clubzoeker

Ik ben wel wat gewend

Ik ben wel wat gewend

Na zes weken trainingskamp op OroDenmark en veel, heel veel gasten kunnen we zeggen dat we moe zijn. Zeven dagen per week, 20 uur per dag klaar staan om de spelers een perfecte belevenis te geven is niet makkelijk.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De voorzitter van Badminton Nederland - Clemens Wortel - kwam naar OroDenmark en zag de laatste paar dagen van deze zes weken en vond nog steeds een trainersstaf die strijdlustig was. De meeste trainers zijn onderweg naar huis en persoonlijkheden zoals Henri Vervoort en Aad van Zeijl hebben er weer een drukke zomer op zitten op dit badmintoneiland. Thomas Laybourn kwam terug voor een paar uur om met Clemens te praten en hem te laten weten hoe speciaal deze weken op dit eiland zijn ook naar Deense standaard.

Het is 4.00 's ochtends op zaterdagmorgen en we zijn weer aan de slag om de dag voor te bereiden. Letterlijk een paar uur slaap is wat je krijgt. Ik ben wel wat gewend als oud-tuinbouwwerkgever en directeur in verschillende landen maar dit is anders. Ik ben moe maar voel het niet als een belasting zodra je de spelers en ouders spreekt. Dit is hun moment voor hun kind en dus heb ik alle tijd voor ze en ben ik NIET moe. Het is belangrijk, want er zijn veel badmintonliefhebbers die de reis naar OroDenmark als hoofddoel van het jaar hebben en die verwachting moeten mijn staf en ik waarmaken.

Het is ook emotioneel niet eenvoudig, want ik heb van vele ouders afscheid moeten nemen hier op OroDenmark niet omdat ze weg gingen maar omdat ze er niet meer zijn. Je gaat met deze mensen om de tafel zitten en weet dat ze over een paar maanden overleden zijn. Is dat moeilijk? Nee het is mooi, het is mooi want ik heb er met ze over kunnen praten, de tijd genomen en ze laten weten dat het goed is op de ene of andere manier.

Ook met Clemens heb ik zeer persoonlijke gesprekken gevoerd tijdens zijn verblijf. De passie die we beiden hebben is zo voelbaar en het duurt niet lang voor dat hij een van ons is en niet meer van de tegenstander.

We hebben lange gesprekken gevoerd waarbij we gevoelige onderwerpen niet uit de weg gingen en hebben aan elkaar kunnen laten zien wat onze zwakke plekken zijn. Als je met natte ogen kunt vertellen dat je alles wil doen voor de sport dan ben je goed bezig. Dan maak je een verbinding die niets meer heeft te maken met zaken doen of beleid uitvoeren maar daar ver boven uit stijgt.

De voorzitter is nu al aangevallen over het feit dat hij bij de vijand op bezoek is geweest. Dat is hij niet. Hij staat op de lijst van zeer bekende gasttrainers met een badmintonpassie en dan moet je op OroDenmark zijn geweest. Ik weet zeker dat Clemens ons niet als tegenstanders ziet maar juist als vrienden die hij nog niet had ontmoet. Er zijn dingen veranderd en dat maakt de toekomst helderder. Clemens heeft veel badmintonplaatsen bezocht en nog veel meer mensen gesproken, maar ik weet zeker dat zijn bezoek als eerste afgevaardigde van Badminton Nederland er een is die hij nooit zal vergeten.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!