Moederdag 2019

Topsport in beeld: Helden op de baan en social media

Topsport in beeld: Helden op de baan en social media

Voor de BadmintonInfo schrijf ik elke editie een rubriek. In de uitgave van september koos ik voor de zichtbaarheid van onze topsporters.

› alles over het Badminton Festival!

Geschreven in augustus 2015.

M'n wekker ging om 6:45 uur af, zodat ik de gemengddubbel van Jacco Arends en Selena Piek tijdens het WK Badminton in Jakarta kon livebloggen. Ze hebben de kwartfinale gehaald!

Jacco en Selena scoren niet alleen op de badmintonbaan. Hun badmintonbekendheid blijkt vooral op social media bijzonder goed vermarktbaar. Het bericht over hun behaalde kwartfinale: meer dan 10.000 mensen zagen het bij badmintonline. Een kort filmpje van een trainingsessie: binnen een paar uur honderden, zo niet duizenden weergaven.

Betrokkenheid van fans

Tijdens de Noord-Amerika reis van een aantal spelers werden de video livestreams enorm goed bekeken. Een oproepje op badmintonline voor foto's van 'hoe kijk jij naar naar de livestream?' werd met tientallen foto's beantwoord. Badminton leeft en de livestreams van internationale toernooien maken 'onze' spelers zichtbaarder in Nederland. Leuk voor de fans, geweldig voor de sponsors.

Als je iets doet, gebeurt er altijd wat

Hetzelfde social media effect is te zien bij Nederlands Kampioene Soraya de Visch Eijbergen. Sinds enige weken is ze actief op facebook met haar eigen atletenpagina en dat is opgevallen. Afgelopen zaterdag sierde ze de cover van het sportkatern van het NRC Handelsblad!

Enkele dagen later maakte De Visch Eijbergen tijdens het WK indruk op de Britse commentator Gillian Clark en, hoewel ze haar wedstrijd verloor, op facebook bewees de 22-jarige speelster haar populariteit. Ze plaatste een korte videosamenvatting van haar match online en deze werd door honderden mensen geliked, ruim 6.000 mensen bekeken de video en meer dan 20.000 mensen lazen haar wedstrijdverslag.

Soraya de Visch Eijbergen debuts at the 2015 BWF World Champio...

When you travel more than 10.000 kilometers all the way to Jakarta, it's with the full intent of winning. That's always the mind-set with which I start my matches.Today, however, I was confronted with the overall superior play of my opponent Lindaweni Fanetri. I felt I was up to the challenge and in many rally's I proved that I am ready for this level of play. While I certainly was pushed by Lindaweni, I still made too many unforced errors, which I'll have to work on more. Consistency of play is so important.On a more positive note: it's a valuable experience even just to compete in the BWF — Badminton World Federation World Championships and you instantly learn to appreciate the thousands of very vocal fans cheering on their athletic idols. So did I.Earlier this evening I heard about the kind and constructive words the livestream commentators including Gillian Clark shared about my performance and potential as a player. I take in all of this and it will make me into a better badminton player.Today is the next step in my journey as an athlete, thank you for joining me!Music: http://www.bensound.com

Posted by Soraya de Visch Eijbergen on maandag 10 augustus 2015

Zichtbaarheid van de sport

Het echte 'grondwerk' om onze sport zichtbaarder te maken vindt nog steeds plaats in sporthallen, op scholen, op pleintjes en natuurlijk op campings. Maar de cijfers laten zien dat er met juiste inzet van digitale middelen een grote winst te behalen is. Met de 'social media'-opkomst van speelsters zoals Eefje, Selena en Soraya is in de verschillende statistieken te zien dat er zelfs méér meiden en vrouwen bereikt worden: een spelersgroep die bij veel clubs ondervertegenwoordigd is.

Samen

Vorige week was ik in Papendal en zag ik de nationale selectie keihard trainen. Laten wij ze als badmintonfans een handje helpen: maak eens een rondje langs de atletenpagina's van jouw favoriete spelers. De vind-ik-leuk-knop heb je zo gevonden. Samen maken we badminton groter, zichtbaarder, leuker!

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Japanse bijltjesdag voor Nederlandse badmintonploeg in Tokio

Japanse bijltjesdag voor Nederlandse badmintonploeg in Tokio

De Nederlandse A-ploeg is inmiddels van Jakarta doorgereisd naar Tokio voor de Japan Open 2019 en vandaag ging dat BWF World Tour…

23 juli 2019

Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Nationale S-1 selectie jeugdbadmintonner Brian Wassink deelt vandaag via zijn facebookpagina zeer heftig nieuws: hij heeft…

17 juli 2019

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

After thinking and contemplating over the last weeks, I have decided to quit my professional badminton career.

17 juli 2019

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Van dinsdag 16 tot en met zondag 21 juli vindt in Jakarta de BLIBLI Indonesia Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC BWF World…

15 juli 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Bij de Yonex US Open 2019 in het Amerikaanse Fullerton zijn Mark Caljouw en het koppel Jacco Arends/ Ruben Jille er niet in…

11 juli 2019

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille vlogen verleden week als enige Nederlandse badmintonners van Team NL Badminton alvast naar…

7 juli 2019

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Technisch directeur (Victor Anfiloff keert terug naar het beachvolleybal. Anfiloff, die sinds 1 oktober 2018 in dienst is, gaat…

3 juli 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Bij de tweede European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) hebben Selena Piek en Cheryl Seinen een geweldige prestatie geleverd…

29 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!