Remise in Wateringen

Remise in Wateringen

Qontent Almere is er niet in geslaagd om VELO schaakmat te zetten, terwijl dat wel had gekund. Zondag 8 november 2015 hielden beide teams het op een remise in de wat de toeschouwers betreft matig gevulde VELO-hal.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Vooral het verlies in het mannendubbel en het vrouwendubbel kwam hard aan bij de Almeerse ploeg. De dames werden weggespeeld en de mannen verloren in de derde game in de verlenging.

Gita Djajawasito en Cheryl Seinen konden geen vervolg geven aan hun uitstekende vrouwendubbel tegen de Duinwijckdames van vorige week. Nu moesten zij hun meerdere erkennen in Lisa Khoeblal-Malaihollo met Myke Halkema die verdiend wonnen met tweemaal 21-14.

Het mannendubbel gaf alles te zien wat men graag in een mannendubbel ziet. Dave Khodabux en Eric Pang hadden hun handen vol aan Jim Middelburg en Alex Vlaar en omgekeerd was dat ook het geval. De eerste game was voor het VELO-duo met 21-14, maar à la de Ramblers kwamen de Almeerders terug en langszij in de tweede game met 21-15. En de derde game werd buitengewoon spannend met eerst een matchpoint voor VELO, toen voor Qontent Almere, dat echter ook niet werd verzilverd. Middelburg en Vlaar grepen onmiddellijk hun kans bij hun tweede matchpoint en de Almeerders hadden het nakijken.

Manon Sibbald bracht door een simpele overwinning in haar damessingle op Marleen Kuipers Qontent Almere terug in de wedstrijd met 11-21 en 17-21.

Justin Teeuwen had het bepaald niet makkelijk tegen Stijn de Langhe. De eerste game was Teeuwen veruit de baas (10-21), maar in de tweede game kwam er zand in de Teeuwenmachine en stal De Langhe de tweede game met 23-21. In de derde game nam De Langhe nog een grote voorsprong met 12-7, maar die bleek uiteindelijk toch niet voldoende om Teeuwen van zich af te houden. Het werd namelijk 15-21 voor de shuttlegoochelaar.

Eric Pang zette in zijn single de Qontentploeg op voorsprong door Alex Vlaar met 16-21 en 12-21 terug te wijzen.

Als Tamara van der Hoeven ooit een kans had om van Lisa Khoeblal-Malaihollo te winnen dan was het deze zondagmiddag. Maar dat verzuimde ze. De eerste game was voor de VELO-dame met 21-14 en de tweede ook met 21-18. Van der Hoeven gaf in deze tweede game de winst na een lekkere voorsprong onnodig uit handen en zo werd de tussenstand in de wedstrijd 3-3. Maar Van der Hoeven moet niet wanhopen, want vandaag of morgen komt de ommekeer.

Justin Teeuwen speelde voor de verandering met Gita Djajawasito het gemengd dubbel tegen het oersterke duo Jim Middelburg met Myke Halkema. De eerste game was dan ook voor Velo met 21-14, de tweede echter voor Teeuwen en Djajawasito met 14-21. Toch werd de derde game niet wat een ieder er van verwachtte, omdat Halkema en Middelburg eenvoudig wonnen met 21-9.

Dave Khodabux en Tamara van der Hoeven speelden in hun mix Stijn de Langhe en Marleen Kuipers van de mat met 16-21 en 11-21 en zo eindigde deze wedstrijd in een gelijkspel, waar overigens beide coaches prima mee konden leven.

Volgende week zondagmiddag speelt Qontent de uitwedstrijd tegen het Haagse DKC. Dat wordt een zware kluif voor de Almeerders, maar wellicht wel één om de vingers bij af te likken. Qontent Almere handhaaft de ongeslagen status in de Carlton Eredivisie en gaat in poule B aan de leiding met 50 punten voor Duinwijck dat 42 punten heeft. De nummers één, twee en drie in poule A zijn nog niet bekend. Dat kan nog alle kanten op.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Gemengddubbel Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Gemengddubbel Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich officieel gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs.

15 may 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vinden in het T-Kwadraat in Tilburg de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024 (NJK) plaats en…

8 may 2024

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Per 1 augustus 2024 stromen Dion Hoegen, Vihaan Shah en Sterre Bang in bij de S-1 selectie op Papendal.

8 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!