SportSport

Natalia Perminova blikvanger Master-toernooi Amersfoort

Natalia Perminova blikvanger Master-toernooi Amersfoort

Komend weekend wordt in Amersfoort het Internationale Carlton GT 1 Master toernooi gehouden.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het toernooi maakt deel uit van het landelijk Carlton Master circuit waaraan een prijzengeld is verbonden. Het prijzengeld van het Carlton Mastertoernooi in Amersfoort is € 3.000. Met 32 mannen en 25 vrouwen kent het Carlton GT 1 Master toernooi een prima bezetting.

Het toernooi in Amersfoort is bij de vrouwen zeer sterk bezet. Met speelsters als Natalia Perminova als hooggeplaatste speelster nummer 43 op de wereldranking en Akvile Stapusaityte (WR 95) bij de vrouwen haalt het toernooi toppers in huis, die volgens de plaatsingscommissie hoge ogen gaan gooien. Maar hier zullen 2e geplaatste Alida Chen en de andere geplaatste speelsters Wendy Hoeve, Manon Sibbald en Dorien Lups een stokje voor willen steken. Helaas jammer dat onze eerste dame Gayle Mahulette geen tijd kon vrijmaken om mee te doen. Romy de Laak, Lotte Manenschijn, Demi Lensselink zijn wel van de partij.

Bij de mannen wordt de lijst aangevoerd door Amersfoort speler uit Nieuw-Zeeland Michael Fowke, 2e geplaatst de voor Slotermeer spelende Leon Nottelman. Ook hier veel Amersfoort spelers en aanstormende jeugd.

In de dubbels komt onze eigen topper - afgelopen week nog een 1/4 finale met Alida Chen op het German Junior - nu 2e geplaatst, Ruben Jille aan de start. In de dubbels zijn mooie wedstrijden te verwachten met topdubbels als Leon Nottelman / Michiel Kruijt en Jim Middelburg / Russel Muns.

Topbadminton dit weekend in de Juliana van Stolberg sporthal. De wedstrijden zijn zaterdag vanaf 10 uur en zondagmiddag van 12:00 uur starten de finales in de diverse klassen.

De wedstrijdleiding bestaat uit Wim Top, Evelien Salawan Bessie en Jos Weinberg. De referees zijn Rob Salawan Bessie en Nico Timmermans.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!