clubzoeker

Ginny Severien terug bij VELO

Ginny Severien terug bij VELO

Met ingang van het seizoen 2015-2016 keert Ginny Severien terug bij VELO. De oud-speelster van het eerste team gaat aan de slag als trainster van de eerste selectie.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Wekelijks zal zij een training verzorgen aan de spelers van het eerste team van VELO en de talentvolle jeugd. Met de aanstelling van Severien is de technische staf voor de seniorenselectie rond.

VELO is blij met de terugkeer van Severien. Als huidige landskampioene, met haar club BC DKC, verwacht VELO dat zij veel ervaring en kennis kan overbrengen op de jonge spelersgroep. Daarnaast kent ze de vereniging, als voormalig speelster, als geen ander, waardoor zij ook in staat is de sfeer en mentaliteit waar VELO om bekend staat over te brengen op de spelers.

Ook Severien is verheugd over haar terugkeer bij VELO. Het is een mooie kans voor haar om training te gaan geven op dit niveau en zeker om dat samen te kunnen met Ciraar Slaats en Rikkert Suijkerland. Zij ziet het als een mooie uitdaging om aan de slag te mogen gaan met deze spelersgroep en op deze manier kennis te maken met het trainersschap op het hoogste niveau.

Als speelster heeft Ginny Severien vele hoogtepunten mogen beleven. Als speelster van VELO heeft ze 3 landskampioenschappen, 1 nationale beker en een 2e plaats in de Europa Cup weten te behalen. Daarnaast is ze Nationaal Kampioen (2008) in het damesdubbel geworden en heeft ze met het Nederlandse team een geweldige zilveren medaille behaald op de Uber Cup, het WK voor damesteams, 2006 in Japan.

Ook als trainster heeft Severien al veel ervaring. In het verleden is zij jarenlang als jeugdtrainster verbonden geweest aan VELO en heeft ze districtstrainingen (RTC) verzorgd. Sindsdien heeft zij bij diverse clubs (PIP/Shuttlek) training gegeven. Ze is nu nog steeds actief bij TU Delft (USSR), Swetiday en BC Leiden, waar ze met veel plezier training geeft. Ze probeert iedereen te motiveren om ieder binnen zijn of haar eigen niveau het beste eruit te laten halen, maar vooral veel plezier te laten beleven!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw en Joran Kweekel uitgeschakeld in achtste finale EK Badminton 2024

Mark Caljouw en Joran Kweekel uitgeschakeld in achtste finale EK Badminton 2024

In het mannenenkel speelden Mark Caljouw en Joran Kweekel sterke partijen, maar een plek in de kwartfinale zat er helaas niet in.…

11 april 2024

Robin Tabeling en Selena Piek gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

Robin Tabeling en Selena Piek gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs deze zomer.

11 april 2024

Mixkoppel Robin Tabeling en Selena Piek naar kwartfinale EK Badminton 2024

Mixkoppel Robin Tabeling en Selena Piek naar kwartfinale EK Badminton 2024

Op het EK Badminton 2024 in Saarbrücken (Duitsland) hebben Selena Piek en Robin Tabeling de kwartfinale van het…

10 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!