Nathalie Mulders: een dame die haar hart verpand heeft aan de badmintonsport

Nathalie Mulders: een dame die haar hart verpand heeft aan de badmintonsport

Zaterdag 30 mei ben ik naar het NJK in Tilburg geweest. Natuurlijk om te kijken naar aanstormend talent maar ook om mensen te ontmoeten en te spreken. Bart-Jan den Hollander was de eerste die ik sprak.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Bart-Jan heeft me vanaf het begin geholpen toen ik bij de BBF aan de slag ging, en dan met name op het gebied van de jeugd. Samen diverse initiatieven opgezet en het begint nu stukje bij beetje zijn vruchten af te werpen. Steeds meer verenigingen zien in dat stil zitten geen optie is en leggen contact met Bart-Jan om van zijn expertise gebruik te maken om een jeugdafdeling op te zetten.

Nadat ik met Bart-Jan had gesproken was ik eens op de tribune gaan kijken en die zat goed vol. Ik heb toen nog getwitterd (@paulkleijn) dat badminton leeft in Tilburg met volgepakte tribunes. Op de terugweg naar beneden zag ik een tafeltje met o.a. Ron Dani¨ls en Aad van Zeijl. En uiteraard ben ik daar ook handjes gaan schudden en hebben we zitten kletsen over de ontwikkelingen binnen badmintonnend Nederland. En het zal ongetwijfeld zijn dat ik het verschil van inzicht tussen verschillende partijen niet weg kan nemen, maar ik vind wel dat iedereen serieus genomen moet worden. Dus ieders mening moeten we absorberen en daar ons voordeel mee doen. En ja, natuurlijk kunnen we het niet iedereen naar de zin maken, maar door met elkaar te communiceren en naar buiten toe te laten weten wat we waarom doen, maakt zaken wel transparanter. Later schoof Ilse van de Burgwal ook nog aan en hebben we haar initiatief Para-Badminton Foundation Ilse van de Burgwal besproken. Een geweldig initiatief om aandacht te vragen voor para-badminton. Binnenkort ga ik daar met haar verder over praten. Zoeken naar kansen om elkaar te versterken; Samen Verenigen.

De volgende gesprekspartner was Edwin Sundermeijer. Vele zullen hem kennen en zien hem met grote regelmaat door zalen heen lopen met een fototoestel. Samen een bakkie gedaan en eens zitten brainstormen over hoe we elkaar nu kunnen versterken. Edwin maakt prachtige foto's en wij vinden die leuk. Misschien liggen er wel kansen om hier samen iets mee te doen. Want stel nou dat we met een commerciële partij iets kunnen bedenken waardoor Edwin, en zijn collega fotografen, er nog iets aan inkomsten aan over kunnen houden, dan kunnen ze zich nog verder door ontwikkelen waardoor het nog meer exposure krijgt. Denk dan bijvoorbeeld aan het laten drukken van actiefoto's die op die dag gemaakt zijn, op een broodtrommel, of een beker, of een shirt, of een canvasdoek? En natuurlijk weten we niet of er behoefte aan is, maar daar komen we pas achter als we er mee aan de slag zijn gegaan. Hier ga ik nog eens verder over nadenken.<'/p>

Laatste gesprekspartner die dag was Nathalie Mulders. Een dame die haar hart verpand heeft aan de badmintonsport, net als vele anderen die ik gesproken heb. Met haar heb ik een kennismakingsgesprek gevoerd want ik had haar naam al wel eens zien passeren, maar haar nog nooit ontmoet. Ik heb haar uitgelegd hoe ik er in sta wat communicatie betreft. Daar hebben we samen over na zitten denken, want het schrijven van deze blog doet bij velen toch de ogen openen, zo ook bij haar. Met elkaar afgesproken dat ze het maar eens moet laten bezinken en dat we daar op een nader tijdstip verder over spreken. Want dat we meer moeten communiceren, is wel duidelijk, maar hoe pakken we dat samen aan? Want ik schrijf dan wel makkelijk, maar dat geldt zeker niet voor iedereen.

Badminton Business Netwerk

Zondag was dan de grote dag om de leden van het Badminton Business Netwerk te ontmoeten en nader kennis met ze te maken. Ik heb daar lang naar uit gekeken, maar het vertrek van mijn schoonvader naar het hiernamaals, maakte dat ik mijn prioriteiten elders moest leggen. Desondanks ben ik 's-morgens nog wel naar de Maasvlakte toe gereden om de leden een handje te geven en kort te spreken tijdens de koffie. Toen de groep de boot op ging voor een rondvaart, ben ik weer naar huis gereden om de uitvaart van mijn schoonvader voor te bereiden. Kort maar krachtige ontmoeting met het Badminton Business Netwerk en een goed gevoel aan over gehouden.

Regiobijeenkomst Nijkerk

Maandagavond mijn eerste regiobijeenkomst in Nijkerk. Geheel in de lijn van A Clear Future hebben deze bijeenkomsten een iets andere opzet en moeten deze bijeenkomsten transformeren naar echte ontmoetingsbijeenkomsten. Voor de pauze is een interactief deel opgezet waarbij input gevraagd wordt van de aanwezigen op twee thema's die vanuit A Clear Future als deelprojecten zijn benoemd; contributiesystematiek en democratische besluitvorming. De input wordt mee genomen naar het bondsbureau alwaar men dat verwerkt met de input uit de andere regio's en met die input aan de slag gaat. Na de pauze volgt dan het traditionele deel met vaste punten.

Woensdag een dag die je niet graag meemaakt maar waar je in het leven niet onderuit kunt. Een crematie bijwonen went nooit, zeker niet als het de opa van je kinderen betreft. Vorige week donderdag is mijn schoonvader overleden en afgelopen woensdag hebben we hem een waardig afscheid gegeven.

Vierbonden Overleg

Maar het leven gaat door en donderdag stond sinds lange tijd weer eens een ontmoeting op de agenda tussen de vier bonden Badminton Nederland, Bossche Badminton Federatie (BBF), Helmondse Badminton Bond (HBB) en de Regionale Badmintonbond Breda (RBB). De vier voorzitters Clemens Wortel, Rene van den Heuvel, Ruud Franssen en Hans Emmerik had ik bijeen gebracht in De Druiventros in Berkel Enschot. Voor Rene van de Heuvel (BBF) was dit de eerste keer en daarom hebben we elkaar eerst kort geïntroduceerd. Bedoeling van die bijeenkomst is om de partijen nader tot elkaar te brengen. Er is bestaansrecht voor deze regionale initiatieven en daar moet je niet voor weg lopen, nee, dat moet je zien te verbinden met elkaar. Het kan toch niet zo zijn dat we elkaar zien als concurrenten? Dat is te zot voor woorden. Die initiatieven zijn ooit ontstaan en dat heeft zijn redenen. Wat ik voor ogen heb is een constructieve samenwerking en gelukkig staan alle vier de partijen daar voor open.

Diverse onderwerpen zijn de revue gepasseerd. En natuurlijk hebben we het nog niet op de rit staan, maar er is een constructieve basis neer gelegd om verder te praten. We hebben dus huiswerk mee gekregen en gaan daar mee aan de slag. Denk daarbij aan het spelen van toernooien. Het moet toch mogelijk zijn om overal waar je maar wil een toernooi te spelen, ongeacht of het een toernooi is bij een vereniging van een regionale bond of Badminton Nederland? Sterker nog, dat gebeurt al. Ik zie op diverse toernooien spelers en speelsters die 'vreemdgaan' bij een andere bond. Die hebben het dus allang opgelost, ze doen het gewoon. En wat te denken van competitie spelen. Waarom zou je daar niet een soort van vermenging toestaan? Het gaat toch om de sport? Niet om bij welke bond je bent aangesloten?

Daarnaast willen we gezamenlijk de Week van het Badminton uitdragen. In de week van 14 tot en met 20 september wordt deze Week van het Badminton weer georganiseerd en de regionale bonden gaan deze volledig mee omarmen. De Week van het Badminton heeft een groot bereik en krijgt dan veel landelijke en regionale aandacht. Het uitgelezen moment om te laten zien dat we met elkaar samen willen werken en dat niet alleen bij woorden houden, maar daar ook echt mee aan de slag gaan.

En als je constructief wilt zijn, dan moet je meteen een vervolgafspraak plannen en dat is ook gedaan. Tijdens de Yonex Dutch Open gaan we in deze samenstelling weer bij elkaar zitten en praten we verder over de samenwerking. Eerst ons huiswerk eens doen en kijken waar drempels liggen, die moeten we weghalen. Al met al had iedereen er een goed gevoel aan over gehouden en hebben we samen met de aanwezigen van de regiobijeenkomst Brabant nog wat gedronken en na staan kletsen.

Receptie BCO

Zaterdag op de jubileumreceptie geweest van BCO uit Oosterhout waar het 50-jarig bestaan werd gevierd. Collega Clemens Wortel blikte terug in zijn toespraak, wat hem goed af ging omdat hij daar jaren heeft rond gelopen. Ik blikte vooruit en gaf de aanwezigen de boodschap vanuit A Clear Future mee. We moeten leren van gisteren om er morgen beter van te worden. Aan het bestuur van BCO hebben we een certificaat en erepenning uitgereikt.

Leuk is dan te worden aangesproken door mensen die mijn blog lezen en dan een leuk gesprek met me aan gaan. Daar doen we het voor, en dat moeten we koesteren, en ik kan het maar niet genoeg benadrukken, we kunnen niet iedereen zijn of haar wensen invullen, maar we kunnen wel luisteren en er van leren. Samen verenigen om onze lifetime sport te doen floreren, Fast Fit Fun.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Paul Kleijn

Paul Kleijn

Paul is in zijn dagelijks leven Manager Verkoopkantoor bij Technische Unie en is oud-bestuurslid van Badminton Nederland.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!