SportSport

Eric Pang heeft helaas zijn RIO-droom laten varen

Eric Pang heeft helaas zijn RIO-droom laten varen

Goeiemorgen Piet. Hoe is het met je? Hoewel ik me uiterst kwetsbaar opstel om je vragen online te beantwoorden en ik ook vind dat ik niet aan iedereen tekst en uitleg hoef te geven zal ik je drie korte argumenten geven voor mijn selectie van de Sudirman Cup.

Maak kennis met Quinn Jens!

Ik zal niet persoonlijk ingaan op de spelers. Degenen die niet geselecteerd zijn, weten dat ze altijd bij mij om uitleg mogen vragen.

Eric Pang heeft in een heel open en eerlijk gesprek met mij aangegeven dat hij het niet kan opbrengen om zich dag in dag uit uit de naad te werken voor kwalificatie naar Rio. Ik was erg teleurgesteld en uiteraard heb ik hem geprobeerd op andere gedachten te brengen, juist vanwege zijn fantastische optreden op het WK. Hij gaf mij ook als antwoord dat zich opladen en de intensieve voorbereiding die noodzakelijk is voor een groot evenement al een hele opgave was, laat staan een heel jaar door. Eric heeft helaas zijn Rio droom laten varen. Hij gaat nog wel voor Baku 2015. Op basis hiervan ga ik in de toekomst dus Eric vaker passeren. Dit heb ik ook met Eric besproken en hij begreep mijn gedachtengang volledig. Dit is een afweging tussen ambitie en ontwikkeling. Eric is nog steeds de sterkste speler, absoluut, maar als hij heeft aangegeven er niet meer volledig ervoor te willen gaan dan moeten we nu langere termijn gaan denken. Ik vind dit een argument wat zeer goed te verdedigen is.

Ik heb ongelooflijk hard moeten knokken om gedeeltelijke subsidie van NOC*NSF te krijgen voor de Sudirman Cup. Maar eigenlijk is deze subsidie een ondersteuning voor ons nationaal programma op Papendal waarvan de Sudirman Cup een noodzakelijk onderdeel is in hun traject naar Rio. Ik ben degene die verantwoordelijk is voor de aanvraag dus zal hier uiteindelijk ook op afgerekend worden. Ik heb zoals je ziet het team zo klein mogelijk gehouden om de kosten zo laag mogelijk te houden. Ik kies voor spelers waarvoor ik verantwoordelijk ben voor hun programma. We gaan niet naar de Sudirman Cup om daar zo hoog mogelijk te eindigen anders had ik wel meer begeleiding en spelers mee genomen. We gaan naar de Sudirman Cup voor de noodzakelijke en essentiële punten voor de wereldranglijst voor de spelers die voor Rio gaan. Voor de jongere spelers kies ik wederom voor ontwikkeling.

Het laatste argument ligt gevoeliger en dat kun je altijd op verschillende manieren bekijken. Alleen ik ben de bondscoach en ik maak uiteindelijk de beslissing. Als je de positie op de wereldranglijst loslaat als criterium, maar eens kijkt naar de ontwikkelingscurve op diezelfde wereldranglijst in combinatie met de leeftijd. Op basis hiervan vind ik dat mijn keuze goed beargumenteerd is.

Piet ik ga weer richting Papendal. Ik wens je een fijne dag,

Groet,
Rune Massing

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
DKC gaat op voor tweede landstitel

DKC gaat op voor tweede landstitel

Na 2013, 2015, 2017 en 2019 staan de badmintonners van DKC voor de vijfde keer in de finale om de landstitel. Alleen in 2015…

24 maart 2023

In gesprek met Jan Helmond: het schip Badminton Nederland dat van richting moet veranderen

In gesprek met Jan Helmond: het schip Badminton Nederland dat van richting moet veranderen

Langere tijd geleden had ik een gesprek met Jan Helmond, voorzitter van Badminton Nederland. Één van de afspraken…

23 maart 2023

Voeg ook jouw badmintonclub toe aan onze clubzoeker!

Voeg ook jouw badmintonclub toe aan onze clubzoeker!

Op badmintonline.nl bieden we alle badmintonclubs in Nederland een clubprofiel aan, ook badmintonverenigingen die lid zijn van…

21 maart 2023

Kwartfinale All England 2023 eindstation voor topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek

Kwartfinale All England 2023 eindstation voor topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek

Deze week nam een kleine selectie Nederlanders deel aan de Yonex All England Open 2023 in Birmingham, Engeland. Het is een BWF…

18 maart 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!