Paul Kleijn: gekozen als nieuw bestuurslid Badminton Nederland

Paul Kleijn: gekozen als nieuw bestuurslid Badminton Nederland

Zaterdag 27 juni werd de bondsvergadering gehouden bij VELO te Wateringen. Op deze bijeenkomst worden de vorderingen van Badminton Nederland uiteen gezet ten overstaan van de afgevaardigden.

Ken je BC Castricum al?

Naast de vele te bespreken punten zoals onder andere financiën, topsport, reglementen en A Clear Future, worden dan ook de aftredende bestuursleden al dan niet herkozen en nieuwe bestuursleden voor gedragen. Marloes van Heteren en Karin van der Valk hadden aangegeven niet beschikbaar te zijn voor een nieuwe termijn, erg jammer natuurlijk want daarmee verliezen we twee dames die de nodige deskundigheid inbrachten.

Echter moet je niet bij de pakken neer blijven zitten en vooruit kijken. Keuzes respecteren en op zoek naar vervangers. Al vind ik niet dat je van vervangers mag spreken, want ieder persoon heeft zijn eigen wijze van doen en denken en dus moet je meer spreken van nieuw elan. Ik had me in januari al reeds verkiesbaar gesteld en draai vanaf dat moment feitelijk ook al mee en heb zo mijn ding gedaan zonder daarbij in de besluitvorming mee te kunnen doen, ik was immers nog beoogd bestuurslid van Badminton Nederland.

Gelukkig zijn er nog twee personen die de uitdaging mee aan willen gaan om de bond te transformeren naar wat de huidige maatschappij vereist. Remco Wieland, een fervent handballer/bestuurder die zijn kunde graag bij een andere sport wil delen en Bram Reudink, één van de schrijvers van A Clear Future, vullen samen met mij de open gevallen plaatsen in. Ik zal Marketing & PR gaan doen, en de precieze verdeling van de andere portefeuilles zal nog nader besproken gaan worden binnen het bestuur. Ik had een video boodschap ingesproken om mezelf te introduceren, want ik kon niet aanwezig zijn bij de bondsvergadering. Het deed me goed via de moderne communicatiemiddelen als Facebook mezelf terug te zien en te horen dat de aanwezigen mijn kandidatuur steunden met een warm applaus. Waarvoor mijn hartelijke dank. Ik kan nu dus officieel aan de slag.

Janique

Ik kon niet bij de bondsvergadering aanwezig zijn omdat mijn dochter Janique een zware operatie heeft moeten ondergaan afgelopen dinsdag. Ze had bulten op haar hoofd en die moesten weg en dat ging via een schedelcorrectie. Deze operatie is voortreffelijk verlopen en geslaagd maar de dagen erna waren natuurlijk niet de meest plezierige in haar jonge leven. Ze lag aan de morfine om de pijn te onderdrukken waardoor ze erg duf en slaperig was. En ja, pijn had ze navenant niet. Donderdag rond de middag ging de morfine eraf en werd ze gaandeweg de dag wat fitter en dat resulteerde in een wat mindere nacht van donderdag op vrijdag, want Janique was wakker, had al de nodige slaapuren gehad natuurlijk. Vrijdag ging het nog beter, ze at en dronk weer en hield het nog binnen ook. Geen enkele belemmering meer om haar nog langer te houden en dus kon ze 's-avonds mee haar huis. Ze zal nog aan moeten sterken en de komende drie weken mag ze ook nog niet naar school en voorlopig ook niet voetballen. Spreekt voor zich dat ik mijn prioriteit nu even bij mijn dochter heb liggen. Vele steunbetuigingen heeft ze gehad en van de collega's van Badminton Nederland kreeg ze zaterdag nog een mooie bos bloemen, terwijl ze vlak voor de operatie ook al een cadeau had gekregen.

MOC Video

Mijn vrouw bleef samen met haar dochter in het Sophia Kinderziekenhuis en ik zorgde voor mijn zoontje Kevin. We wilde alles zo normaal mogelijk laten verlopen en dus ging Kevin vanaf woensdag weer gewoon naar school. Zodra Kevin van school thuis kwam, reden wij naar Rotterdam om Janique te bezoeken. Vroeg in de avond reden we dan weer terug want Kevin moest de andere dag toch weer naar school.

En dus kon ik woensdagavond Mette van der Linden ontvangen bij mij thuis. Mette van der Linden heeft een eigen video productiebedrijf; MOC Video in Amsterdam en hij had Badminton Nederland benaderd. Mette wil graag een online sportkanaal opzetten gericht op de sporten die geen of minder aandacht krijgen op de reguliere kanalen. En daar heb ik wel oren naar natuurlijk. Mette bevindt zich nog in de pioniersfase en dat sluit op zich wel aan bij waar wij mij bezig zijn want wij zijn ook zoekende hoe we voor onze sport meer media aandacht kunnen krijgen.

Mette wil starten met twee sporten waarvan badminton er één is. Hij wil wedstrijdverslagen produceren aangevuld met interviews en voorzien van commentaar. We hebben daar open en vrij over zitten brainstormen want het zal alleen kans van slagen hebben, als we er samen vol voor gaan. Niet dat wij hem wat ruimte geven en dat het daarmee klaar is. Nee, dan zullen we er samen mee aan de slag moeten. Hoe? I don't know. Zoals gezegd is het pionieren naar mogelijkheden. We denken dan aan reportages rondom wedstrijden in de Carlton Eredivisie en Carlton GT Cup. Maar ook reportages van toernooien. Of gebruik maken van beelden van toernooien die over de wereld gespeeld worden, aangevuld met reportages vanuit Papendal. Allemaal mogelijkheden die de revue gepasseerd zijn.

Mette gaat er verder mee aan de slag en of het kans van slagen heeft en hoe het opgepakt gaat worden is nog een proces op zich. Maar elk initiatief om onze sport een impuls te geven is welkom en omarm ik met veel genoegen. Niet geschoten is altijd mis.

Nieuwe locatie blog

Met mijn officiële benoeming tot bestuurslid van Badminton Nederland, is er ook een eind gekomen aan het plaatsen van mijn blog via Blogger. Deze deelde ik vervolgens met de diverse media die daar dan hun ding mee doen. Vanaf heden wordt mijn blog gepubliceerd op de website van Badminton Nederland, waarmee mijn blog een officieel tintje krijgt. En natuurlijk kunnen de diverse media deze dan weer publiceren.

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Paul Kleijn

Paul Kleijn

Paul is in zijn dagelijks leven Manager Verkoopkantoor bij Technische Unie en is oud-bestuurslid van Badminton Nederland.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Vier Nederlandse badmintonners gaan naar Olympische Spelen in Tokio

Vier Nederlandse badmintonners gaan naar Olympische Spelen in Tokio

Cheryl Seinen, Robin Tabeling, Selena Piek en Mark Caljouw hebben zich onder voorbehoud gekwalificeerd voor de Olympische…

12 mei 2021

Mark Caljouw eerste Nederlandse badmintonner op Olympische Spelen in 25 jaar

Mark Caljouw eerste Nederlandse badmintonner op Olympische Spelen in 25 jaar

Badmintonner Mark Caljouw heeft een ticket weten te bemachtigen voor de Spelen in Tokio. Het is voor het eerst in 25 jaar dat een…

8 mei 2021

Mark Caljouw: Wow! I just qualified for the Olympics Games!

Mark Caljouw: Wow! I just qualified for the Olympics Games!

This has always been a dream for me since I was a little kid.

8 mei 2021

Badmintontraining in Noord-Brabant tijdens corona

Badmintontraining in Noord-Brabant tijdens corona

Toen wij op 9 december 2020 als NBBJ te horen kregen dat er voorlopig niet meer binnen gesport mocht worden, overviel mij een…

7 mei 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!