clubzoeker

Van Zijderveld: vanaf nu alles op alles om te handhaven in Carlton Eredivisie

Van Zijderveld: vanaf nu alles op alles om te handhaven in Carlton Eredivisie

De laatste wedstrijd van team 1 was een thuiswedstrijd tegen VELO. De kans was niet heel erg groot om Victoria in de poule in te halen.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het team stond voor de wedstrijd 1 punt achter, maar Victoria heeft tegen Smashing veel punten gehaald, hetgeen tegen VELO lastig zou worden.

De mannendubbel tegen Alex Vlaar en invaller Ewout Beukers werd bestreden met Lennart Bijkerk en Mike van Daal. Vanwege de afwezigheid van Virgil, blessures en weinig reserves in de andere divisieteams heeft onze coach net zoals vorige week moeten invallen. De eerste game was nog oké, maar Ewout en Alex waren duidelijk te goed in de tweede game.

Het vrouwendubbel van Mireille en Ieva was behoorlijk spannend zoals eigenlijk iedere week het geval is. In een spannende driegamer met veel lange rally's ging uiteindelijk de overwinning naar Marleen Kuipers en oud selectiespeelster Myke Halkema.

Van tevoren wist het team dat de herenenkels erg zwaar zouden worden. Lennart mocht aantreden tegen Jim Middelburg, die velen maten te groot was. Een winstpartij kon hier niet verwacht worden, maar Lennart is nooit echt in de partij gekomen. Marco kwam prima mee met Alex Vlaar, maar wint de wedstrijd in twee games door vastheid en kwaliteit in slagen.

De vrouwensingles waren leuk om naar te kijken. Manouk mocht het opnemen tegen invalster Suzanne Slaats. De eerste game was spannend tot aan het einde en ging naar Manouk. De tweede game was Manouk dominanter en kon een hoger tempo aanhouden en won de tweede game ruimer! Ieva mocht spelen tegen de invalster Marleen Kuipers. Ieva was vanaf het begin geconcentreerd en voerde het tempo in iedere rally op. Eenvoudig won Ieva met 7 en 11 haar single.

Marco en Mireille hebben een fantastische mix laten zien tegen Jim Middelburg en Suzanne Slaats. De eerste game brachten Marco en Mireille direct een verassing door met 13 te winnen. In de tweede game voerde Jim het tempo behoorlijk op en ging erg rap naar Velo. De derde game was een spektakel alleen trokken Marco en Mireille aan het kortste eind en verloren met 19. De mix van Manouk en Mike ging vrij eenvoudig verloren.

Van Zijderveld is laatste geworden in Poule A in de eerste fase van de competitie. Echter zal team 1 in de play-offs voor de plaatsen 5 t/m 10 alle zeilen bijzetten om te handhaven.

Lennart Bijkerk

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!