Banden aanhalen met Badminton Business Netwerk

Banden aanhalen met Badminton Business Netwerk

Afgelopen dinsdagavond had ik een ontmoeting met Rob Taconis, voorzitter van het Badminton Business Netwerk.

Een uitermate plezierig gesprek waarbij we vele ideeën hebben uitgewisseld en helder hebben gekregen hoe we er voor staan en waar we graag naar toe zouden willen. Rob is een fervent badminton liefhebber en vele zullen hem ook wel kennen gezien zijn staat van dienst voor de sport.

Doel van het gesprek was te bekijken waar we staan met het Badminton Business Netwerk en wat we daar gezamenlijk aan kunnen doen om dat verder te ontwikkelen. Het Badminton Business Netwerk is een groep van particulieren en ondernemers die de badmintonsport een warm hart toe dragen en daar financiële middelen voor over hebben. Het is een business club die middels bijeenkomsten met elkaar hun zakelijke kansen proberen te ontplooien. De particulier die er geld in stopt via dit netwerk krijgt daar gezelligheid voor terug. Het Badminton Business Netwerk is zo opgezet dat 60% van de inkomsten naar de badmintonsport vloeit middels bijdragen aan projecten. Hoe groter dit netwerk dus is, hoe meer inkomsten er zijn voor de badmintonsport. Oftewel, hier ligt een enorm potentieel voor Badminton Nederland en hun verenigingen en nationale selectie.

We hebben samen kunnen constateren dat het momenteel niet optimaal loopt. Vanuit Badminton Nederland is nagenoeg geen inbreng en samenwerking gebleken de afgelopen jaren. En Rob merkt daarbij wel op dat hij blij is met het huidige bestuur dat zich enorm inspant om de weg omhoog weer te zoeken. Blij is Rob ook dat er eindelijk weer een invulling wordt gegeven aan de portefeuille Marketing & PR, al moeten de afgevaardigden mij dan wel toe laten treden tijdens de bondsvergadering van 27 juni a.s.. Laten we daar maar van uit gaan dat dat wel goed zal komen.

Ik ben dan ook samen met Rob van mening dat ook Badminton Nederland zich moet mengen in het Badminton Business Netwerk. Want alleen dan kunnen we er met de leden van het Badminton Business Netwerk aan werken om dit netwerk verder uit te breiden en door te ontwikkelen. Meer leven in de tent krijgen waardoor er meer nieuwe leden bij komen. Verbinden dus, één van de pijlers van A Clear Future. Aanstaande maandag tijdens de bestuursvergadering zal dit besproken worden. Er liggen mijn inziens enorme kansen en daarom maak ik ook dankbaar gebruik van de uitnodiging van Rob Taconis om aanwezig te zijn bij het business event van 31 mei aanstaande, waarbij de leden van het Badminton Business Netwerk op bezoek gaan naar de Maasvlakte in Rotterdam.

Rob Taconis is ook de initiator van het badmintonblad BadmintonInfo. Dit blad wordt vier keer per jaar uitgebracht en heeft ongeveer 1200 abonnees. Als je dat afzet tegenover de 35.000 leden die Badminton Nederland telt, dan is dat erg mager. En dan kun je natuurlijk daar de theorie van de kip en het ei op loslaten, want als dit dan dat. Maar daar hebben we niets aan. Het blad ziet er netjes en strak uit. En dus moeten we dat omarmen en ook hier samen zoeken naar mogelijkheden om hier gezamenlijk meer uit te halen.

Dit zal ongetwijfeld ook in de scope bij de tijdelijke communicatie-manager Remco Hol zitten. Kijk naar de VI (Voetbal International), dat is een begrip in de voetbalwereld en heeft niets met de KNVB te maken, maar ze hebben er wel belang bij: aandacht voor de sport. Ik denk dat als we gezamenlijk optrekken, oftewel elkaar helpen, dat het blad BadmintonInfo zich verder door kan ontwikkelen waardoor het aan aantrekkingskracht wint en dus meer abonnees oplevert. Daar heeft Badminton Nederland niets aan, maar het is wel een communicatiemiddel waarmee we de leden van de verenigingen kunnen bereiken. En dus een gezamenlijk belang. En ja, het is één van de kanalen die ingezet kunnen worden, net als badmintonline.nl. Maar zoals gezegd, is hier Remco Hol mee bezig en wordt dus vervolgd. Maandag ben ik op het bondsbureau en zal ik dit ook mee bespreken.

Woensdag stond een bezoek op de planning aan het Huis van de Sport in Nieuwegein. Het is inmiddels al duidelijk dat Badminton Nederland wil verhuizen naar een andere locatie en we zijn daarvoor driftig op zoek naar mogelijkheden. E&aecute;n van die mogelijkheden is dus het Huis van de Sport in Nieuwegein. Een mooi centraal gelegen locatie waar vele andere bonden ook hun huisvesting hebben gevonden.

Hier kunnen we dus ons voordeel mee doen, want we kunnen ervaringen met andere bonden delen en snel contacten leggen hoe de collega-bonden bepaalde zaken oppakken zodat we het wiel niet opnieuw uit hoeven te vinden. Er is door de directeur van het Huis van de Sport een mooi aantrekkelijk voorstel gedaan en de faciliteiten zijn ook goed. Kortom, een serieuze optie om naar te verhuizen. Maar er zijn meer opties waaronder Papendal, ook een goede locatie omdat daar NOC*NSF is gehuisvest en ook diverse sportbonden zijn gehuisvest. In het Huis van de Sport is het een dependance van NOC*NSF.

Maandag aanstaande ga ik naar het bondsbureau en zal daar diverse gesprekken hebben waaronder de bestuursvergadering. Maar ook worden de schrijvers van A Clear Future bijgepraat. Voorafgaande aan deze vergaderingen ga ik ook in gesprek over de kwaliteitsimpuls voor de Carlton Eredivisie en praten over onze communicatie. Druk druk druk, maar zooooo leuk.

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Paul Kleijn

Paul Kleijn

Paul is in zijn dagelijks leven Manager Verkoopkantoor bij Technische Unie en is oud-bestuurslid van Badminton Nederland.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton en corona update (week 23)

Badminton en corona update (week 23)

Gisteren werd in de diverse media nogmaals bevestigd dat de sportsector de komende maanden verder open zal gaan. Per 1 juli mogen…

5 juni 2020

Badminton en corona update (week 22)

Badminton en corona update (week 22)

In een wekelijkse update willen wij jullie graag op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen omtrent de badmintonsport en…

29 mei 2020

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Tijdens de persconferentie van de overheid op woensdag 27 mei werd duidelijk dat sportscholen per 1 juli weer open mogen mits zij…

28 mei 2020

Badminton en corona update (week 21)

Badminton en corona update (week 21)

Na de persconferentie van de overheid op dinsdag 19 mei jl. is er helaas geen nieuws te melden over het feit of binnensporten…

20 mei 2020

Acht handige tips voor beginnende airbadmintonners!

Acht handige tips voor beginnende airbadmintonners!

AirBadminton is geschikt voor jong en oud en ook voor alle niveaus. Of je nu een topbadmintonner bent of een sporter die voor het…

12 mei 2020

Youtuber Milo ter Reegen ambassadeur AirBadminton

Youtuber Milo ter Reegen ambassadeur AirBadminton

Mijn naam is Milo ter Reegen, en inmiddels al ruim zeven jaar actief op YouTube onder de naam 'MILO'. Hier plaats ik video's die…

12 mei 2020

Lancering AirBadminton in Nederland

Lancering AirBadminton in Nederland

Met veel trots en plezier mogen wij een gloednieuwe flitsende sport aan Nederland presenteren: AirBadminton. Een nieuwe frisse en…

11 mei 2020

Tactiek en techniek gaan hand in hand

Tactiek en techniek gaan hand in hand

Als we het hebben over tactiek dan wordt er vaak gedacht aan een tactisch plan om de wedstrijd te winnen. Hoewel strategie een…

7 mei 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!