Topsport in beeld: Helden op de baan en social media

Topsport in beeld: Helden op de baan en social media

Voor de BadmintonInfo schrijf ik elke editie een rubriek. In de uitgave van september koos ik voor de zichtbaarheid van onze topsporters.

› alles over de Nederlandse Badminton Eredivisie!

Geschreven in augustus 2015.

M'n wekker ging om 6:45 uur af, zodat ik de gemengddubbel van Jacco Arends en Selena Piek tijdens het WK Badminton in Jakarta kon livebloggen. Ze hebben de kwartfinale gehaald!

Jacco en Selena scoren niet alleen op de badmintonbaan. Hun badmintonbekendheid blijkt vooral op social media bijzonder goed vermarktbaar. Het bericht over hun behaalde kwartfinale: meer dan 10.000 mensen zagen het bij badmintonline. Een kort filmpje van een trainingsessie: binnen een paar uur honderden, zo niet duizenden weergaven.

Betrokkenheid van fans

Tijdens de Noord-Amerika reis van een aantal spelers werden de video livestreams enorm goed bekeken. Een oproepje op badmintonline voor foto's van 'hoe kijk jij naar naar de livestream?' werd met tientallen foto's beantwoord. Badminton leeft en de livestreams van internationale toernooien maken 'onze' spelers zichtbaarder in Nederland. Leuk voor de fans, geweldig voor de sponsors.

Als je iets doet, gebeurt er altijd wat

Hetzelfde social media effect is te zien bij Nederlands Kampioene Soraya de Visch Eijbergen. Sinds enige weken is ze actief op facebook met haar eigen atletenpagina en dat is opgevallen. Afgelopen zaterdag sierde ze de cover van het sportkatern van het NRC Handelsblad!

Enkele dagen later maakte De Visch Eijbergen tijdens het WK indruk op de Britse commentator Gillian Clark en, hoewel ze haar wedstrijd verloor, op facebook bewees de 22-jarige speelster haar populariteit. Ze plaatste een korte videosamenvatting van haar match online en deze werd door honderden mensen geliked, ruim 6.000 mensen bekeken de video en meer dan 20.000 mensen lazen haar wedstrijdverslag.

Soraya de Visch Eijbergen debuts at the 2015 BWF World Champio...

When you travel more than 10.000 kilometers all the way to Jakarta, it's with the full intent of winning. That's always the mind-set with which I start my matches.Today, however, I was confronted with the overall superior play of my opponent Lindaweni Fanetri. I felt I was up to the challenge and in many rally's I proved that I am ready for this level of play. While I certainly was pushed by Lindaweni, I still made too many unforced errors, which I'll have to work on more. Consistency of play is so important.On a more positive note: it's a valuable experience even just to compete in the BWF — Badminton World Federation World Championships and you instantly learn to appreciate the thousands of very vocal fans cheering on their athletic idols. So did I.Earlier this evening I heard about the kind and constructive words the livestream commentators including Gillian Clark shared about my performance and potential as a player. I take in all of this and it will make me into a better badminton player.Today is the next step in my journey as an athlete, thank you for joining me!Music: http://www.bensound.com

Posted by Soraya de Visch Eijbergen on maandag 10 augustus 2015

Zichtbaarheid van de sport

Het echte 'grondwerk' om onze sport zichtbaarder te maken vindt nog steeds plaats in sporthallen, op scholen, op pleintjes en natuurlijk op campings. Maar de cijfers laten zien dat er met juiste inzet van digitale middelen een grote winst te behalen is. Met de 'social media'-opkomst van speelsters zoals Eefje, Selena en Soraya is in de verschillende statistieken te zien dat er zelfs méér meiden en vrouwen bereikt worden: een spelersgroep die bij veel clubs ondervertegenwoordigd is.

Samen

Vorige week was ik in Papendal en zag ik de nationale selectie keihard trainen. Laten wij ze als badmintonfans een handje helpen: maak eens een rondje langs de atletenpagina's van jouw favoriete spelers. De vind-ik-leuk-knop heb je zo gevonden. Samen maken we badminton groter, zichtbaarder, leuker!

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
VELO revancheert zich knap

VELO revancheert zich knap

VELO vocht een knappe wedstrijd uit tegen Roosterse BC. De Westlandse spelersgroep wilde maar al te graag het magere resultaat…

8 december 2019

Maximale score Almere tegen Hoornse

Maximale score Almere tegen Hoornse

Almere heeft in zijn eerste wedstrijd in de kampioenspoule de maximale score van 8-0 behaald tegen Hoornse BV. Alle partijen…

8 december 2019

Duitsers verslaan Nederland in eerste interland

Duitsers verslaan Nederland in eerste interland

In de Kreissporthalle in het Duitse Bad Camberg is de Nederlandse ploeg er niet in geslaagd om de eerste van twee…

4 december 2019

Smashing behaalt twee punten in Wateringen

Smashing behaalt twee punten in Wateringen

De Nederlandse Badminton Eredivisie is na de eerste helft van de competitie in twee poules verdeeld. De top 5 speelt voor het…

2 december 2019

Flitsende start voor Duinwijck tegen Drop Shot in de kampioenspoule

Flitsende start voor Duinwijck tegen Drop Shot in de kampioenspoule

Na een paar weken rust na de eerste fase van de competitie, mocht Duinwijck afgelopen zaterdag 30 november, voor het eerst…

2 december 2019

Teleurstellende start in kampioenspoule Nederlandse Badminton Eredivisie voor Drop Shot

Teleurstellende start in kampioenspoule Nederlandse Badminton Eredivisie voor Drop Shot

Zaterdag 30 november ging de tweede fase van de Nederlandse Badminton Eredivisie van start, met in de kampioenspoule de strijd…

1 december 2019

VELO verslaat Smashing met 6-2 in tweede fase Nederlandse Badminton Eredivisie 2019-2020

VELO verslaat Smashing met 6-2 in tweede fase Nederlandse Badminton Eredivisie 2019-2020

De Wateringers hebben in eigen huis een ruime overwinning tegen Smashing behaald. Doel van VELO is om de eerste plek in de…

1 december 2019

Tijd voor Ongehoord Nederland (afdeling badminton)!?

Tijd voor Ongehoord Nederland (afdeling badminton)!?

Het moet er maar eens van komen. De nieuwe vrije badmintonfederatie van Nederland: Badminton Holland. Hoe lang moet je wachten op…

30 november 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!