SportSport

DKC begint aan jacht op titelprolongatie

DKC begint aan jacht op titelprolongatie

Na een zomerstop van drie maanden begint badmintonclub DKC zondag 13 september aan het nieuwe seizoen van de Carlton Eredivisie. Dat doet het als regerend landskampioen.

SportSport

Maak kennis met Meerte Loos!

De eerste tegenstander, Van Zijderveld, zal waarschijnlijk niet een hele lastige horde vormen. Dat team eindige afgelopen jaar namelijk als n na laatste. DKC treft de Amstelveense formatie in Hoofddorp, daar waar alle Eredivisieploegen gezamenlijk hun eerste wedstrijd zullen spelen tijdens de officiële Kick-off van het seizoen.

DKC heeft de zomer kunnen gebruiken om bij te komen van het meest succesvolle seizoen ooit. In februari werd in de Bossche Maaspoort voor het eerst de landstitel veroverd ten koste van Duinwijck. In mei was het team van coach Leonard van Velzen ook al de beste in de bekerfinale. Vanwege het veroveren van de Nederlandse titel mocht DKC ook meedoen aan de Europa Cup in het Franse Tours. Daarin ging het in de kwartfinale eervol ten onder tegen de latere winnaar Primorye uit Rusland.

Dat toernooi betekende tevens het afscheid van enkele spelers. De ervaren krachten Dennis van Daalen de Jel en Ginny Severien hingen hun racket aan de wilgen. Ook kopvrouw Alida Chen verliet DKC alweer na één seizoen. Zij komt nu uit voor BC Amersfoort. Het verlies van de twee dames kon maar gedeeltelijk worden opgevangen. Marlies Baan werd vanuit team 2 van DKC overgeheveld naar het eerste. De plek van Van Daalen de Jel wordt ingenomen door Joran Kweekel, het nog maar 17-jarige toptalent dat overkwam van TFS Barendrecht. De rest van het team bleef intact. Dus met kopman Mark Caljouw, die ondanks diverse aanbiedingen de Haagse club trouw bleef. Van Velzen kan ook weer een beroep doen op Thomas Wijers, Michiel Kruijt, Daisy Bommeleyn en Veerle Wijers.

Sinds dit seizoen kent de Eredivisie een andere opzet. Zo wordt er eerst een halve competitie gespeeld, waarna er al play-offs volgen met kwartfinales, halve finales en de finale op 13 februari in Den Bosch. Ondanks de nieuwe opzet en de wisselingen in het team ziet Van Velzen het seizoen met vertrouwen tegemoet. "De doelstelling is om 'gewoon' de play-offs te halen. Als regerend landskampioen willen we onze titel ook graag verdedigen. Dus we gaan zeker proberen de finale te halen!"

De wedstrijd Van Zijderveld DKC wordt gespeeld op zondag 13 september in Sportcomplex Koning Willem Alexander in Hoofddorp. Adres: Bennebroekerweg 800, 2134 AB. Het duel begint om 13.00 uur.

Spelers BC DKC: Mark Caljouw, Joran Kweekel, Thomas Wijers, Michiel Kruijt, Daisy Bommeleyn, Veerle Wijers en Marlies Baan. Coach: Leonard van Velzen.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de landstitel te veroveren. De…

27 maart 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling hebben de halve finale in het gemengddubbel op de Yonex Swiss Open in Basel verloren.

25 maart 2023

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck heeft voor de 28e keer het landskampioenschap veroverd. In de finale play-off Nederlandse Badminton Eredivisie in de…

25 maart 2023

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

De Nederlandse topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben de halve finale bereikt in het gemengddubbel op de Yonex…

24 maart 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!