Almere lijkt nu al zeker van de halve finale

Almere lijkt nu al zeker van de halve finale
Moederdag 2019

Badminton Nederland heeft het Sinterklaasweekend bedacht om de kwartfinalewedstrijden van de Carlton Eredivisie te laten spelen. Qontent moest dus op Sinterklaasavond afreizen voor een 2,5 uur durende rit naar Hoensbroek voor de play-off tegen BC Victoria.

› alles over het Badminton Festival!

Nog steeds zonder de geblesseerde Stephan Branderhorst. Hij heeft slechts drie wedstrijden kunnen spelen. Wel van de partij en mag ook wel eens genoemd worden dat is BVA-masseur Henk Folmer. Ook Henk maakt deel uit van het team. Er waren maar liefst zo'n 40 mensen op deze wedstrijd afgekomen waarvan ook weer een tiental uit Almere.

Voordat ons Qontent Almere aan de wedstrijd begon verrasten zij eerst hun aanhangers op de tribune. Coach Erik Staats sprak ze even kort toe, waarna Emmy Vlaar uit de zak van Sinterklaas, als blijk van waardering, elk van hen een heerlijke chocoladeletter overhandigde. Dit werd door de supporters zeer op prijs gesteld en zij werden ook nog eens in de gelegenheid gesteld om met hun helden een groepsfoto te maken. Spelers van Qontent Almere: Bedankt! Jullie zijn in elk opzicht echte toppers!

Maar dan volgt waar het echt om gaat. Qontent Almere is de enige ploeg die nog geen wedstrijd in de Carlton Eredivisie heeft verloren en dat zou deze avond zo blijven.

Eric Pang en Dave Khodabux hadden waarschijnlijk nog de lange reis in de benen want ze begonnen nogal moeizaam tegen het koppel Ben Maes en Simon Merkt in het mannen dubbel. Ze moesten even op stoom komen maar wonnen de eerste game met 21-15. Eenmaal op gang was de tweede game snel voorbij: 21-9.

Hetzelfde gold eigenlijk ook voor de vrouwen dubbel. Ook moeizame start voor Cheryl Seinen en Gita Djajawasito tegen Marloes en Lieke Maes maar wonnen uiteindelijk de eerste game met 21-18. De tweede game werd met het grootste gemak binnen gehaald met 21-8.

Manon Sibbald moest het opnemen tegen Jessie van Wijk. Ook zij won haar wedstrijd met 2-0. Erg gemakkelijk ging het niet. In beide games stond ze ruim voor maar liet haar tegenstandster tot tweemaal toe terugkomen tot 20-19. Net op tijd bij de les besliste ze de eerste game in haar voordeel met 21-19 en de tweede game benutte ze haar matchpoint op 20-19 met een schitterende drop. Ze stapte dan ook verdiend als winnares van de baan.

Eric Pang kon na het mannen dubbel direct weer aan de bak. Na een korte pauze liet hij er geen twijfel over bestaan wie er de beste was. Met zijn kwaliteiten speelde hij heel simpel zijn tegenspeler Niels Veenstra van de baan: 21-11 en 21-8.

Als nu de vijfde partij zou worden gewonnen was de wedstrijd afgelopen. Het team dat als eerste 5 wedstrijden wint is immers de winnaar. Justin Teeuwen heeft zich ziek met 39 graden koorts, af moeten melden. Normaal gesproken zou Thomas Sibbald (het broertje van Manon) in zijn plaats spelen. Helaas, hij is geblesseerd. Uiteindelijk is coach Erik Staats uitgekomen bij het 16-jarige talent Sebastiaan Li. Eenmaal op de baan was ook hij niet helemaal fit maar daar was in zijn spel niets van te merken. Met een aantal mooie punten had hij van zijn opponent Simon Merkt eigenlijk niets te duchten en won toch vrij eenvoudig met 21-14 en 21-12. Wat een voortreffelijk debuut in de eredivisie van Sebastiaan. Dat hij ook nog eens de beslissende vijfde partij op zijn naam schreef maakte het nog fraaier.

Tijden de wedstrijd van Sebastiaan was Tamara van der Hoeven aan de zesde partij begonnen tegen Lieke Maes. Die partij was uiteindelijk niet meer van belang maar blijkbaar was haar aan alles gelegen deze wedstrijd toch te winnen. Vorige keer verloor ze in de derde game met 23-21. Het leek weer op een 2-1 verlies uit te draaien maar ze knokte zich in de beslissende game terug en kwam langszij om alsnog met 24-22 te winnen.

Volgende week zaterdag 12 december 2015 om 19.00 uur de thuiswedstrijd tegen BC Victoria in Sporthal Raggers. Ook hier geldt dat het team dat als eerste vijf partijen wint de winnaar is.

Uiteraard worden er weer veel supporters verwacht op deze sfeervolle avond. Mocht Qontent Almerspelers weer als winnaar van de baan stappen dan plaatsen zij zich voor de halve finale maar eerst nog maar even zaterdag zien te winnen.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Imke van der Aar: come back stronger

Imke van der Aar: come back stronger

Last period I have been struggling with my old injury again. So for now no tournaments...

14 juni 2019

Tweede ronde Spanish International 2019 voor badmintonvlogger Gayle Mahulette

Tweede ronde Spanish International 2019 voor badmintonvlogger Gayle Mahulette

Gayle Mahulette is na overtuigende winst door naar de tweede ronde bij de Spanish International 2019.

14 juni 2019

Malaysian top shuttler Lee Chong Wei retires

Malaysian top shuttler Lee Chong Wei retires

To all my family friends and fans. To everyone of you who have been a part of my life, thank you. A real big sincere thank you.

13 juni 2019

Jeugdbadmintonner Jaymie Laurens runner-up vrouwendubbel bij German Open U17

Jeugdbadmintonner Jaymie Laurens runner-up vrouwendubbel bij German Open U17

Bij de Babolat German U17 Open 2019 in Bergisch Gladbach (Duitsland) heeft Jaymie Laurens afgelopen weekend de tweede plaats…

12 juni 2019

Assistent-bondscoach Jonas Lyduch toch niet weg bij Nederlandse badmintonbond

Assistent-bondscoach Jonas Lyduch toch niet weg bij Nederlandse badmintonbond

Badminton Nederland is blij dat de Deen Jonas Lyduch besloten heeft om zijn werk voort te zetten als projectcoach van de…

12 juni 2019

Voorspeeldag Badmintonschool Barendrecht op maandagavond 1 juli 2019

Voorspeeldag Badmintonschool Barendrecht op maandagavond 1 juli 2019

Na een paar jaar van afwezigheid komt de badmintonschool weer helemaal fris terug. We gaan weer bouwen aan een sterke fundering…

12 juni 2019

FZ Forza spelers Gayle Mahulette en Joran Kweekel bij Spanish International 2019

FZ Forza spelers Gayle Mahulette en Joran Kweekel bij Spanish International 2019

Vanaf vandaag tot en met zaterdag 15 juni vindt in Madrid de Spanish International 2019 plaats. Voor Nederland komen de volgende…

12 juni 2019

Nederlandse topbadmintonner Debora Jille golden girl in Litouwen

Nederlandse topbadmintonner Debora Jille golden girl in Litouwen

Voor een speelster die september 2018 nog aankondigde een tijdelijke pauze in te lassen in haar badmintonloopbaan, heeft Debora…

9 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!