clubzoeker

Iris Tabeling: heerlijk een weekje bij mijn ouders slapen

Iris Tabeling: heerlijk een weekje bij mijn ouders slapen

Van 6 tot en met 11 oktober was de Dutch Open in Almere. Altijd fijn om een toernooi dichtbij huis te spelen, zonder al te veel reizen en hotelkamers te zien.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Heerlijk een weekje bij mijn ouders slapen, dus aan de omstandigheden kan het niet liggen! Het toernooi begon met de kwalificaties op dinsdag, het is mijn eerste toernooi samen met Ruben Jille in de mix, en dus moesten we in deze kwalificaties beginnen.

We begonnen tegen een koppel uit Frankrijk. We wisten dat de heer wel redelijk stijl kon smashen ivm zijn lengte, en dat de dame goed was in hard en vlak, maar wat minder wanneer je haar liet reiken naar de shuttle. Ik moest dus vooral goed op het net zitten en Ruben moest vanaf achter zijn geduld bewaren. We begonnen niet goed, veel te ongeduldig en te agressief, waardoor er weinig rally's waren en we om elkaar heen bleven draaien met de stand. In het midden maakten wij wat foutjes en keken we tegen een 17-14 achterstand aan. Gelukkig konden we op tijd de knop omzetten naar de juiste tactiek en wonnen we deze set alsnog met 21-18. In de tweede begonnen we weer wat onwennig, maar vanaf 7-7 pakten we een voorsprong die we niet meer weggaven, met 21-14 wonnen we ook deze en dus waren we doorgedrongen tot het hoofdtoernooi!

Die wedstrijd moesten we op woensdag tegen een jong koppel uit Duitsland. Ook hier was de dame weer niet heel goed aan het net en was de heer iemand die graag wilde neerleggen. Beetje dezelfde tactiek aanhouden dus. Waar we gister wat onwennig begonnen, knalden we vandaag uit de startblokken. Met een snelle 21-9 zat de eerste set in de tas. In de tweede maakten we het onszelf een beetje lastig, maar met 21-18 trokken we alsnog aan het langste eind. De tweede ronde was bereikt!

Lees de rest van dit artikel op de website van Iris Tabeling.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!