clubzoeker

Duinwijck overrompelt Van Zijderveld met 7-1

Duinwijck overrompelt Van Zijderveld met 7-1

In team 1 beleefde een aantal spelers avond om niet te vaak aan terug te denken. Met name Jordy Hilbink kwam tot twee uitslagen die hij sinds de jeugd niet vaak meer zal hebben gehad: 21-4, 21-8 en 21-5, 21-11.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het is in hem te prijzen dat hij - ookal bakt de tegenstander er helemaal niets van - voor elk punt blijft gaan. Een echte winnaarsmentaliteit en dat zien we graag.

Tegenstander Van Zijderveld beschikt echter wel over twee prima eredivisiedames, zodat Akvile Stapusaityte en invalster Fabienne van Affelen (Betty Timmerman was voor haar werk in de VS) hun handen vol hadden in de damesdubbel. Te vol zelfs, want de winst ging in drie games naar de Amstelveners.

Dat was meteen het enige punt dat niet voor Duinwijck was, al had ook Dorien Lups alle mogelijke moeite om de Letse Ieva Pope te verslaan. Dorien - die de laatste weken uitstekend in vorm is - kwam in de derde set terug van een 0-8 achterstand en won uiteindelijk nipt met 23-21.

In de overige partijen ging de winst meestal erg gladjes naar Duinwijck. Over drie weken beginnen de play-offs, de tegenstander is nog onbekend.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

De eerste dag was het vooral uitrusten van de reis. Ik hoorde de verhalen van spelers die te snel wilden gaan trainen en daardoor…

16 mei 2022

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Na een gedwongen onderbreking van twee jaar kon afgelopen weekend een vervolg worden gegeven aan de lange reeks door Badminton…

16 mei 2022

Wie strikt de veters van Mark Caljouw?

Wie strikt de veters van Mark Caljouw?

In de nieuwe podcast van Badminton Inside wordt het transfernieuws rondom BC Drop Shot uitgebreid besproken en laat playing coach…

13 mei 2022

Nederland speelt badminton: kom jij erbij?

Nederland speelt badminton: kom jij erbij?

Badminton is groot in Nederland: ruim 300.000 mensen spelen minstens één keer per maand badminton. Het is de…

11 mei 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!