SportSport

Topsport in beeld: Helden op de baan en social media

Topsport in beeld: Helden op de baan en social media

Voor de BadmintonInfo schrijf ik elke editie een rubriek. In de uitgave van september koos ik voor de zichtbaarheid van onze topsporters.

Geschreven in augustus 2015.

M'n wekker ging om 6:45 uur af, zodat ik de gemengddubbel van Jacco Arends en Selena Piek tijdens het WK Badminton in Jakarta kon livebloggen. Ze hebben de kwartfinale gehaald!

Jacco en Selena scoren niet alleen op de badmintonbaan. Hun badmintonbekendheid blijkt vooral op social media bijzonder goed vermarktbaar. Het bericht over hun behaalde kwartfinale: meer dan 10.000 mensen zagen het bij badmintonline. Een kort filmpje van een trainingsessie: binnen een paar uur honderden, zo niet duizenden weergaven.

Betrokkenheid van fans

Tijdens de Noord-Amerika reis van een aantal spelers werden de video livestreams enorm goed bekeken. Een oproepje op badmintonline voor foto's van 'hoe kijk jij naar naar de livestream?' werd met tientallen foto's beantwoord. Badminton leeft en de livestreams van internationale toernooien maken 'onze' spelers zichtbaarder in Nederland. Leuk voor de fans, geweldig voor de sponsors.

Als je iets doet, gebeurt er altijd wat

Hetzelfde social media effect is te zien bij Nederlands Kampioene Soraya de Visch Eijbergen. Sinds enige weken is ze actief op facebook met haar eigen atletenpagina en dat is opgevallen. Afgelopen zaterdag sierde ze de cover van het sportkatern van het NRC Handelsblad!

Enkele dagen later maakte De Visch Eijbergen tijdens het WK indruk op de Britse commentator Gillian Clark en, hoewel ze haar wedstrijd verloor, op facebook bewees de 22-jarige speelster haar populariteit. Ze plaatste een korte videosamenvatting van haar match online en deze werd door honderden mensen geliked, ruim 6.000 mensen bekeken de video en meer dan 20.000 mensen lazen haar wedstrijdverslag.

Soraya de Visch Eijbergen debuts at the 2015 BWF World Champio...

When you travel more than 10.000 kilometers all the way to Jakarta, it's with the full intent of winning. That's always the mind-set with which I start my matches.Today, however, I was confronted with the overall superior play of my opponent Lindaweni Fanetri. I felt I was up to the challenge and in many rally's I proved that I am ready for this level of play. While I certainly was pushed by Lindaweni, I still made too many unforced errors, which I'll have to work on more. Consistency of play is so important.On a more positive note: it's a valuable experience even just to compete in the BWF — Badminton World Federation World Championships and you instantly learn to appreciate the thousands of very vocal fans cheering on their athletic idols. So did I.Earlier this evening I heard about the kind and constructive words the livestream commentators including Gillian Clark shared about my performance and potential as a player. I take in all of this and it will make me into a better badminton player.Today is the next step in my journey as an athlete, thank you for joining me!Music: http://www.bensound.com

Posted by Soraya de Visch Eijbergen on maandag 10 augustus 2015

Zichtbaarheid van de sport

Het echte 'grondwerk' om onze sport zichtbaarder te maken vindt nog steeds plaats in sporthallen, op scholen, op pleintjes en natuurlijk op campings. Maar de cijfers laten zien dat er met juiste inzet van digitale middelen een grote winst te behalen is. Met de 'social media'-opkomst van speelsters zoals Eefje, Selena en Soraya is in de verschillende statistieken te zien dat er zelfs méér meiden en vrouwen bereikt worden: een spelersgroep die bij veel clubs ondervertegenwoordigd is.

Samen

Vorige week was ik in Papendal en zag ik de nationale selectie keihard trainen. Laten wij ze als badmintonfans een handje helpen: maak eens een rondje langs de atletenpagina's van jouw favoriete spelers. De vind-ik-leuk-knop heb je zo gevonden. Samen maken we badminton groter, zichtbaarder, leuker!

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton Nederland: alleen focus op AirBadminton en topsport?

Badminton Nederland: alleen focus op AirBadminton en topsport?

Onze sport is in de grootste crisis van de afgelopen 50 jaar en Badminton Nederland doet alsof er niets aan de hand is. Ze komt…

1 juli 2020

Badminton Nederland annuleert Dutch Open 2020

Badminton Nederland annuleert Dutch Open 2020

Badminton Nederland heeft besloten om de 72e editie van de Dutch Open (BWF Tour Super 100), het grootste internationale…

30 juni 2020

Badminton en corona update (week 26)

Badminton en corona update (week 26)

Yes, we mogen weer! Vanaf 1 juli is binnensport, onder voorwaarden, weer toegestaan en daar zijn wij ontzettend blij mee.

25 juni 2020

Badminton Nederland in gesprek met leverancier over AirShuttles die snel sneuvelen

Badminton Nederland in gesprek met leverancier over AirShuttles die snel sneuvelen

De introductie van de nieuwe sport was ook direct de introductie van de nieuwe AirShuttle. Op deze nieuwe AirShuttle is heel…

19 juni 2020

Badminton en corona update (week 23)

Badminton en corona update (week 23)

Gisteren werd in de diverse media nogmaals bevestigd dat de sportsector de komende maanden verder open zal gaan. Per 1 juli mogen…

5 juni 2020

Badminton en corona update (week 22)

Badminton en corona update (week 22)

In een wekelijkse update willen wij jullie graag op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen omtrent de badmintonsport en…

29 mei 2020

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Tijdens de persconferentie van de overheid op woensdag 27 mei werd duidelijk dat sportscholen per 1 juli weer open mogen mits zij…

28 mei 2020

Badminton en corona update (week 21)

Badminton en corona update (week 21)

Na de persconferentie van de overheid op dinsdag 19 mei jl. is er helaas geen nieuws te melden over het feit of binnensporten…

20 mei 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!