SportSport

Zeer belangrijke wedstrijd voor DKC

Zeer belangrijke wedstrijd voor DKC

Voor de badmintonners van BC DKC staat aanstaande zondag alweer de laatste wedstrijd in de reguliere competitie op het programma. Het is gelijk ook een heel belangrijk duel.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De Haagse ploeg ontvangt in de eigen sporthal 't Zandje namelijk BV Almere. Dat betekent dat de nummers één van poule A en poule B het tegen elkaar opnemen. Wil DKC eerste blijven, en daarmee een minder grote tegenstander treffen in de kwartfinale van de play-offs, moet het een zege behalen. BC Amersfoort en VELO liggen namelijk op de loer.

Landskampioen DKC maakt een uitstekend seizoen door. Het stoppen van Dennis van Daalen de Jel en Ginny Severien en het vertrek van Alida Chen leken van tevoren te grote aderlatingen te worden voor de Hagenaars. Niks was minder waar. De nieuwe aankoop Joran Kweekel bewees een groot talent te zijn. Ook Marlies Baan, die uit team 2 overkwam, bleek al vrij snel goed mee te kunnen op eredivisieniveau.

Van de acht gespeelde wedstrijden verloor DKC er slechts één. Dat was in eigen huis tegen buurman VELO uit Wateringen (3-5). Vorig weekend werd ongetwijfeld de mooiste zege geboekt. In en tegen Amersfoort won het team van coach Leonard van Velzen met 5-3, waar op een gelijkspel werd gehoopt. Daardoor staat DKC eerste in poule A met 47 punten. Dat zijn er twee meer dan nummer twee Amersfoort en vijf meer dan VELO, de nummer drie. De landskampioen is dus gebaat bij een overwinning, want laatstgenoemde ploegen spelen tegen minder sterke ploegen dan Almere is.

De Flevolanders werden voor dit seizoen gezien als een van de belangrijkste titelkandidaten. Almere bleef nagenoeg intact, en kan sinds deze jaargang ook gebruik maken van de diensten van veelvuldig Nederlands kampioen Eric Pang. Dat de formatie van trainer Erik Staats als enige club ongeslagen is, mag dus geen verrassing worden genoemd. Almere is overigens al zeker van plek één in poule B. Daarom speelt het in de kwartfinale tegen nummer vier uit groep A, Victoria.

De wedstrijd DKC - BV Almere wordt gespeeld op zondag 15 november in sporthal 't Zandje in Den Haag. Adres: Schimmelweg 202, 2524 XK. Het duel begint om 14.00 uur.

Spelers BC DKC: Mark Caljouw, Joran Kweekel, Thomas Wijers, Michiel Kruijt, Daisy Bommeleyn, Veerle Wijers en Marlies Baan. Coach: Leonard van Velzen.

Spelers BV Almere: Eric Pang, Dave Khodabux, Justin Teeuwen, Stephan Branderhorst, Tamara van der Hoeven, Cheryl Seinen, Manon Sibbald en Gita Djajawasito. Coach: Erik Staats.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!