Nieuwe commissies van Badminton Europe geïnstalleerd

Nieuwe commissies van Badminton Europe geïnstalleerd

Afgelopen weekend zijn de commissies van Badminton Europe in nieuwe samenstelling bijeengeweest. Bondsvoorzitter Clemens Wortel rapporteert daarover.

Ken je BC GO! al?

Vorige week heb ik mijn verblijf in Zuid-Afrika onderbroken om, op uitnodiging van Badminton Europe, in Oslo deel te nemen aan de vergaderingen van de commissies in de nieuwe samenstelling.

Mij viel op dat er veel parallellen te trekken zijn met de ontwikkelingen die Badminton Europe en Badminton Nederland thans ondergaan. Onder leiding van de nieuwe voorzitter Gregory Verpoorten zet ook Badminton Europe in op innovatie, transparantheid en communicatie.

Ikzelf ben benoemd in twee commissies, namelijk Fanbase en Structuur. Fanbase is vooral gericht op het verder populair maken van de badmintonsport in welke verschijningsvorm dan ook. Structuur richt zich meer op ontwikkeling, bestuurstijlen en organisatievormen.

Ik heb veel meegekregen uit die vergaderingen en mijn ervaringen kunnen delen over het proces waarin Badminton Nederland zich nu bevindt. Een van de zaken die ik onmiddellijk heb gedeeld met collega Paul Kleijn is het voornemen van Badminton Europe om een discussie/informatieplatform in te stellen op hun site, iets waarmee Paul en de collega's op het bondsbureau in overleg met de nieuwe webbouwer ook aan de slag gaan.

Tot slot, net als NOC*NSF volgt Badminton Europe Badminton Nederland op de voet met name hoe wij onze bond toekomstbestendig maken in een veranderend sportklimaat. Met alle uitdagingen van dien.

Clemens Wortel

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Hoe laat spelen de Nederlandse badmintonners vandaag in Tokio?

Hoe laat spelen de Nederlandse badmintonners vandaag in Tokio?

Op maandag 26 juli komen de Nederlandse topbadmintonners al 's nachts en in de ochtend in actie tijdens het badmintontoernooi van…

26 juli 2021

Joran Kweekel wil Nederlands Kampioen worden

Joran Kweekel wil Nederlands Kampioen worden

De tweede singelaar van Nederland heeft zich in september 2018 vier doelen gesteld met als belangrijkste: Nederlands Kampioen.…

25 juli 2021

TOKYO2020: duo Robin Tabeling en Selena Piek uitgeschakeld door wereldkampioenen

TOKYO2020: duo Robin Tabeling en Selena Piek uitgeschakeld door wereldkampioenen

Vanochtend troffen Olympiërs Robin Tabeling en Selena Piek de nummers één van de wereld Si Wei Zheng en Ya…

25 juli 2021

In beeld: winst voor Cheryl Seinen en Selena Piek op eerste dag Spelen

In beeld: winst voor Cheryl Seinen en Selena Piek op eerste dag Spelen

Het vrouwendubbel Cheryl Seinen / Selena Piek is de Olympische Spelen in Tokio goed begonnen. De Nederlandse vrouwen waren in het…

24 juli 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!