Komend weekend nieuw seizoen Carlton Eredivisie voor VELO

Komend weekend nieuw seizoen Carlton Eredivisie voor VELO

Zondag 13 september start het nieuwe seizoen van de Carlton Eredivisie. Met de vernieuwde opzet van de Carlton Eredivisie zullen alle eredivisieteams die dag de eerste competitiewedstrijd spelen in Hoofddorp. VELO zal het opnemen tegen BV Slotermeer.

› alles over de Nederlandse Badminton Eredivisie!

Met het aantrekken van het 18-jarige talent Alex Vlaar en de 19-jarige Belgische international Stijn de Langhe heeft Van Zundert / VELO het eerste team volledig ingevuld. Al eerder was bekend dat Jim Middelburg, Myke Halkema, Lisa Khoeblal-Malaihollo en Imke van der Aar ook dit seizoen zijn te bewonderen in het eerste team. Deze mix van jong talent en ervaring vormt een goede basis met het oog op de toekomst.

Samen met de terugkeer van Ciraar Slaats en de aanstelling van oud topspeler Rikkert Suijkerland als trainers/coaches is er tevens een belangrijke stap gezet in de uitvoering van het vernieuwde technische beleid van de vereniging waarin het bouwen aan een nieuw kampioensteam centraal staat.

Jim en Myke maken sinds het seizoen 2011/2012 onderdeel uit van het eerste team van VELO. In dat eerste jaar werd direct de landstitel behaald. Sindsdien zijn beide spelers uitgegroeid tot twee steunpilaren van het team. Beide spelers zijn vastberaden om komend seizoen weer een plek in de play-off te bereiken met VELO. Lisa gaat haar 10e seizoen bij Van Zundert / VELO tegemoet. Al jarenlang is Lisa een heel belangrijk onderdeel van het team. Als multifunctionele speelster heeft zij een grote rol gehad in de laatste drie landstitels van de club. Het maken van het winnende punt in de finale om het landskampioenschap 2013/2014 vormt het meeste recente hoogtepunt in haar periode bij VELO.

Imke is sinds seizoen 2014-2015 onderdeel van het team. Ondanks dit, sportief gezien, moeizame seizoen heeft de 17-jarige speelster haar draai bij VELO helemaal gevonden. VELO is er van overtuigd dat Imke de komende jaren grote stappen in haar ontwikkeling gaat maken en daarmee van grote waarde gaat zijn voor de club.

Alex komt over van BV Almere en heeft een overeenkomst voor twee jaar getekend. Hij kijkt er enorm naar uit om voor VELO uit te komen en ook het bestuur is zeer verheugd met zijn komst. Alex is een speler die inzetbaar is op alle onderdelen maar een voorkeur heeft voor het enkelspel. Naast zijn positie in het eerste team wordt Alex aangesteld als jeugdtrainer.

Stijn speelt al sinds zijn 10e badminton, behaalde meerdere Belgische jeugdtitels en werd afgelopen twee jaar met zijn team kampioen van België. Hij wordt de eerste Belgische speler die uitkomt voor het eerste team van VELO en kijkt er naar uit om zich binnen de club verder te kunnen ontwikkelen als speler.

Ciraar en Rikkert zijn geen onbekenden voor de Wateringse club. Na een jaar afwezigheid keert Ciraar, de meest succesvolle hoofdcoach uit de historie van de club, terug op zijn vertrouwde plek. Rikkert kwam tot vorig seizoen zelf nog uit voor het eerste team en maakt nu de stap naar het trainerschap.

Met dit veelzijdige team zal Van Zundert / VELO op zondag 13 september om 13.00 uur de Carlton Eredivisie aftrappen tegen BV Slotermeer. In de eerste fase van de competitie zal het Wateringse team twee lastige uitwedstrijden hebben tegen landskampioen BC DKC en tegen de topper BC Amersfoort. De vice landskampioen BC Duinwijck komt op bezoek in Wateringen, alsmede de andere topper BV Almere. Van Zundert / VELO zal één keer moeten afreizen naar het verre zuiden voor een wedstrijd tegen BC Victoria en het wacht een uitwedstrijd tegen BV Van Zijderveld. Het gepromoveerde BC Smashing mag het in de VELO-hal opnemen tegen het Wateringse team. Door de nieuwe opzet van de eredivisie bestaat het speelschema voorlopig uit een halve competitie. Pas na deze eerste helft van de competitie wordt de tweede helft concreet gemaakt. Dat betekent dat daarvan de wedstrijden en tegenstanders nu nog niet bekend zijn.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton Nederland kan wel maar wil niet gered worden

Badminton Nederland kan wel maar wil niet gered worden

De afgelopen twee è drie decennia heeft Badminton Nederland uitgeblonken door gebrek aan inspiratie, leiderschap,…

12 november 2019

Nederlands kampioene Soraya de Visch Eijbergen bij Irish Open 2019

Nederlands kampioene Soraya de Visch Eijbergen bij Irish Open 2019

Van woensdag 13 tot en met zaterdag 16 november vindt in Dublin de AIG FZ FORZA Irish Open 2019 plaats, een International…

12 november 2019

KPMG rapport: Badminton Nederland in top 10 van krimpende sportbonden

KPMG rapport: Badminton Nederland in top 10 van krimpende sportbonden

Badminton Nederland heeft zich in de top 10 van sportbonden met een absolute krimp in ledenaantal (2008-2018) weten te plaatsen.…

11 november 2019

Hong Kong Open 2019 met Nederlandse dubbelaars

Hong Kong Open 2019 met Nederlandse dubbelaars

Van dinsdag 12 tot en met zondag 17 november vindt in Hong Kong de Yonex-Sunrise Hong Kong Open 2019 plaats, onderdeel van de…

11 november 2019

Halve finales FZ FORZA Norwegian International eindstation Joran Kweekel

Halve finales FZ FORZA Norwegian International eindstation Joran Kweekel

In Sandefjord (Noorwegen) heeft Joran Kweekel helaas niet de finale weten te bereiken van de FZ Forza Norwegian International…

10 november 2019

Nederland U15 tweede bij teamtoernooi Swedish Youth Games 2019

Nederland U15 tweede bij teamtoernooi Swedish Youth Games 2019

Bij het teamtoernooi van de Swedish Youth Games 2019 in Malmö is de Nederlandse jeugd U15 als tweede geëindigd in groep…

8 november 2019

De mythe van de Olympische Spelen (deel 1)

De mythe van de Olympische Spelen (deel 1)

Binnen de sportwereld en een groot deel van onze samenleving is rond de Olympische Spelen een soort van mythe ontstaan. Als je…

7 november 2019

Fuzhou China Open voorbij voor Robin Tabeling en Selena Piek

Fuzhou China Open voorbij voor Robin Tabeling en Selena Piek

Bij de Fuzhou China Open 2019 in Fuzhou is het koppel Robin Tabeling / Selena Piek (WRL-15) uitgeschakeld in de tweede ronde.

7 november 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!