clubzoeker

Bestuur Badminton Nederland zoekt versterking

Bestuur Badminton Nederland zoekt versterking

Zaterdag was er weer een bestuursvergadering waarin ook werd terug gekeken op de succesvol verlopen Yonex Dutch Open. Het bestuur is unaniem in zijn oordeel dat we er iets fantastisch van hebben gemaakt met z'n allen.

Ken je SCBC Reeshof al?

En ja, er zijn de nodige leermomenten die er tijdens de evaluatie uit zullen komen, zodat het volgend jaar nog beter en mooier wordt.

Ook hebben we gesproken over de nog openstaande bestuursfunctie Sportparticipatie. In het kader van A Clear Future hebben we de bestuursfuncties vernoemd naar de kerntaken en één daarvan is sportparticipatie. En daarvoor zijn we nog hard naar een geschikte kandidaat op zoek. Het liefst een vrouw, omdat we al met allemaal mannen zitten. Het kan toch niet zo zijn dat er in ons land niemand is die deze prachtige uitdagende vacature kan en wil vervullen.

Een geweldige uitdaging voor diegene die creativiteit bezit met expertise op het gebied van jeugd, opleidingen en nieuwe spelvormen. Het moge duidelijk zijn dat het behouden en aantrekken van jeugdspelers een enorme uitdaging is in de huidige maatschappij. Nieuwe kansen zullen we dus aan moeten boren om de jeugd te boeien in deze technologische tijd. Hoe mooi is het om daar een bijdrage aan te leveren? Laten we hopen dat we op korte termijn een nieuw (vrouwelijk) bestuurslid kunnen verwelkomen zodat we volle kracht vooruit kunnen.

Geen EK Voetbal

Vele volgers zullen weten dat ik ook een voetballiefhebber ben, al 31 jaar sta ik als vrijwilliger tijdens thuiswedstrijden van Willem II in het Koning Willem II Stadion de supporters te voorzien van hun hapje en drankje. Niet heel erg gek dat ik dus ook Oranje heb gevolgd tijdens hun barre tocht over de Europese velden om een plek te bemachtigen bij de laatste 24 voor het EK in Frankrijk. En ergens was ik toch weer heel erg blij dat Oranje niet naar het EK gaat, want zoals een grootmeester in het voetbal ooit zei: Elke nadeel heb zijn voordeel.

En het hele grote voordeel voor onze sport is dat we in aanloop naar de Olympische Spelen in Rio volgend volledig uit de schaduw komen van het EK Voetbal. Door de afwezigheid van Oranje in Frankrijk zal er veel, heel veel tijd vrij komen voor aandacht aan de Olympische sporten in aanloop naar die Olympische Spelen. Ook commercieel kunnen we hier ons voordeel mee doen, want al die euro’s die bestemd waren voor acties rondom het EK kunnen we ophalen om daar ons voordeel mee te doen. En natuurlijk zullen de andere sporten daar ook mee aan de slag gaan, maar we zullen er een graantje van mee moeten pakken.

In dat kader ben ik volop bezig om vorm te geven aan de sponsormanager. We hebben geld nodig om onze sport door te ontwikkelen. Het ledental werkt daar niet aan mee want dat is dalende, ook de subsidies vanuit NOC*NSF staan onder druk omdat daar ook minder inkomsten zijn vanuit de Lotto-gelden. Natuurlijk hebben we een uitstekende relatie met NOC*NSF en wordt er projectmatig steun verleend. Maar willen we doorpakken, en dat willen we, dan zullen we andere inkomsten moeten genereren. En daarom dus die sponsormanager. Ook daar heb ik feitelijk geen geld voor en dus gaan we een opzet uitwerken waarbij men betaald wordt op basis van binnen gehaalde sponsoren, no cure no pay. Inmiddels hebben reeds twee personen interesse getoond en heeft het bestuur akkoord gegeven om alles nader uit te werken. Wordt vervolgt.

Bossche Badminton Dagen met Finale Carlton Eredivisie

Afgelopen twee seizoenen is de finale van de Carlton Eredivisie gespeeld in de Maaspoort Sports & Events te 's-Hertogenbosch. Voorafgaand aan die finale werden de Bossche Badminton Dagen georganiseerd met vele kinderen die dan kennis maakte met de badmintonsport en waarbij ook aandacht was voor aangepast badminton. Ook in 2016 gaan we deze opzet weer gestalte geven. Wel in een iets andere organisatorische samenstelling, want gebleken is dat de vele partijen die er bij betrokken zijn, ook de nodige organisatorische uitdagingen opleverden. Die vele partijen zijn er nog steeds bij betrokken, alleen hebben we de verantwoordelijkheden wat anders verdeeld. De Bossche Badminton Dagen worden nu door Maaspoort Sports & Events getrokken en de finale Carlton Eredivisie door Badminton Nederland. Daarnaast zullen BCH en de BBF ondersteunend zijn met vele vrijwilligers voor de werkzaamheden die gedaan moeten worden. Op deze manier is duidelijk wie de regie voert. Het programma wijkt niet veel al van de vorige edities echter gaan we wel pogingen ondernemen om door te pakken en dat wat we van de voorgaande edities geleerd hebben, gebruiken om nog meer mensen kennis te laten maken met badminton.

Denk bijvoorbeeld aan een bedrijventoernooi wat tijdens de Yonex Dutch Open zeer succesvol was. Of een talentenmiddag waarbij talenten uit de regio 's-Hertogenbosch de kans krijgen om hun talenten te laten zien. Of een friends-toernooi waarbij we een poging gaan wagen een leuke battle of nederlaagtoernooi op te zetten. Naast de succesvolle clinics die gegeven worden aan de scholieren en de demo aangepast badminton dus nieuwe uitdagingen om nog meer mensen kennis te laten maken met badminton. We go for it.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Paul Kleijn

Paul Kleijn

Paul is in zijn dagelijks leven Manager Verkoopkantoor bij Technische Unie en is oud-bestuurslid van Badminton Nederland.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!