Mark Caljouw over zijn Romanian International

Mark Caljouw over zijn Romanian International

Donderdagochtend vloog ik naar Munchen om vanuit hier door te gaan richting Roemenië, voor mij stond namelijk de RoemeniŽ open voor de deur. Dit is een international serie waar ik mezelf goed kan laten zien, goed spel is dus belangrijk.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Begin van dit seizoen heb ik de doelstelling gemaakt om bij dit soort toernooien minimaal de halve finale te halen.

Wat voor mij een grote verrassing was, was dat ze met het nieuwe scoresysteem gingen werken, hier kwam ik helaas pas achter toen ik een kijkje ging nemen in de zaal. Slechte voorbereiding dus.

Gelukkig had dit niet al te veel invloed op het spel. Mijn eerste wedstrijd kon ik lekker spelen en heb ik met gemak gewonnen, wel lekker om zo het toernooi te beginnen! Hierna moest ik tegen mijn grootste angstgegner, Zvonimir Durkinjak. Een speler waar ik nog nooit van hebt gewonnen (2x verloren) wat overigens best bizar is, aangezien het een dubbelaar is en vele malen lager als ik op de ranglijst staat.. Tot mijn grote verbazing won ik deze wedstrijd vrij gemakkelijk en leek Durkinjak er niet heel veel zin in te hebben.

De volgende wedstrijd was een Nederlands onderonsje, ik moest het opnemen tegen Jordy Hilbink in de kwartfinale. De eerste twee sets gingen vrij gemakkelijk en won ik met prima cijfers. Daarna kwam Jordy veel beter in zijn eigen spel en won hierdoor de 3e en 4e set. De 5e set was een spannende game die in mijn voordeel uitviel, gelukkig. Doel bereikt, de halve finale is weer een feit.

De volgende tegenstander is een jongen uit Indonesië die technisch ontzettend sterk is. Ik wist van te voren, dankzij online coaching van Rune dat ik keihard moest spelen en vechten voor elk punt. Dit heb ik gedaan tot het einde en heb alles gegeven. Helaas heb ik de 5e set met 11-8 verloren wat betekende dat de halve finale, helaas, weer het eindstation is.

Voor mijn gevoel zat er dit toernooi zeker meer in en had ik de halve finale moeten winnen. Al met al ben ik tevreden over mijn spel en de ontwikkelingen die ik de laatste maanden maak en hopelijk kunnen we dit doorzetten. Nu weer hard werken en de focus op de volgende toernooien!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!