clubzoeker

Almere lijkt nu al zeker van de halve finale

Almere lijkt nu al zeker van de halve finale

Badminton Nederland heeft het Sinterklaasweekend bedacht om de kwartfinalewedstrijden van de Carlton Eredivisie te laten spelen. Qontent moest dus op Sinterklaasavond afreizen voor een 2,5 uur durende rit naar Hoensbroek voor de play-off tegen BC Victoria.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Nog steeds zonder de geblesseerde Stephan Branderhorst. Hij heeft slechts drie wedstrijden kunnen spelen. Wel van de partij en mag ook wel eens genoemd worden dat is BVA-masseur Henk Folmer. Ook Henk maakt deel uit van het team. Er waren maar liefst zo'n 40 mensen op deze wedstrijd afgekomen waarvan ook weer een tiental uit Almere.

Voordat ons Qontent Almere aan de wedstrijd begon verrasten zij eerst hun aanhangers op de tribune. Coach Erik Staats sprak ze even kort toe, waarna Emmy Vlaar uit de zak van Sinterklaas, als blijk van waardering, elk van hen een heerlijke chocoladeletter overhandigde. Dit werd door de supporters zeer op prijs gesteld en zij werden ook nog eens in de gelegenheid gesteld om met hun helden een groepsfoto te maken. Spelers van Qontent Almere: Bedankt! Jullie zijn in elk opzicht echte toppers!

Maar dan volgt waar het echt om gaat. Qontent Almere is de enige ploeg die nog geen wedstrijd in de Carlton Eredivisie heeft verloren en dat zou deze avond zo blijven.

Eric Pang en Dave Khodabux hadden waarschijnlijk nog de lange reis in de benen want ze begonnen nogal moeizaam tegen het koppel Ben Maes en Simon Merkt in het mannen dubbel. Ze moesten even op stoom komen maar wonnen de eerste game met 21-15. Eenmaal op gang was de tweede game snel voorbij: 21-9.

Hetzelfde gold eigenlijk ook voor de vrouwen dubbel. Ook moeizame start voor Cheryl Seinen en Gita Djajawasito tegen Marloes en Lieke Maes maar wonnen uiteindelijk de eerste game met 21-18. De tweede game werd met het grootste gemak binnen gehaald met 21-8.

Manon Sibbald moest het opnemen tegen Jessie van Wijk. Ook zij won haar wedstrijd met 2-0. Erg gemakkelijk ging het niet. In beide games stond ze ruim voor maar liet haar tegenstandster tot tweemaal toe terugkomen tot 20-19. Net op tijd bij de les besliste ze de eerste game in haar voordeel met 21-19 en de tweede game benutte ze haar matchpoint op 20-19 met een schitterende drop. Ze stapte dan ook verdiend als winnares van de baan.

Eric Pang kon na het mannen dubbel direct weer aan de bak. Na een korte pauze liet hij er geen twijfel over bestaan wie er de beste was. Met zijn kwaliteiten speelde hij heel simpel zijn tegenspeler Niels Veenstra van de baan: 21-11 en 21-8.

Als nu de vijfde partij zou worden gewonnen was de wedstrijd afgelopen. Het team dat als eerste 5 wedstrijden wint is immers de winnaar. Justin Teeuwen heeft zich ziek met 39 graden koorts, af moeten melden. Normaal gesproken zou Thomas Sibbald (het broertje van Manon) in zijn plaats spelen. Helaas, hij is geblesseerd. Uiteindelijk is coach Erik Staats uitgekomen bij het 16-jarige talent Sebastiaan Li. Eenmaal op de baan was ook hij niet helemaal fit maar daar was in zijn spel niets van te merken. Met een aantal mooie punten had hij van zijn opponent Simon Merkt eigenlijk niets te duchten en won toch vrij eenvoudig met 21-14 en 21-12. Wat een voortreffelijk debuut in de eredivisie van Sebastiaan. Dat hij ook nog eens de beslissende vijfde partij op zijn naam schreef maakte het nog fraaier.

Tijden de wedstrijd van Sebastiaan was Tamara van der Hoeven aan de zesde partij begonnen tegen Lieke Maes. Die partij was uiteindelijk niet meer van belang maar blijkbaar was haar aan alles gelegen deze wedstrijd toch te winnen. Vorige keer verloor ze in de derde game met 23-21. Het leek weer op een 2-1 verlies uit te draaien maar ze knokte zich in de beslissende game terug en kwam langszij om alsnog met 24-22 te winnen.

Volgende week zaterdag 12 december 2015 om 19.00 uur de thuiswedstrijd tegen BC Victoria in Sporthal Raggers. Ook hier geldt dat het team dat als eerste vijf partijen wint de winnaar is.

Uiteraard worden er weer veel supporters verwacht op deze sfeervolle avond. Mocht Qontent Almerspelers weer als winnaar van de baan stappen dan plaatsen zij zich voor de halve finale maar eerst nog maar even zaterdag zien te winnen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Vrijdag is de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Selena Piek en Robin Tabeling…

12 july 2024

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!