ik reeds vaker heb gememoreerd en dat gaat ook gepland worden. Maar feit is voorlopig wel dat Badminton Nederland de Yonex Dutch Open als een enorm belangrijk event ziet waar nog heel veel uitgehaald kan worden, marketingtechnisch en commercieel. We zullen de Yonex Dutch Open een impuls moeten geven. Het enige BWF Grand Prix Toernooi wat Nederland telt moet veel, veel meer exposure krijgen. En jullie weten inmiddels van mij dat ik het niet alleen bij woorden laat, maar ook daadwerkelijk vorm geef. We moeten er voor zorgen dat mensen weer bij het badminton willen horen, in het meest gunstige geval ook nog eens bij Badminton Nederland willen horen. De Yonex Dutch Open is dan één van de pijlers die we daarvoor in kunnen zetten. Maar zoals reeds gezegd komt de werkgroep maandagavond bij elkaar om daar nader over te brainstormen, wordt vervolgt.

Ook het Badminton Business Netwerk kan een impuls gebruiken. Tijdens het NK reeds informeel een aantal mensen gesproken en tijdens de finale Carlton Eredivisie hebben een aantal leden van het Badminton Business Netwerk gezien hoe je een evenement kunt upgraden. Omdat ik niet precies weet hoe alles formeel in elkaar steekt, heb ik daar ook met Clemens over zitten sparren. En we gaan kijken hoe we hier gezamenlijk een bijdrage aan kunnen gaan leveren. De basis ligt er, en waarom gaan we er niet met vol enthousiasme tegenaan om hier meer uit te halen. Meer leden in het Badminton Business Netwerk levert meer exposure op voor geheel badmintonnend Nederland. Kansen dus die we met beide handen aan moeten grijpen.

Volgende week staat ook een ontmoeting op stapel met Christ de Rooij van badmintonline.nl. Een prachtig medium waar velen hun visie delen en waar dus alles bij elkaar komt. Ook mijn blogs worden wekelijks gepubliceerd en gelezen. Bedoeling is om elkaar eens beter te leren kennen en mogelijkheden te bespreken over hoe we elkaar kunnen versterken. Internet is inmiddels een volledig ingeburgerd medium waar je niet omheen kunt. Organisaties die de mogelijkheden van internet niet benutten steken hun kop in het zand en gaan een V&D of Blokker achterna. De wereld verandert en dus zal je daar op moeten anticiperen, kansen creëren door juist gebruik te maken van de nieuwe mogelijkheden, en ja, dat is niet makkelijk.

Gisteren hoorde ik nog een mooie waarmee ik wil afsluiten. Dan begrijpen jullie wat ik bedoel en het zegt waar ik voor sta: "Op de weg van de minste weerstand is het altijd dringen." Waarmee gezegd wordt dat als je de makkelijke weg neemt, je niet alleen bent en je je dus niet onderscheidt van de rest en dat is wat we moeten doen. Anticiperen op de veranderende maatschappij. On our way to A Clear Future.

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Paul Kleijn

Paul Kleijn

Paul is in zijn dagelijks leven Manager Verkoopkantoor bij Technische Unie en is oud-bestuurslid van Badminton Nederland.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Historische zilveren medaille voor Nederlands mannen bij EK Badminton

Historische zilveren medaille voor Nederlands mannen bij EK Badminton

De Nederlandse mannen hebben bij de Europese Kampioenschappen voor landenteams 2020 in Liévin (Frankrijk) geschiedenis…

16 februari 2020

Nederlandse badmintonmannen halen finale EK Badminton

Nederlandse badmintonmannen halen finale EK Badminton

De Nederlandse mannen hebben bij de Europese Kampioenschappen voor landenteams 2020 in Liévin (Frankrijk) opnieuw voor een…

15 februari 2020

Nederlandse mannen stunten met plek in halve finales EK Badminton

Nederlandse mannen stunten met plek in halve finales EK Badminton

De Nederlandse mannen hebben bij de Europese Kampioenschappen voor landenteams 2020 in Liévin (Frankrijk) voor een stunt…

14 februari 2020

Nederlandse badmintonvrouwen met 3-2 ten onder tegen Estland

Nederlandse badmintonvrouwen met 3-2 ten onder tegen Estland

De Nederlandse vrouwen hebben bij de Europese Kampioenschappen voor landenteams 2020 in Liévin (Frankrijk) opnieuw niet weten te…

13 februari 2020

Luxemburg onderuit tegen Nederlandse mannenploeg tijdens EK Badminton

Luxemburg onderuit tegen Nederlandse mannenploeg tijdens EK Badminton

De Nederlandse mannen (als zesde geplaatst) hebben bij de Europese Kampioenschappen voor landenteams 2020 in Liévin…

12 februari 2020

Maximale winst voor Nederlandse mannen in EK-groepswedstrijd tegen Slowakije

Maximale winst voor Nederlandse mannen in EK-groepswedstrijd tegen Slowakije

De Nederlandse mannen (als zesde geplaatst) zijn de Europese Kampioenschappen voor landenteams 2020 in Liévin (Frankrijk)…

12 februari 2020

Ruime nederlaag Nederlandse vrouwen na EK-groepswedstrijd tegen Denemarken

Ruime nederlaag Nederlandse vrouwen na EK-groepswedstrijd tegen Denemarken

De Nederlandse vrouwen zijn de Europese Kampioenschappen voor landenteams 2020 in Liévin (Frankrijk) gestart met een…

12 februari 2020

EK mannen- en vrouwenteams 2020 gaat beginnen

EK mannen- en vrouwenteams 2020 gaat beginnen

Van dinsdag 11 tot met zondag 16 februari 2020 vinden in Liévin (Frankrijk) de Europese Kampioenschappen voor mannen- en…

10 februari 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!