SportSport

Stilte voor de storm!?

Stilte voor de storm!?

Afgelopen week heb ik eigenlijk niet veel gedaan voor onze badmintonsport, althans, niet door fysiek ergens naar toe te gaan of over in gesprek te gaan met mensen. Op de achtergrond is wel het nodige gebeurd. Maar de komende weken zit de agenda weer vol.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het mooie is dat mensen en organisaties zich spontaan melden omdat ze gedachten hebben hoe ze ons kunnen helpen. Graag ga ik met die mensen en organisaties in gesprek en in een aantal gevallen loopt dat uit op niets, of kunnen we er op de korte termijn niet zoveel mee. Maar door het opbouwen van het netwerk kunnen we er in de toekomst wel wat aan hebben.

Op de achtergrond vindt ook het nodige mailverkeer plaats. Men verwijt mij wel eens dat ik teveel aandacht voor topsport zou hebben. Maar als ik onze badmintonsport goed wil promoten, dan zullen we uithangborden moeten hebben, dan moeten we successen hebben die aandacht krijgen in de media, zodat we daar op mee kunnen liften. Ik wil de successen aangrijpen om onze sport te promoten. Super is het toch dat onze dames dubbel Selena Piek/Eefje Muskens en de gemengd dubbel Selena Piek/Jacco Arends, zeer reële kans hebben om naar de Olympische Spelen te gaan. De aandacht die dat op gaat leveren voor onze sport moeten we koesteren en daar kunnen we met zijn allen op meeliften.

Alle verenigingen in Nederland kunnen garen spinnen bij het succes van deelname aan de Olympische Spelen door onze badmintonhelden. De basis moet er dus liggen en moet als kapstok dienen om de onderliggende successen aan op te kunnen hangen. Mede daarom is het uitstekend dat de bondsbureau medewerkers/sters op pad gaan. Zij gaan stuk voor stuk het land in om te luisteren naar de verenigingen, het absorberen van de informatie zal er toe leiden dat we dienstbaarder en slagvaardiger kunnen handelen. Er wordt al enorm veel werk verzet, maar door het land in te trekken kunnen we dat ook nog eens laten zien. Samen verenigen dus, de kern van A Clear Future.

Als we dus trots kunnen zijn op onze helden van onze sport, dan kunnen we met de borst vooruit samen werken aan die gezonde toekomst. Een toekomst die iedere badminton liefhebber bindt aan elkaar, die we kunnen bereiken en waarmee we mooie dingen kunnen delen. En dat we nog heel veel werk te verzetten hebben, staat als een paal boven water. We zijn er nog lang niet, dat beseffen we ons terdege, echter is de eerste aanzet gemaakt. De vele flagships die hun verantwoordelijkheid nemen en lokaal de nodige initiatieven hebben genomen. We komen er wel, al zal nog het nodige water door de Rijn vloeien voordat we er zijn.

Als bestuur willen we aan de deelprojecten keiharde doelstellingen gaan hangen waar die er nog niet zijn. Op 4 december kruipen we weer bij elkaar om bepaalde processen met elkaar door te spreken. We zijn allemaal razend enthousiast, maar niet altijd even effectief. Dat komt o.a. doordat we de deelprojecten wel uitvoeren, maar de doelen zijn niet SMART zoals ze dat in vaktermen noemen. Ze zijn niet altijd even meetbaar op resultaten, en dat is wel wat we graag willen. Gelukkig hebben we nu een paar collega's die dat proces weten vorm te geven zodat we daar van kunnen leren en er sterker van kunnen worden. Dat geldt zeer zeker ook voor mij, want ik sjouw me een slag in de rondte en verzet bergen werk, maar wellicht kan ik dat slimmer en handiger doen. De juiste mensen binden aan de doelen die ik wil bereiken met mijn portefeuille. Samen verenigen dus.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Paul Kleijn

Paul Kleijn

Paul is in zijn dagelijks leven Manager Verkoopkantoor bij Technische Unie en is oud-bestuurslid van Badminton Nederland.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!