Komend weekend nieuw seizoen Carlton Eredivisie voor VELO

Komend weekend nieuw seizoen Carlton Eredivisie voor VELO

Zondag 13 september start het nieuwe seizoen van de Carlton Eredivisie. Met de vernieuwde opzet van de Carlton Eredivisie zullen alle eredivisieteams die dag de eerste competitiewedstrijd spelen in Hoofddorp. VELO zal het opnemen tegen BV Slotermeer.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Met het aantrekken van het 18-jarige talent Alex Vlaar en de 19-jarige Belgische international Stijn de Langhe heeft Van Zundert / VELO het eerste team volledig ingevuld. Al eerder was bekend dat Jim Middelburg, Myke Halkema, Lisa Khoeblal-Malaihollo en Imke van der Aar ook dit seizoen zijn te bewonderen in het eerste team. Deze mix van jong talent en ervaring vormt een goede basis met het oog op de toekomst.

Samen met de terugkeer van Ciraar Slaats en de aanstelling van oud topspeler Rikkert Suijkerland als trainers/coaches is er tevens een belangrijke stap gezet in de uitvoering van het vernieuwde technische beleid van de vereniging waarin het bouwen aan een nieuw kampioensteam centraal staat.

Jim en Myke maken sinds het seizoen 2011/2012 onderdeel uit van het eerste team van VELO. In dat eerste jaar werd direct de landstitel behaald. Sindsdien zijn beide spelers uitgegroeid tot twee steunpilaren van het team. Beide spelers zijn vastberaden om komend seizoen weer een plek in de play-off te bereiken met VELO. Lisa gaat haar 10e seizoen bij Van Zundert / VELO tegemoet. Al jarenlang is Lisa een heel belangrijk onderdeel van het team. Als multifunctionele speelster heeft zij een grote rol gehad in de laatste drie landstitels van de club. Het maken van het winnende punt in de finale om het landskampioenschap 2013/2014 vormt het meeste recente hoogtepunt in haar periode bij VELO.

Imke is sinds seizoen 2014-2015 onderdeel van het team. Ondanks dit, sportief gezien, moeizame seizoen heeft de 17-jarige speelster haar draai bij VELO helemaal gevonden. VELO is er van overtuigd dat Imke de komende jaren grote stappen in haar ontwikkeling gaat maken en daarmee van grote waarde gaat zijn voor de club.

Alex komt over van BV Almere en heeft een overeenkomst voor twee jaar getekend. Hij kijkt er enorm naar uit om voor VELO uit te komen en ook het bestuur is zeer verheugd met zijn komst. Alex is een speler die inzetbaar is op alle onderdelen maar een voorkeur heeft voor het enkelspel. Naast zijn positie in het eerste team wordt Alex aangesteld als jeugdtrainer.

Stijn speelt al sinds zijn 10e badminton, behaalde meerdere Belgische jeugdtitels en werd afgelopen twee jaar met zijn team kampioen van België. Hij wordt de eerste Belgische speler die uitkomt voor het eerste team van VELO en kijkt er naar uit om zich binnen de club verder te kunnen ontwikkelen als speler.

Ciraar en Rikkert zijn geen onbekenden voor de Wateringse club. Na een jaar afwezigheid keert Ciraar, de meest succesvolle hoofdcoach uit de historie van de club, terug op zijn vertrouwde plek. Rikkert kwam tot vorig seizoen zelf nog uit voor het eerste team en maakt nu de stap naar het trainerschap.

Met dit veelzijdige team zal Van Zundert / VELO op zondag 13 september om 13.00 uur de Carlton Eredivisie aftrappen tegen BV Slotermeer. In de eerste fase van de competitie zal het Wateringse team twee lastige uitwedstrijden hebben tegen landskampioen BC DKC en tegen de topper BC Amersfoort. De vice landskampioen BC Duinwijck komt op bezoek in Wateringen, alsmede de andere topper BV Almere. Van Zundert / VELO zal één keer moeten afreizen naar het verre zuiden voor een wedstrijd tegen BC Victoria en het wacht een uitwedstrijd tegen BV Van Zijderveld. Het gepromoveerde BC Smashing mag het in de VELO-hal opnemen tegen het Wateringse team. Door de nieuwe opzet van de eredivisie bestaat het speelschema voorlopig uit een halve competitie. Pas na deze eerste helft van de competitie wordt de tweede helft concreet gemaakt. Dat betekent dat daarvan de wedstrijden en tegenstanders nu nog niet bekend zijn.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!