clubzoeker

Nieuwe commissies van Badminton Europe geïnstalleerd

Nieuwe commissies van Badminton Europe geïnstalleerd

Afgelopen weekend zijn de commissies van Badminton Europe in nieuwe samenstelling bijeengeweest. Bondsvoorzitter Clemens Wortel rapporteert daarover.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Vorige week heb ik mijn verblijf in Zuid-Afrika onderbroken om, op uitnodiging van Badminton Europe, in Oslo deel te nemen aan de vergaderingen van de commissies in de nieuwe samenstelling.

Mij viel op dat er veel parallellen te trekken zijn met de ontwikkelingen die Badminton Europe en Badminton Nederland thans ondergaan. Onder leiding van de nieuwe voorzitter Gregory Verpoorten zet ook Badminton Europe in op innovatie, transparantheid en communicatie.

Ikzelf ben benoemd in twee commissies, namelijk Fanbase en Structuur. Fanbase is vooral gericht op het verder populair maken van de badmintonsport in welke verschijningsvorm dan ook. Structuur richt zich meer op ontwikkeling, bestuurstijlen en organisatievormen.

Ik heb veel meegekregen uit die vergaderingen en mijn ervaringen kunnen delen over het proces waarin Badminton Nederland zich nu bevindt. Een van de zaken die ik onmiddellijk heb gedeeld met collega Paul Kleijn is het voornemen van Badminton Europe om een discussie/informatieplatform in te stellen op hun site, iets waarmee Paul en de collega's op het bondsbureau in overleg met de nieuwe webbouwer ook aan de slag gaan.

Tot slot, net als NOC*NSF volgt Badminton Europe Badminton Nederland op de voet met name hoe wij onze bond toekomstbestendig maken in een veranderend sportklimaat. Met alle uitdagingen van dien.

Clemens Wortel

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!