SportSport

Topsport in beeld: Helden op de baan en social media

Topsport in beeld: Helden op de baan en social media

Voor de BadmintonInfo schrijf ik elke editie een rubriek. In de uitgave van september koos ik voor de zichtbaarheid van onze topsporters.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Geschreven in augustus 2015.

M'n wekker ging om 6:45 uur af, zodat ik de gemengddubbel van Jacco Arends en Selena Piek tijdens het WK Badminton in Jakarta kon livebloggen. Ze hebben de kwartfinale gehaald!

Jacco en Selena scoren niet alleen op de badmintonbaan. Hun badmintonbekendheid blijkt vooral op social media bijzonder goed vermarktbaar. Het bericht over hun behaalde kwartfinale: meer dan 10.000 mensen zagen het bij badmintonline. Een kort filmpje van een trainingsessie: binnen een paar uur honderden, zo niet duizenden weergaven.

Betrokkenheid van fans

Tijdens de Noord-Amerika reis van een aantal spelers werden de video livestreams enorm goed bekeken. Een oproepje op badmintonline voor foto's van 'hoe kijk jij naar naar de livestream?' werd met tientallen foto's beantwoord. Badminton leeft en de livestreams van internationale toernooien maken 'onze' spelers zichtbaarder in Nederland. Leuk voor de fans, geweldig voor de sponsors.

Als je iets doet, gebeurt er altijd wat

Hetzelfde social media effect is te zien bij Nederlands Kampioene Soraya de Visch Eijbergen. Sinds enige weken is ze actief op facebook met haar eigen atletenpagina en dat is opgevallen. Afgelopen zaterdag sierde ze de cover van het sportkatern van het NRC Handelsblad!

Enkele dagen later maakte De Visch Eijbergen tijdens het WK indruk op de Britse commentator Gillian Clark en, hoewel ze haar wedstrijd verloor, op facebook bewees de 22-jarige speelster haar populariteit. Ze plaatste een korte videosamenvatting van haar match online en deze werd door honderden mensen geliked, ruim 6.000 mensen bekeken de video en meer dan 20.000 mensen lazen haar wedstrijdverslag.

Soraya de Visch Eijbergen debuts at the 2015 BWF World Champio...

When you travel more than 10.000 kilometers all the way to Jakarta, it's with the full intent of winning. That's always the mind-set with which I start my matches.Today, however, I was confronted with the overall superior play of my opponent Lindaweni Fanetri. I felt I was up to the challenge and in many rally's I proved that I am ready for this level of play. While I certainly was pushed by Lindaweni, I still made too many unforced errors, which I'll have to work on more. Consistency of play is so important.On a more positive note: it's a valuable experience even just to compete in the BWF — Badminton World Federation World Championships and you instantly learn to appreciate the thousands of very vocal fans cheering on their athletic idols. So did I.Earlier this evening I heard about the kind and constructive words the livestream commentators including Gillian Clark shared about my performance and potential as a player. I take in all of this and it will make me into a better badminton player.Today is the next step in my journey as an athlete, thank you for joining me!Music: http://www.bensound.com

Posted by Soraya de Visch Eijbergen on maandag 10 augustus 2015

Zichtbaarheid van de sport

Het echte 'grondwerk' om onze sport zichtbaarder te maken vindt nog steeds plaats in sporthallen, op scholen, op pleintjes en natuurlijk op campings. Maar de cijfers laten zien dat er met juiste inzet van digitale middelen een grote winst te behalen is. Met de 'social media'-opkomst van speelsters zoals Eefje, Selena en Soraya is in de verschillende statistieken te zien dat er zelfs méér meiden en vrouwen bereikt worden: een spelersgroep die bij veel clubs ondervertegenwoordigd is.

Samen

Vorige week was ik in Papendal en zag ik de nationale selectie keihard trainen. Laten wij ze als badmintonfans een handje helpen: maak eens een rondje langs de atletenpagina's van jouw favoriete spelers. De vind-ik-leuk-knop heb je zo gevonden. Samen maken we badminton groter, zichtbaarder, leuker!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!