SportSport

Natalia Perminova blikvanger Master-toernooi Amersfoort

Natalia Perminova blikvanger Master-toernooi Amersfoort

Komend weekend wordt in Amersfoort het Internationale Carlton GT 1 Master toernooi gehouden.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het toernooi maakt deel uit van het landelijk Carlton Master circuit waaraan een prijzengeld is verbonden. Het prijzengeld van het Carlton Mastertoernooi in Amersfoort is € 3.000. Met 32 mannen en 25 vrouwen kent het Carlton GT 1 Master toernooi een prima bezetting.

Het toernooi in Amersfoort is bij de vrouwen zeer sterk bezet. Met speelsters als Natalia Perminova als hooggeplaatste speelster nummer 43 op de wereldranking en Akvile Stapusaityte (WR 95) bij de vrouwen haalt het toernooi toppers in huis, die volgens de plaatsingscommissie hoge ogen gaan gooien. Maar hier zullen 2e geplaatste Alida Chen en de andere geplaatste speelsters Wendy Hoeve, Manon Sibbald en Dorien Lups een stokje voor willen steken. Helaas jammer dat onze eerste dame Gayle Mahulette geen tijd kon vrijmaken om mee te doen. Romy de Laak, Lotte Manenschijn, Demi Lensselink zijn wel van de partij.

Bij de mannen wordt de lijst aangevoerd door Amersfoort speler uit Nieuw-Zeeland Michael Fowke, 2e geplaatst de voor Slotermeer spelende Leon Nottelman. Ook hier veel Amersfoort spelers en aanstormende jeugd.

In de dubbels komt onze eigen topper - afgelopen week nog een 1/4 finale met Alida Chen op het German Junior - nu 2e geplaatst, Ruben Jille aan de start. In de dubbels zijn mooie wedstrijden te verwachten met topdubbels als Leon Nottelman / Michiel Kruijt en Jim Middelburg / Russel Muns.

Topbadminton dit weekend in de Juliana van Stolberg sporthal. De wedstrijden zijn zaterdag vanaf 10 uur en zondagmiddag van 12:00 uur starten de finales in de diverse klassen.

De wedstrijdleiding bestaat uit Wim Top, Evelien Salawan Bessie en Jos Weinberg. De referees zijn Rob Salawan Bessie en Nico Timmermans.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

De Nederlandse topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben de halve finale bereikt in het gemengddubbel op de Yonex…

24 maart 2023

DKC gaat op voor tweede landstitel

DKC gaat op voor tweede landstitel

Na 2013, 2015, 2017 en 2019 staan de badmintonners van DKC voor de vijfde keer in de finale om de landstitel. Alleen in 2015…

24 maart 2023

In gesprek met Jan Helmond: het schip Badminton Nederland dat van richting moet veranderen

In gesprek met Jan Helmond: het schip Badminton Nederland dat van richting moet veranderen

Langere tijd geleden had ik een gesprek met Jan Helmond, voorzitter van Badminton Nederland. Één van de afspraken…

23 maart 2023

Voeg ook jouw badmintonclub toe aan onze clubzoeker!

Voeg ook jouw badmintonclub toe aan onze clubzoeker!

Op badmintonline.nl bieden we alle badmintonclubs in Nederland een clubprofiel aan, ook badmintonverenigingen die lid zijn van…

21 maart 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!