Badminton timmert aan de weg met eredivisie

Badminton timmert aan de weg met eredivisie

Het heeft niks met tafeltennis te maken, maar waarom we toch over badminton schrijven is dat het interessant en leerzaam is om te zien hoe een enigszins verwante sportbond, Badminton Nederland (BNL), zich qua eredivisie profileert. Dit staat er in het recente persbericht:

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

"Op zondag 13 september 12.30 uur start de Carlton Eredivisie anders dan andere jaren. Het seizoen trapt af in Sportcomplex Koning Willem-Alexander (SKWA) te Hoofddorp met een gezamenlijke eerste speelronde waarbij alle tien eredivisieverenigingen tegelijkertijd, op één locatie, in actie zullen komen.

Landskampioen BC DKC start het seizoen tegen BV Van Zijderveld en het naar de Carlton Eredivisie gepromoveerde BC Smashing opent tegen de nummer 2 van vorig jaar BC Duinwijck. Naast DKC en Duinwijck worden FZ Forza Amersfoort en Qontent Almere (met Nederlands kampioen Eric Pang in de gelederen) gezien als belangrijkste kanshebbers op de titel."

Tot zover het BNL-bericht.

Alle eredivisieclubs zijn dus bij elkaar op één locatie. Belangstellenden (ook de media) kunnen in één oogopslag alle teams zien spelen en eventueel gesprekken aanknopen.

De NTTB-competitie start, zoals altijd (logisch), met duels in de eigen verenigingszalen. De NTTB maakt geen enkele reclame voor de eredivisie, waarschijnlijk omdat er geen enkele trots is over onze topcompetitie.

Er zit (zoals gebruikelijk) weer geen echte regelmaat in het programma. Niet alle teams spelen tegelijk in hetzelfde weekend, een van grootste ergernissen van de eredivisie (de andere is dat er geen dubbelspel wordt gespeeld).

In de badmintonsport is er ALTIJD sprake van regelmaat. Daar wordt van tevoren lang over nagedacht en onderhnadeld en pas als alles klopt, wordt het programma bekendgemaakt, inclusief de play-offs om de landstitel. Mocht er eens een speler niet kunnen, dan moet de club zelf voor vervanging zorgen.

Dit alles heeft als grote voordeel dat er een stand gepubliceerd kan worden waarbij alle clubs evenveel wedstrijden hebben gespeeld.

Ik was destijds betrokken bij het opzetten van dit systeem en ik ben er nog altijd enigszins trots op dat het gelukt is.

Wanneer neemt de NTTB de eredivisie eens serieus?

Ted van der Meer

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!