clubzoeker

Slotermeer verslaat Amersfoort na golden game

Slotermeer verslaat Amersfoort na golden game

Zondag werd de kwarfinale in de Carlton eredivisie tussen BV Slotermeer en BC Amersfoort gespeeld. Een maand geleden won BC Amersfoort nog met 7-1.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Met dit in het achterhoofd was het onze missie om dit niet nog eens te laten gebeuren. Janne was helaas verhinderd vanwege haar weekenddienst in het ziekenhuis. Gelukkig konden we weer op Madouc als invalster rekenen.

Als eerste gingen de dubbels de baan op. Ocoy en Madouc speelden tegen Alida en Romy. Onze dames oogde eerst wat onwennig maar wisten desondanks de wedstrijd overtuigend in twee games te winnen (1-0). Ondertussen werd de herendubbel van Tim en Leon tegen Koen en Vincent gespeeld. Jammer genoeg kwamen onze heren niet goed in hun spel. In tegenstelling tot de vorige keer konden zij daarom dit keer niet de winst naar zich toetrekken (1-1).

Vervolgens gingen Ralph en Raquel de baan op voor hun singel partijen. Ralph nam het op tegen Michael Fowke en speelde vanaf het eerste punt erg goed en agressief. Dit wist hij de hele partij goed vol te houden en won zo de wedstrijd in twee games (2-1). Tegelijkertijd stond Raquel tegen Alida op de baan. In de eerste game kon Raquel geen vat krijgen op het spel van haar tegenstandster. Tijdens de tweede game ging dit en stuk beter maar dit was net niet genoeg om er een derde game uit te slepen. (2-2).

Hierna gingen Ocoy en Leon de baan op met als tegenstanders respectievelijk Deborra en Vincent. Ocoy begon sterk en scoorde veel punten met haar fraaie netspel en backhand. Zij trok de wedstrijd dan ook vrij gemakkelijk in twee games naar zich toe (3-2). Op de andere baan speelde Leon een spannende partij tegen Vincent. Desondanks moest Leon uiteindelijk zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander (3-3).

Met deze tussenstand kon de wedstrijd nog alle kanten op vallen. De mixen zouden de doorslag moeten geven. Bij een 4-4 stand zou een beslissende 'Golden Game' worden gespeeld. Ralph en Raquel speelden tegen Michael en Romy. De Slotermeerders wisten met sterk spel de eerste game eenvoudig te pakken. De tweede game konden de tegenstanders meer druk uitoefenen. Ralph en Raquel herpakten zich en wonnen de wedstrijd in twee games (4-3). Tot slot gingen Tim en Madouc de baan op tegen Koen en Debora. In de eerste game wisten Tim en Madouc ondanks een grote achterstand te winnen. Door goed spel van de tegenstanders moest er een derde set worden gespeeld. Ondertussen liep de spanning in de hal op. Jammer genoeg wisten Tim en Madouc de derde set niet in winst om te zetten en moest de 'Golden Game' de wedstrijd gaan beslissen (4-4).

Na overleg werd door Denny besloten om Leon en Raquel aan te laten treden. Zij speelden tegen Koen en Alida. Vanaf het begin bleek al snel dat ze erg gewaagd aan elkaar waren. Bij het wisselen van de baanhelften hadden de Slotermeerder een voorsprong van 11-8 opgebouwd, deze wisten zij echter niet vol te houden en keken binnen no-time tegen een ruime achterstand aan. Met het motto 'opgeven is geen optie' vochten Leon en Raquel voor elk punt en kwamen zo op een 20-18 voorsprong. Koen en Alida wisten echter het hoofd koel te houden en werkten de twee matchpoints weg. Het winnende punt moest dus in de verlenging worden gemaakt. Met lange en spectaculaire rally's wisten Leon en Raquel met 24-22 uiteindelijk de 'Golden Game' te winnen.

Missie meer dan geslaagd!!! Volgende week zaterdagavond (12 december) wordt de return in Amersfoort gespeeld en zal beslist worden wie er door zal gaan naar de halve finale. Wij zullen er alles aan doen om, net als vandaag, de winst binnen te slepen!

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Vrijdag is de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Selena Piek en Robin Tabeling…

12 july 2024

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!