SportSport

Van Zijderveld: vanaf nu alles op alles om te handhaven in Carlton Eredivisie

Van Zijderveld: vanaf nu alles op alles om te handhaven in Carlton Eredivisie

De laatste wedstrijd van team 1 was een thuiswedstrijd tegen VELO. De kans was niet heel erg groot om Victoria in de poule in te halen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het team stond voor de wedstrijd 1 punt achter, maar Victoria heeft tegen Smashing veel punten gehaald, hetgeen tegen VELO lastig zou worden.

De mannendubbel tegen Alex Vlaar en invaller Ewout Beukers werd bestreden met Lennart Bijkerk en Mike van Daal. Vanwege de afwezigheid van Virgil, blessures en weinig reserves in de andere divisieteams heeft onze coach net zoals vorige week moeten invallen. De eerste game was nog ok, maar Ewout en Alex waren duidelijk te goed in de tweede game.

Het vrouwendubbel van Mireille en Ieva was behoorlijk spannend zoals eigenlijk iedere week het geval is. In een spannende driegamer met veel lange rally's ging uiteindelijk de overwinning naar Marleen Kuipers en oud selectiespeelster Myke Halkema.

Van tevoren wist het team dat de herenenkels erg zwaar zouden worden. Lennart mocht aantreden tegen Jim Middelburg, die velen maten te groot was. Een winstpartij kon hier niet verwacht worden, maar Lennart is nooit echt in de partij gekomen. Marco kwam prima mee met Alex Vlaar, maar wint de wedstrijd in twee games door vastheid en kwaliteit in slagen.

De vrouwensingles waren leuk om naar te kijken. Manouk mocht het opnemen tegen invalster Suzanne Slaats. De eerste game was spannend tot aan het einde en ging naar Manouk. De tweede game was Manouk dominanter en kon een hoger tempo aanhouden en won de tweede game ruimer! Ieva mocht spelen tegen de invalster Marleen Kuipers. Ieva was vanaf het begin geconcentreerd en voerde het tempo in iedere rally op. Eenvoudig won Ieva met 7 en 11 haar single.

Marco en Mireille hebben een fantastische mix laten zien tegen Jim Middelburg en Suzanne Slaats. De eerste game brachten Marco en Mireille direct een verassing door met 13 te winnen. In de tweede game voerde Jim het tempo behoorlijk op en ging erg rap naar Velo. De derde game was een spektakel alleen trokken Marco en Mireille aan het kortste eind en verloren met 19. De mix van Manouk en Mike ging vrij eenvoudig verloren.

Van Zijderveld is laatste geworden in Poule A in de eerste fase van de competitie. Echter zal team 1 in de play-offs voor de plaatsen 5 t/m 10 alle zeilen bijzetten om te handhaven.

Lennart Bijkerk

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!