clubzoeker

DKC begint aan jacht op titelprolongatie

DKC begint aan jacht op titelprolongatie

Na een zomerstop van drie maanden begint badmintonclub DKC zondag 13 september aan het nieuwe seizoen van de Carlton Eredivisie. Dat doet het als regerend landskampioen.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De eerste tegenstander, Van Zijderveld, zal waarschijnlijk niet een hele lastige horde vormen. Dat team eindige afgelopen jaar namelijk als één na laatste. DKC treft de Amstelveense formatie in Hoofddorp, daar waar alle Eredivisieploegen gezamenlijk hun eerste wedstrijd zullen spelen tijdens de officiële Kick-off van het seizoen.

DKC heeft de zomer kunnen gebruiken om bij te komen van het meest succesvolle seizoen ooit. In februari werd in de Bossche Maaspoort voor het eerst de landstitel veroverd ten koste van Duinwijck. In mei was het team van coach Leonard van Velzen ook al de beste in de bekerfinale. Vanwege het veroveren van de Nederlandse titel mocht DKC ook meedoen aan de Europa Cup in het Franse Tours. Daarin ging het in de kwartfinale eervol ten onder tegen de latere winnaar Primorye uit Rusland.

Dat toernooi betekende tevens het afscheid van enkele spelers. De ervaren krachten Dennis van Daalen de Jel en Ginny Severien hingen hun racket aan de wilgen. Ook kopvrouw Alida Chen verliet DKC alweer na één seizoen. Zij komt nu uit voor BC Amersfoort. Het verlies van de twee dames kon maar gedeeltelijk worden opgevangen. Marlies Baan werd vanuit team 2 van DKC overgeheveld naar het eerste. De plek van Van Daalen de Jel wordt ingenomen door Joran Kweekel, het nog maar 17-jarige toptalent dat overkwam van TFS Barendrecht. De rest van het team bleef intact. Dus met kopman Mark Caljouw, die ondanks diverse aanbiedingen de Haagse club trouw bleef. Van Velzen kan ook weer een beroep doen op Thomas Wijers, Michiel Kruijt, Daisy Bommeleyn en Veerle Wijers.

Sinds dit seizoen kent de Eredivisie een andere opzet. Zo wordt er eerst een halve competitie gespeeld, waarna er al play-offs volgen met kwartfinales, halve finales en de finale op 13 februari in Den Bosch. Ondanks de nieuwe opzet en de wisselingen in het team ziet Van Velzen het seizoen met vertrouwen tegemoet. "De doelstelling is om 'gewoon' de play-offs te halen. Als regerend landskampioen willen we onze titel ook graag verdedigen. Dus we gaan zeker proberen de finale te halen!"

De wedstrijd Van Zijderveld – DKC wordt gespeeld op zondag 13 september in Sportcomplex Koning Willem Alexander in Hoofddorp. Adres: Bennebroekerweg 800, 2134 AB. Het duel begint om 13.00 uur.

Spelers BC DKC: Mark Caljouw, Joran Kweekel, Thomas Wijers, Michiel Kruijt, Daisy Bommeleyn, Veerle Wijers en Marlies Baan. Coach: Leonard van Velzen.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Vrijdag is de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Selena Piek en Robin Tabeling…

12 july 2024

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!