Eric Pang heeft helaas zijn RIO-droom laten varen

Eric Pang heeft helaas zijn RIO-droom laten varen

Goeiemorgen Piet. Hoe is het met je? Hoewel ik me uiterst kwetsbaar opstel om je vragen online te beantwoorden en ik ook vind dat ik niet aan iedereen tekst en uitleg hoef te geven zal ik je drie korte argumenten geven voor mijn selectie van de Sudirman Cup.

Ken je BC Olympia '56 al?

Ik zal niet persoonlijk ingaan op de spelers. Degenen die niet geselecteerd zijn, weten dat ze altijd bij mij om uitleg mogen vragen.

Eric Pang heeft in een heel open en eerlijk gesprek met mij aangegeven dat hij het niet kan opbrengen om zich dag in dag uit uit de naad te werken voor kwalificatie naar Rio. Ik was erg teleurgesteld en uiteraard heb ik hem geprobeerd op andere gedachten te brengen, juist vanwege zijn fantastische optreden op het WK. Hij gaf mij ook als antwoord dat zich opladen en de intensieve voorbereiding die noodzakelijk is voor een groot evenement al een hele opgave was, laat staan een heel jaar door. Eric heeft helaas zijn Rio droom laten varen. Hij gaat nog wel voor Baku 2015. Op basis hiervan ga ik in de toekomst dus Eric vaker passeren. Dit heb ik ook met Eric besproken en hij begreep mijn gedachtengang volledig. Dit is een afweging tussen ambitie en ontwikkeling. Eric is nog steeds de sterkste speler, absoluut, maar als hij heeft aangegeven er niet meer volledig ervoor te willen gaan dan moeten we nu langere termijn gaan denken. Ik vind dit een argument wat zeer goed te verdedigen is.

Ik heb ongelooflijk hard moeten knokken om gedeeltelijke subsidie van NOC*NSF te krijgen voor de Sudirman Cup. Maar eigenlijk is deze subsidie een ondersteuning voor ons nationaal programma op Papendal waarvan de Sudirman Cup een noodzakelijk onderdeel is in hun traject naar Rio. Ik ben degene die verantwoordelijk is voor de aanvraag dus zal hier uiteindelijk ook op afgerekend worden. Ik heb zoals je ziet het team zo klein mogelijk gehouden om de kosten zo laag mogelijk te houden. Ik kies voor spelers waarvoor ik verantwoordelijk ben voor hun programma. We gaan niet naar de Sudirman Cup om daar zo hoog mogelijk te eindigen anders had ik wel meer begeleiding en spelers mee genomen. We gaan naar de Sudirman Cup voor de noodzakelijke en essentiële punten voor de wereldranglijst voor de spelers die voor Rio gaan. Voor de jongere spelers kies ik wederom voor ontwikkeling.

Het laatste argument ligt gevoeliger en dat kun je altijd op verschillende manieren bekijken. Alleen ik ben de bondscoach en ik maak uiteindelijk de beslissing. Als je de positie op de wereldranglijst loslaat als criterium, maar eens kijkt naar de ontwikkelingscurve op diezelfde wereldranglijst in combinatie met de leeftijd. Op basis hiervan vind ik dat mijn keuze goed beargumenteerd is.

Piet ik ga weer richting Papendal. Ik wens je een fijne dag,

Groet,
Rune Massing

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dinsdag bij de Denmark Open 2021: water en brood uit de supermarkt

Dinsdag bij de Denmark Open 2021: water en brood uit de supermarkt

Het ene jaar is het andere jaar niet. Dat weten we natuurlijk allang. Twee jaar geleden zat ik hier met een perskaart op de…

20 oktober 2021

Wereldranglijst van 19 oktober 2021: Seinen en Jille naderen top 100

Wereldranglijst van 19 oktober 2021: Seinen en Jille naderen top 100

De wereldranglijst badminton wordt elke dinsdag bijgewerkt. Het nieuwe vrouwendubbel van Cheryl Seinen en Debora Jille stijgt…

19 oktober 2021

Jan Oostenbrink uit Tiel: in de rij voor de koffie tijdens de Yonex Dutch Open

Jan Oostenbrink uit Tiel: in de rij voor de koffie tijdens de Yonex Dutch Open

Zoals gebruikelijk de laatste jaren zijn we afgelopen zaterdag weer naar de Dutch Open gegaan in Almere. Prachtige wedstrijden…

19 oktober 2021

Klein contingent Nederlandse badmintonners bij Denmark Open 2021

Klein contingent Nederlandse badmintonners bij Denmark Open 2021

Van de twaalf Nederlandse badmintonners die zich inschreven, staan er deze week slechts zes daadwerkelijk op de badmintonbanen…

19 oktober 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!