SportSport

Mark Caljouw over zijn Romanian International

Mark Caljouw over zijn Romanian International

Donderdagochtend vloog ik naar Munchen om vanuit hier door te gaan richting Roemenië, voor mij stond namelijk de RoemeniŽ open voor de deur. Dit is een international serie waar ik mezelf goed kan laten zien, goed spel is dus belangrijk.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Begin van dit seizoen heb ik de doelstelling gemaakt om bij dit soort toernooien minimaal de halve finale te halen.

Wat voor mij een grote verrassing was, was dat ze met het nieuwe scoresysteem gingen werken, hier kwam ik helaas pas achter toen ik een kijkje ging nemen in de zaal. Slechte voorbereiding dus.

Gelukkig had dit niet al te veel invloed op het spel. Mijn eerste wedstrijd kon ik lekker spelen en heb ik met gemak gewonnen, wel lekker om zo het toernooi te beginnen! Hierna moest ik tegen mijn grootste angstgegner, Zvonimir Durkinjak. Een speler waar ik nog nooit van hebt gewonnen (2x verloren) wat overigens best bizar is, aangezien het een dubbelaar is en vele malen lager als ik op de ranglijst staat.. Tot mijn grote verbazing won ik deze wedstrijd vrij gemakkelijk en leek Durkinjak er niet heel veel zin in te hebben.

De volgende wedstrijd was een Nederlands onderonsje, ik moest het opnemen tegen Jordy Hilbink in de kwartfinale. De eerste twee sets gingen vrij gemakkelijk en won ik met prima cijfers. Daarna kwam Jordy veel beter in zijn eigen spel en won hierdoor de 3e en 4e set. De 5e set was een spannende game die in mijn voordeel uitviel, gelukkig. Doel bereikt, de halve finale is weer een feit.

De volgende tegenstander is een jongen uit Indonesië die technisch ontzettend sterk is. Ik wist van te voren, dankzij online coaching van Rune dat ik keihard moest spelen en vechten voor elk punt. Dit heb ik gedaan tot het einde en heb alles gegeven. Helaas heb ik de 5e set met 11-8 verloren wat betekende dat de halve finale, helaas, weer het eindstation is.

Voor mijn gevoel zat er dit toernooi zeker meer in en had ik de halve finale moeten winnen. Al met al ben ik tevreden over mijn spel en de ontwikkelingen die ik de laatste maanden maak en hopelijk kunnen we dit doorzetten. Nu weer hard werken en de focus op de volgende toernooien!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Terugblik Bondsvergadering 25 maart 2023

Terugblik Bondsvergadering 25 maart 2023

Afgelopen zaterdag 25 maart 2023 vond in Den Bosch de Bondsvergadering plaats. Naast afgevaardigden, bestuursleden en de…

29 maart 2023

DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de landstitel te veroveren. De…

27 maart 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling hebben de halve finale in het gemengddubbel op de Yonex Swiss Open in Basel verloren.

25 maart 2023

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck heeft voor de 28e keer het landskampioenschap veroverd. In de finale play-off Nederlandse Badminton Eredivisie in de…

25 maart 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!