Slotermeer verslaat Amersfoort na golden game

Slotermeer verslaat Amersfoort na golden game

Zondag werd de kwarfinale in de Carlton eredivisie tussen BV Slotermeer en BC Amersfoort gespeeld. Een maand geleden won BC Amersfoort nog met 7-1.

Met dit in het achterhoofd was het onze missie om dit niet nog eens te laten gebeuren. Janne was helaas verhinderd vanwege haar weekenddienst in het ziekenhuis. Gelukkig konden we weer op Madouc als invalster rekenen.

Als eerste gingen de dubbels de baan op. Ocoy en Madouc speelden tegen Alida en Romy. Onze dames oogde eerst wat onwennig maar wisten desondanks de wedstrijd overtuigend in twee games te winnen (1-0). Ondertussen werd de herendubbel van Tim en Leon tegen Koen en Vincent gespeeld. Jammer genoeg kwamen onze heren niet goed in hun spel. In tegenstelling tot de vorige keer konden zij daarom dit keer niet de winst naar zich toetrekken (1-1).

Vervolgens gingen Ralph en Raquel de baan op voor hun singel partijen. Ralph nam het op tegen Michael Fowke en speelde vanaf het eerste punt erg goed en agressief. Dit wist hij de hele partij goed vol te houden en won zo de wedstrijd in twee games (2-1). Tegelijkertijd stond Raquel tegen Alida op de baan. In de eerste game kon Raquel geen vat krijgen op het spel van haar tegenstandster. Tijdens de tweede game ging dit en stuk beter maar dit was net niet genoeg om er een derde game uit te slepen. (2-2).

Hierna gingen Ocoy en Leon de baan op met als tegenstanders respectievelijk Deborra en Vincent. Ocoy begon sterk en scoorde veel punten met haar fraaie netspel en backhand. Zij trok de wedstrijd dan ook vrij gemakkelijk in twee games naar zich toe (3-2). Op de andere baan speelde Leon een spannende partij tegen Vincent. Desondanks moest Leon uiteindelijk zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander (3-3).

Met deze tussenstand kon de wedstrijd nog alle kanten op vallen. De mixen zouden de doorslag moeten geven. Bij een 4-4 stand zou een beslissende 'Golden Game' worden gespeeld. Ralph en Raquel speelden tegen Michael en Romy. De Slotermeerders wisten met sterk spel de eerste game eenvoudig te pakken. De tweede game konden de tegenstanders meer druk uitoefenen. Ralph en Raquel herpakten zich en wonnen de wedstrijd in twee games (4-3). Tot slot gingen Tim en Madouc de baan op tegen Koen en Debora. In de eerste game wisten Tim en Madouc ondanks een grote achterstand te winnen. Door goed spel van de tegenstanders moest er een derde set worden gespeeld. Ondertussen liep de spanning in de hal op. Jammer genoeg wisten Tim en Madouc de derde set niet in winst om te zetten en moest de 'Golden Game' de wedstrijd gaan beslissen (4-4).

Na overleg werd door Denny besloten om Leon en Raquel aan te laten treden. Zij speelden tegen Koen en Alida. Vanaf het begin bleek al snel dat ze erg gewaagd aan elkaar waren. Bij het wisselen van de baanhelften hadden de Slotermeerder een voorsprong van 11-8 opgebouwd, deze wisten zij echter niet vol te houden en keken binnen no-time tegen een ruime achterstand aan. Met het motto 'opgeven is geen optie' vochten Leon en Raquel voor elk punt en kwamen zo op een 20-18 voorsprong. Koen en Alida wisten echter het hoofd koel te houden en werkten de twee matchpoints weg. Het winnende punt moest dus in de verlenging worden gemaakt. Met lange en spectaculaire rally's wisten Leon en Raquel met 24-22 uiteindelijk de 'Golden Game' te winnen.

Missie meer dan geslaagd!!! Volgende week zaterdagavond (12 december) wordt de return in Amersfoort gespeeld en zal beslist worden wie er door zal gaan naar de halve finale. Wij zullen er alles aan doen om, net als vandaag, de winst binnen te slepen!

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton en corona update (week 23)

Badminton en corona update (week 23)

Gisteren werd in de diverse media nogmaals bevestigd dat de sportsector de komende maanden verder open zal gaan. Per 1 juli mogen…

5 juni 2020

Badminton en corona update (week 22)

Badminton en corona update (week 22)

In een wekelijkse update willen wij jullie graag op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen omtrent de badmintonsport en…

29 mei 2020

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Tijdens de persconferentie van de overheid op woensdag 27 mei werd duidelijk dat sportscholen per 1 juli weer open mogen mits zij…

28 mei 2020

Badminton en corona update (week 21)

Badminton en corona update (week 21)

Na de persconferentie van de overheid op dinsdag 19 mei jl. is er helaas geen nieuws te melden over het feit of binnensporten…

20 mei 2020

Acht handige tips voor beginnende airbadmintonners!

Acht handige tips voor beginnende airbadmintonners!

AirBadminton is geschikt voor jong en oud en ook voor alle niveaus. Of je nu een topbadmintonner bent of een sporter die voor het…

12 mei 2020

Youtuber Milo ter Reegen ambassadeur AirBadminton

Youtuber Milo ter Reegen ambassadeur AirBadminton

Mijn naam is Milo ter Reegen, en inmiddels al ruim zeven jaar actief op YouTube onder de naam 'MILO'. Hier plaats ik video's die…

12 mei 2020

Lancering AirBadminton in Nederland

Lancering AirBadminton in Nederland

Met veel trots en plezier mogen wij een gloednieuwe flitsende sport aan Nederland presenteren: AirBadminton. Een nieuwe frisse en…

11 mei 2020

Tactiek en techniek gaan hand in hand

Tactiek en techniek gaan hand in hand

Als we het hebben over tactiek dan wordt er vaak gedacht aan een tactisch plan om de wedstrijd te winnen. Hoewel strategie een…

7 mei 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!