SportSport

Ik ben wel wat gewend

Ik ben wel wat gewend
StudentenlevenStudentenleven

Na zes weken trainingskamp op OroDenmark en veel, heel veel gasten kunnen we zeggen dat we moe zijn. Zeven dagen per week, 20 uur per dag klaar staan om de spelers een perfecte belevenis te geven is niet makkelijk.

› support ons met een Tikkie!

De voorzitter van Badminton Nederland - Clemens Wortel - kwam naar OroDenmark en zag de laatste paar dagen van deze zes weken en vond nog steeds een trainersstaf die strijdlustig was. De meeste trainers zijn onderweg naar huis en persoonlijkheden zoals Henri Vervoort en Aad van Zeijl hebben er weer een drukke zomer op zitten op dit badmintoneiland. Thomas Laybourn kwam terug voor een paar uur om met Clemens te praten en hem te laten weten hoe speciaal deze weken op dit eiland zijn ook naar Deense standaard.

Het is 4.00 's ochtends op zaterdagmorgen en we zijn weer aan de slag om de dag voor te bereiden. Letterlijk een paar uur slaap is wat je krijgt. Ik ben wel wat gewend als oud-tuinbouwwerkgever en directeur in verschillende landen maar dit is anders. Ik ben moe maar voel het niet als een belasting zodra je de spelers en ouders spreekt. Dit is hun moment voor hun kind en dus heb ik alle tijd voor ze en ben ik NIET moe. Het is belangrijk, want er zijn veel badmintonliefhebbers die de reis naar OroDenmark als hoofddoel van het jaar hebben en die verwachting moeten mijn staf en ik waarmaken.

Het is ook emotioneel niet eenvoudig, want ik heb van vele ouders afscheid moeten nemen hier op OroDenmark niet omdat ze weg gingen maar omdat ze er niet meer zijn. Je gaat met deze mensen om de tafel zitten en weet dat ze over een paar maanden overleden zijn. Is dat moeilijk? Nee het is mooi, het is mooi want ik heb er met ze over kunnen praten, de tijd genomen en ze laten weten dat het goed is op de ene of andere manier.

Ook met Clemens heb ik zeer persoonlijke gesprekken gevoerd tijdens zijn verblijf. De passie die we beiden hebben is zo voelbaar en het duurt niet lang voor dat hij een van ons is en niet meer van de tegenstander.

We hebben lange gesprekken gevoerd waarbij we gevoelige onderwerpen niet uit de weg gingen en hebben aan elkaar kunnen laten zien wat onze zwakke plekken zijn. Als je met natte ogen kunt vertellen dat je alles wil doen voor de sport dan ben je goed bezig. Dan maak je een verbinding die niets meer heeft te maken met zaken doen of beleid uitvoeren maar daar ver boven uit stijgt.

De voorzitter is nu al aangevallen over het feit dat hij bij de vijand op bezoek is geweest. Dat is hij niet. Hij staat op de lijst van zeer bekende gasttrainers met een badmintonpassie en dan moet je op OroDenmark zijn geweest. Ik weet zeker dat Clemens ons niet als tegenstanders ziet maar juist als vrienden die hij nog niet had ontmoet. Er zijn dingen veranderd en dat maakt de toekomst helderder. Clemens heeft veel badmintonplaatsen bezocht en nog veel meer mensen gesproken, maar ik weet zeker dat zijn bezoek als eerste afgevaardigde van Badminton Nederland er een is die hij nooit zal vergeten.

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton World Federation bevriest wereldranglijsten

Badminton World Federation bevriest wereldranglijsten

De badmintonwereldbond heeft vandaag aangekondigd dat ze de wereldranglijsten en jeugdwereldranglijsten zal bevriezen tot nader…

31 maart 2020

IOC-lid Dick Pound: Olympische Spelen worden uitgesteld

IOC-lid Dick Pound: Olympische Spelen worden uitgesteld

De Olympische Spelen worden uitgesteld vanwege het coronavirus. Dat heeft het Canadese IOC-lid Dick Pound tegenover de…

23 maart 2020

Drie instromers Nationale S-1 selectie voor het seizoen 2020-2021

Drie instromers Nationale S-1 selectie voor het seizoen 2020-2021

Kirsten de Wit, Iris van Leijsen en Dyon van Wijlick zijn uitgenodigd om bij de Nationale S-1 selectie op Papendal te komen…

18 maart 2020

Olympisch Trainingscentrum Papendal gesloten voor topbadmintonners en andere sporters

Olympisch Trainingscentrum Papendal gesloten voor topbadmintonners en andere sporters

NOC*NSF adviseerde vanmiddag alle trainingscentra voor topsporters voorlopig te sluiten. Het trainingscentrum in Papendal gaat…

15 maart 2020

Coronavirus: Dutch International 2020 postponed

Coronavirus: Dutch International 2020 postponed

The escalations around Covid-19 have followed one another at a rapid pace globally, certainly since our last report.

13 maart 2020

Nieuwe maatregelen Badminton Nederland tegen verspreiding coronavirus in Nederland

Nieuwe maatregelen Badminton Nederland tegen verspreiding coronavirus in Nederland

Vanmiddag heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen genomen en NOC*NSF heeft geadviseerd om alle sportevenementen…

12 maart 2020

Sociale onthouding: Brabantse Jeugdkampioenschappen Badminton 2020 afgelast

Sociale onthouding: Brabantse Jeugdkampioenschappen Badminton 2020 afgelast

In verband met de uitbraak van het Coronavirus worden wereldwijd preventieve maatregelen genomen om verdere verspreiding van het…

12 maart 2020

Selena Piek en Robin Tabeling naar kwartfinales All England 2020 na spannende wedstrijd tegen nummer 1 van de wereld

Selena Piek en Robin Tabeling naar kwartfinales All England 2020 na spannende wedstrijd tegen nummer 1 van de wereld

Selena Piek en Robin Tabeling boekten een geweldige overwinning door de nummer één van de wereld te verslaan. In de…

12 maart 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!