Van dromen naar plannen

Van dromen naar plannen

Begin deze week heb ik een gesprek gevoerd met Peter van Baak van SponsorVisie. Op het bondsbureau stond dat gepland met een aantal collega's.

Met elkaar inventariseren wat we kunnen doen om meer geld te genereren voor iedereen en alles die badminton een warm hart toe draagt. Ik heb Peter van Baak leren kennen tijdens het 'S-PORTCAFE in Maaspoort Sports & Events alwaar hij een presentatie hield over de sponsorkansen. Ik heb daar reeds eerder over geschreven, want je hand ophouden en geld vragen voor een reclamebord is niet meer van deze tijd.

In samenwerking met SponsorVisie kunnen we iedereen helpen om aan extra inkomsten te komen. Het idee is om via Badminton Nederland een portaal te creëren waarbij we de verenigingen en topspelers en -speelsters kunnen profileren om zo geld binnen te halen.

Uiteraard willen we ook iets opzetten om projecten cq. evenementen van Badminton Nederland een breder financieel draagvlak te geven. Kortom, iedereen kan via dit portaal iets doen om geld te genereren. En natuurlijk is dat niet heilig, want er zal dan nog steeds aandacht gegeven moeten worden om traffic te genereren. Op deze manier kunnen we alles en iedereen ook beter met elkaar verbinden en dat is een thema uit A Clear Future: Samen Verenigen. Afgelopen zaterdag is tijdens de vergadering van het bondsbestuur besloten om een go te geven aan een verdere inventarisatie en concretisering van de samenwerking met SponsorVisie. We gaan dus echt aan de slag en daar komt dus een vervolg.

Na het overleg met SponsorVisie werd de samenstelling van de groep wat gewisseld en gingen we verder met de denktank Yonex Dutch Open. Gewoon zonder na te denken of het allemaal te realiseren is, gewoon ideeën op tafel leggen om van de Yonex Dutch Open een groter supervet evenement te maken. Ook hier geldt dus voor dat we echt aan de slag gaan. Het toernooi op zich staat, de formule is bekend en de invulling staat. Het gaat dus om de entourage er omheen.

We willen veel meer publiek trekken, dus moeten we wat te bieden hebben. We denken dus na over arrangementen waarbij de Yonex Dutch Open een onderdeel is van het geheel. We denken na of het te realiseren is om bijvoorbeeld Lin Dan naar Nederland te halen voor een demonstratiepartij. In het achterhoofd dat de demonstratie met Peter Gade ook een succes was. Waarom zouden we niet een heuse playerslounge inrichten, waardoor we ons significant onderscheiden van de andere vergelijkbare toernooien. Een playerslounge waar alles aanwezig is om de deelnemers en deelneemster te knuffelen en te koesteren waardoor ze volgend jaar zeker terug willen komen en er in het circuit ook over praten. De Yonex Dutch Open moet ook voor de spelers the place to be zijn. En vanwege het beperkte budget is dat niet te doen met meer prijzengeld, en dus moet dat anders.

Het idee ontstond ook een playerslane te creëren. De spelers en speelsters lopen dan via een mixed zone de sporthal binnen, waarbij het publiek ze kan zien en handtekeningen kunnen verzamelen. En waarom zouden we ze niet een echte heldenstatus geven door ze op te halen in een limousine? Ook de hal moet van ver af één en al badminton uitstralen. Hoe gaaf zou het zijn om een hele grote opblaasbare shuttle voor de ingang te leggen? Wat te denken van de entourage rondom de wedstrijden? Met licht en geluid kunnen die een supervette lading krijgen, denk daarbij aan de entourage rondom de Finale Carlton Eredivisie.

Kansen liggen er volop op het vlak van sponsoring en business. Het VIP-terras moet vol zitten met (potentiële) partners van Badminton Nederland. Die mensen moeten zo geknuffeld en gekoesterd worden dat ze er volgend jaar zeker weer bij willen zijn. De Yonex Dutch Open 2015; het ontmoetingsevenement bij uitstek voor jong en oud geheel in lijn met A Clear Future.

Dromen zijn bedrog zong Marco Borsato eens, maar de dromen van vandaag zijn de plannen voor morgen en die plannen gaan we concretiseren. En ja, niet alles zal lukken, want daar is geld voor nodig. Ah, daar sluit dan de uitwerking van de plannen met SponsorVisie mooi op aan. Heb jij nog dromen? Laat ze maar weten op pkleijn@badminton.nl.Donderdag was het tweede Minicongres van Badminton Nederland bij BV Floriande in Hoofddorp. En het is zo goed om te zien dat steeds meer verenigingen de weg weten te vinden naar deze congressen. En ja, dat kunnen er nog veel meer zijn, want de verenigingen kunnen daar zoveel mee krijgen waar ze mee aan de slag kunnen, dat het eigenlijk een gemiste kans is als ze niet komen. Laten we er maar vanuit gaan dat diegene die aanwezig waren hun enthousiasme delen met de andere verenigingen waar ze op bezoek gaan of die op bezoek komen. Samen verenigen zodat we de verre doelen die we willen realiseren ook gaan realiseren. De olievlek wordt groter en groter. De formule van minicongressen slaat aan en zal zeker een vervolg krijgen. In ieder geval al op zondag 26 april a.s. in Hoogeveen.

Zaterdagochtend bestuursvergadering in Nieuwegein en de keren dat dat daar nog plaats gaat vinden worden steeds minder want Badminton Nederland gaat verhuizen. Verschillende opties liggen in het vizier waarbij de overgebleven locaties allemaal hun voors en tegens hebben. Tijdens het vergadering van het bondsbestuur wordt het wel en wee besproken. Ook legt het bondsbureau verantwoording af voor datgene wat ze gedaan hebben in de afgelopen maand. En dat is niet gering hoor, want onder leiding van verandermanager Ton Meeles vindt een omslag plaats in denken en doen.

Geheel in de lijn van A Clear Future worden projecten opgepakt en ten uitvoer gebracht. Denk daarbij ook aan het verbeteren van de jeugdvoorzieningen, want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Verbinden is daar ook een sleutelwoord want verschillende partijen en dus ook belangen moeten tot elkaar gebracht worden om het maximale rendement te kunnen realiseren. Er zal nog het nodige water door de Rijn moeten om dat te verwezenlijken, maar er worden stappen gezet. En als die stappen dan uiteindelijk het gewenste resultaat opleveren, dan gaat daar zeker een aanzuigende werking van uit. Een moeilijke weg, maar wel een weg die leidt tot onderscheidende successen, want op de weg van de minste weerstand is het altijd dringen. We doen het al jaren zo moet plaats maken voor nieuwe ideeën en kansen. Ook de andere deelprojecten passeren de revue, zoals de contributiesystematiek en de communicatie. En op 2 mei praten we de afgevaardigden weer bij over de stand van zaken tijdens de Carlton GT Cup.

Persoonlijk heb ik dus een go gekregen om verder aan de slag te gaan met SponsorVisie en het verder uitwerken van een samenwerking met badmintonline.nl. Er moet nog veel werk verzet worden in het kader van A Clear Future, maar steeds worden er weer stappen gezet. Steeds weer boeken we vooruitgang. We willen ons steeds beter gaan profileren, de aandacht verdienen die we willen. Dat kan alleen door duidelijk te zijn en je goed te positioneren. Ze moeten simpelweg niet meer om ons heen kunnen. Daar valt nog wat te winnen, want het profileren en positioneren moet nog beter want daar liggen kansen te over.

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Paul Kleijn

Paul Kleijn

Paul is in zijn dagelijks leven Manager Verkoopkantoor bij Technische Unie en is oud-bestuurslid van Badminton Nederland.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton en corona update (week 21)

Badminton en corona update (week 21)

Na de persconferentie van de overheid op dinsdag 19 mei jl. is er helaas geen nieuws te melden over het feit of binnensporten…

20 mei 2020

Acht handige tips voor beginnende airbadmintonners!

Acht handige tips voor beginnende airbadmintonners!

AirBadminton is geschikt voor jong en oud en ook voor alle niveaus. Of je nu een topbadmintonner bent of een sporter die voor het…

12 mei 2020

Youtuber Milo ter Reegen ambassadeur AirBadminton

Youtuber Milo ter Reegen ambassadeur AirBadminton

Mijn naam is Milo ter Reegen, en inmiddels al ruim zeven jaar actief op YouTube onder de naam 'MILO'. Hier plaats ik video's die…

12 mei 2020

Lancering AirBadminton in Nederland

Lancering AirBadminton in Nederland

Met veel trots en plezier mogen wij een gloednieuwe flitsende sport aan Nederland presenteren: AirBadminton. Een nieuwe frisse en…

11 mei 2020

Tactiek en techniek gaan hand in hand

Tactiek en techniek gaan hand in hand

Als we het hebben over tactiek dan wordt er vaak gedacht aan een tactisch plan om de wedstrijd te winnen. Hoewel strategie een…

7 mei 2020

Handige downloads: badminton sportprotocol voor verenigingen

Handige downloads: badminton sportprotocol voor verenigingen

Op 21 april heeft het kabinet aangegeven om de maatregelen omtrent sport vanaf 29 april op een aantal punten te versoepelen. Met…

29 april 2020

Kennis inhaalslag voor badmintontrainers

Kennis inhaalslag voor badmintontrainers

Dit is de perfecte tijd om de kennisachterstand van badmintontrainers in Nederland weg te werken. De Vereniging Badminton…

27 april 2020

Unieke online bijscholing bij VBO: analyse en tactiek

Unieke online bijscholing bij VBO: analyse en tactiek

Tijd en ruimte is een term die bij onze trainersopleidingen veel terugkomt en ook de spelers op ons zomerkamp en de academy…

20 april 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!