clubzoeker

Twee Nederlandse kwartfinales in Yonex US Open

Twee Nederlandse kwartfinales in Yonex US Open

Met twee zwaarbevochten (gemengd)dubbels heeft topbadmintonner Selena Piek niet één maar twee kwartfinales behaald tijdens de Yonex US Open. Samen met Jacco Arends en Eefje Muskens had ze daar tweemaal een driesetter voor nodig.

SportSport

Ken je BC Delft al?

Het was gisteren, donderdag 18 juni, een pittige wedstrijddag voor de Nederlanders. Jorrit de Ruiter en Samantha Barning speelden tegen het ongerankte koppel Chia Pin Lu en Chia Hsin Lee uit Chinese Taipei en verloren de eerste game met 24-22. Dat het Aziatische koppel aan de overzijde geen ranglijstpositie bekleedt, geeft duidelijk geen indicatie van hun speelsterkte: beide spelers hebben top 100 of zelfs top 25 ervaring.

In de tweede game drukte het als vijfde geplaatste Nederlandse koppel door naar 13-21 en moest de beslissing gemaakt worden in de derde game. Dat bleef bij stuiver wisselen tot de 13-13, waarna Barning en De Ruiter telkens twee, drie puntjes voorsprong hielden. Gelijkspel op 18-18 en 19-19 volgde, waarna Lee en Lu versnelden naar 21-19 winst. Een zure conclusie voor de Papendallers.

Winst voor Piek & Partners

Selena Piek speelde om 14:55 lokale tijd haar eerste partij van deze donderdag. Samen met Jacco Arends is ze derde geplaatst en ze hebben Kenta Kazuno en Ayane Kurihara uit Japan tegenover zich. Nu nog top 700 spelers volgens hun ranking, maar in de praktijk zijn dit spelers die eerder al top 10 spelers toernooien uitknalden.

Arends en Piek worden dan ook overrompeld in de eerste game met 13-21. In de tweede game nemen ze vanaf 8-8 de leiding, maar komen nog op 18-18 terug op gelijkspel. Gelukkig dwingen ze met 21-19 een derde game af. In deze 'decider' gaat het gelijk op tot 13-13, waarna de twee Babolat-spelers een bescheiden voorsprong opbouwen en vasthouden: 21-17 winst en een kwartfinale in the pocket.

De kwartfinale wordt gespeeld tegen Toby Ng en Alex Bruce, die als achtste geplaatst zijn.

Damesdubbel tegen de Duitsers

We vroegen ons gisteren af voor wie Erik Meijs aan het duimen was, met Birgit Michels en Isabel Herttrich tegenover het als tweede geplaatste Nederlandse topdubbel Eefje Muskens en Selena Piek. Voor de Weespse leek het af te stevenen op een herhaling van zetten in haar gemengddubbel eerder op de middag. De eerste game ging met 20-22 naar de Oosterburen.

Het Nederlandse tandem liet in de tweede game haar kwaliteit zien en maakte met 21-15 dat ze in het toernooi bleef. Het vertrouwen van de livescore-volgers in Nederlanders werd dan ook niet beschaamd toen de verlossende 21-13 in het kleine computervenstertje verscheen. Muskens en Piek bevestigden hun plaatsing in het toernooi en hun kwaliteit op wereldniveau. Nóg een kwartfinale dus!

De kwartfinale wordt gespeeld tegen Yu Yang en Zhong Qianxin, die als vijfde geplaatst zijn.

Klik hier voor de uitslagen van de Nederlanders.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

De Nederlandse topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben de halve finale bereikt in het gemengddubbel op de Yonex…

24 maart 2023

DKC gaat op voor tweede landstitel

DKC gaat op voor tweede landstitel

Na 2013, 2015, 2017 en 2019 staan de badmintonners van DKC voor de vijfde keer in de finale om de landstitel. Alleen in 2015…

24 maart 2023

In gesprek met Jan Helmond: het schip Badminton Nederland dat van richting moet veranderen

In gesprek met Jan Helmond: het schip Badminton Nederland dat van richting moet veranderen

Langere tijd geleden had ik een gesprek met Jan Helmond, voorzitter van Badminton Nederland. Één van de afspraken…

23 maart 2023

Voeg ook jouw badmintonclub toe aan onze clubzoeker!

Voeg ook jouw badmintonclub toe aan onze clubzoeker!

Op badmintonline.nl bieden we alle badmintonclubs in Nederland een clubprofiel aan, ook badmintonverenigingen die lid zijn van…

21 maart 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!