clubzoeker

Banden aanhalen met Badminton Business Netwerk

Banden aanhalen met Badminton Business Netwerk

Afgelopen dinsdagavond had ik een ontmoeting met Rob Taconis, voorzitter van het Badminton Business Netwerk.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Een uitermate plezierig gesprek waarbij we vele ideeën hebben uitgewisseld en helder hebben gekregen hoe we er voor staan en waar we graag naar toe zouden willen. Rob is een fervent badminton liefhebber en vele zullen hem ook wel kennen gezien zijn staat van dienst voor de sport.

Doel van het gesprek was te bekijken waar we staan met het Badminton Business Netwerk en wat we daar gezamenlijk aan kunnen doen om dat verder te ontwikkelen. Het Badminton Business Netwerk is een groep van particulieren en ondernemers die de badmintonsport een warm hart toe dragen en daar financiële middelen voor over hebben. Het is een business club die middels bijeenkomsten met elkaar hun zakelijke kansen proberen te ontplooien. De particulier die er geld in stopt via dit netwerk krijgt daar gezelligheid voor terug. Het Badminton Business Netwerk is zo opgezet dat 60% van de inkomsten naar de badmintonsport vloeit middels bijdragen aan projecten. Hoe groter dit netwerk dus is, hoe meer inkomsten er zijn voor de badmintonsport. Oftewel, hier ligt een enorm potentieel voor Badminton Nederland en hun verenigingen en nationale selectie.

We hebben samen kunnen constateren dat het momenteel niet optimaal loopt. Vanuit Badminton Nederland is nagenoeg geen inbreng en samenwerking gebleken de afgelopen jaren. En Rob merkt daarbij wel op dat hij blij is met het huidige bestuur dat zich enorm inspant om de weg omhoog weer te zoeken. Blij is Rob ook dat er eindelijk weer een invulling wordt gegeven aan de portefeuille Marketing & PR, al moeten de afgevaardigden mij dan wel toe laten treden tijdens de bondsvergadering van 27 juni a.s.. Laten we daar maar van uit gaan dat dat wel goed zal komen.

Ik ben dan ook samen met Rob van mening dat ook Badminton Nederland zich moet mengen in het Badminton Business Netwerk. Want alleen dan kunnen we er met de leden van het Badminton Business Netwerk aan werken om dit netwerk verder uit te breiden en door te ontwikkelen. Meer leven in de tent krijgen waardoor er meer nieuwe leden bij komen. Verbinden dus, één van de pijlers van A Clear Future. Aanstaande maandag tijdens de bestuursvergadering zal dit besproken worden. Er liggen mijn inziens enorme kansen en daarom maak ik ook dankbaar gebruik van de uitnodiging van Rob Taconis om aanwezig te zijn bij het business event van 31 mei aanstaande, waarbij de leden van het Badminton Business Netwerk op bezoek gaan naar de Maasvlakte in Rotterdam.

Rob Taconis is ook de initiator van het badmintonblad BadmintonInfo. Dit blad wordt vier keer per jaar uitgebracht en heeft ongeveer 1200 abonnees. Als je dat afzet tegenover de 35.000 leden die Badminton Nederland telt, dan is dat erg mager. En dan kun je natuurlijk daar de theorie van de kip en het ei op loslaten, want als dit dan dat. Maar daar hebben we niets aan. Het blad ziet er netjes en strak uit. En dus moeten we dat omarmen en ook hier samen zoeken naar mogelijkheden om hier gezamenlijk meer uit te halen.

Dit zal ongetwijfeld ook in de scope bij de tijdelijke communicatie-manager Remco Hol zitten. Kijk naar de VI (Voetbal International), dat is een begrip in de voetbalwereld en heeft niets met de KNVB te maken, maar ze hebben er wel belang bij: aandacht voor de sport. Ik denk dat als we gezamenlijk optrekken, oftewel elkaar helpen, dat het blad BadmintonInfo zich verder door kan ontwikkelen waardoor het aan aantrekkingskracht wint en dus meer abonnees oplevert. Daar heeft Badminton Nederland niets aan, maar het is wel een communicatiemiddel waarmee we de leden van de verenigingen kunnen bereiken. En dus een gezamenlijk belang. En ja, het is één van de kanalen die ingezet kunnen worden, net als badmintonline.nl. Maar zoals gezegd, is hier Remco Hol mee bezig en wordt dus vervolgd. Maandag ben ik op het bondsbureau en zal ik dit ook mee bespreken.

Woensdag stond een bezoek op de planning aan het Huis van de Sport in Nieuwegein. Het is inmiddels al duidelijk dat Badminton Nederland wil verhuizen naar een andere locatie en we zijn daarvoor driftig op zoek naar mogelijkheden. E&aecute;n van die mogelijkheden is dus het Huis van de Sport in Nieuwegein. Een mooi centraal gelegen locatie waar vele andere bonden ook hun huisvesting hebben gevonden.

Hier kunnen we dus ons voordeel mee doen, want we kunnen ervaringen met andere bonden delen en snel contacten leggen hoe de collega-bonden bepaalde zaken oppakken zodat we het wiel niet opnieuw uit hoeven te vinden. Er is door de directeur van het Huis van de Sport een mooi aantrekkelijk voorstel gedaan en de faciliteiten zijn ook goed. Kortom, een serieuze optie om naar te verhuizen. Maar er zijn meer opties waaronder Papendal, ook een goede locatie omdat daar NOC*NSF is gehuisvest en ook diverse sportbonden zijn gehuisvest. In het Huis van de Sport is het een dependance van NOC*NSF.

Maandag aanstaande ga ik naar het bondsbureau en zal daar diverse gesprekken hebben waaronder de bestuursvergadering. Maar ook worden de schrijvers van A Clear Future bijgepraat. Voorafgaande aan deze vergaderingen ga ik ook in gesprek over de kwaliteitsimpuls voor de Carlton Eredivisie en praten over onze communicatie. Druk druk druk, maar zooooo leuk.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Paul Kleijn

Paul Kleijn

Paul is in zijn dagelijks leven Manager Verkoopkantoor bij Technische Unie en is oud-bestuurslid van Badminton Nederland.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vinden in het T-Kwadraat in Tilburg de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024 (NJK) plaats en…

8 may 2024

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Per 1 augustus 2024 stromen Dion Hoegen, Vihaan Shah en Sterre Bang in bij de S-1 selectie op Papendal.

8 may 2024

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!