SportSport

Smashing ook een maatje te klein voor Slotermeer

Smashing ook een maatje te klein voor Slotermeer

Op zaterdag 7 november stond alweer de derde thuiswedstrijd op het programma voor Smashing. Hierin was Slotermeer de tegenstander.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Slotermeer staat in poule B één plek boven ons, dus we hoopten de punten dit keer in Wijchen te houden.

De heren- en damesdubbel kenden eigenlijk een zelfde verloop. Yannic en Roy namen het op tegen Tim Foo en Ralph Starren. De eerste set begon wat moeilijk, maar Yannic en Roy wisten nog enkele punten te pakken (14-21). In de tweede set konden Yannic en Roy de wedstrijd niet naar hun hand zetten en deze ging dan ook verloren (14-21). Judith en Ella stonden tegenover Janne Elst en Elisabeth Purwaningtyas. Hier begon de wedstrijd ook wat moeilijk en het was vooral wennen aan het spel van de Indonesische Purwaningtyas. De eerste set ging verloren (15-21), maar in de tweede set kwamen Judith en Ella nog op een voorsprong. Na de 11 konden ze deze helaas niet meer vasthouden (14-21) en dus kon Slotermeer er weer een puntje bij optellen.

Daarna was het de beurt aan de singels van Brandon en Denise. Brandon speelde een goede partij tegen Leon Nottelman. In de eerste set was er nog niet veel van te zien (11-21), maar in de tweede set liet Brandon zien dat hij de betere was (21-13). De derde set ging tot 11 gelijk op, waarna Leon een aantal puntjes uitliep. Brandon kon het helaas niet meer inhalen (17-21). Denise ging de baan op tegen Raquel Humphris. Het begon wat onwennig, maar na de 11 wist Denise de voorsprong vast te houden (21-17). In de tweede set speelde de magische 16 nog even op (lang verhaal ;-), maar Denise wist haar concentratie vast te houden en de wedstrijd uit te spelen (21-13).

Judith mocht beginnen aan haar wedstrijd tegen Elisabeth. In de eerste set bleek de tegenstander een paar maatjes te groot (figuurlijk dan). Judith had veel moeite met de onvoorspelbare slagen en had er telkens geen antwoord op (6-21). In de tweede set kon Judith tot 9-11 bij blijven, maar de Indonesische zette een paar tandjes bij om de wedstrijd in haar voordeel te beslissen (13-21). Yannic speelde tegen Ralph op de baan ernaast. Het bleek al snel dat Yannic niet lekker in de wedstrijd zat en veel foutjes maakte. De eerste set ging dan ook vrij snel naar Ralph (14-21). In de tweede set speelde Yannic meer tegen zichzelf dan tegen de tegenstander en de foutjes bleven het spel van Yannic bepalen (15-21).

Het was aan onze mixkoppels om de schade nog enigszins te beperken. Ella en Roy speelden tegen Tim en Janne. In de eerste set overrompelden ze de tegenstander met hun goede spel (21-15), maar in de tweede set leek het alsof Tim en Janne wakker waren geschud. Zij wonnen nipt de tweede set (18-21) en vervolgens lieten ze Roy en Ella in de derde set op een te grote achterstand die door Smashing niet meer goed te maken was (12-21). Brandon en Denise moesten voor een punt vechten tegen Leon en Raquel. De eerste set ging door veel fouten van eigen kant vrij gemakkelijk naar Slotermeer (14-21). In de tweede set kwam het Smashing duo op een voorsprong die ze nooit meer weg gaven (21-18). Helaas was ook in deze wedstrijd in de derde set de achterstand te groot om er nog iets moois van te maken (12-21). Eindstand: 1-7 Slotermeer.

Blij met een punt of teleurgesteld door wederom een verlies.. Ik weet het niet. Inmiddels begint het voor ons toch wel lastig te worden dat wij de driesetters telkens niet naar onze kant kunnen zetten. Hopelijk komt daar dit seizoen wel nog verandering in! We geven de moed niet op :-)

Supporters bedankt voor het aanmoedigen, Pim en Mieke bedankt voor de lekkere goulash en Piet en Emma bedankt voor de (altijd) goede zorgen in de kantine! Volgende week (zaterdag 14 november) spelen we om 18 uur thuis tegen Victoria (mijn oude club!). Dat belooft heel spannend te worden, dus kom vooral weer allemaal naar Sporthal Achterlo!

Namens team 1, Denise

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!