clubzoeker

DKC zet goede stap richting halve finale play-offs

DKC zet goede stap richting halve finale play-offs

De badmintonners van BC DKC hebben zaterdagavond goede zaken gedaan in de kwartfinale van de play-offs van de Carlton Eredivisie. De regerend landskampioen won met 5-3 uit bij het Limburgse Roosterse BC.

Ken je BC Hoeven al?

Met de mixed dubbels nog te gaan stond het 3-3, maar dankzij twee eenvoudige zeges in dat spelonderdeel ging de zege toch naar DKC, dat de terugwedstrijd in Den Haag ook moet zien te winnen om zich te plaatsen voor de halve finale.

DKC begon niet goed aan de wedstrijd. Zowel de eerste game van het mannendubbel (Thomas Wijers/Michiel Kruijt) en het damesdubbel (Daisy Bommeleyn/Marlies Baan) gingen verloren. De Haagse heren konden het tij nog keren tegen Nico en Rik Hermans, want ze wonnen de partij alsnog in drie games. Bommeleyn en Baan gingen ten onder tegen Ann Knaepen en Meta Knuth.

De singles waren uiterst spannend in Roosteren. Ze werden allemaal na drie games beslist. DKC'er Joran Kweekel had een verlenging in de derde game nodig om Rick Steuten van zich af te schudden. Na verlies in de eerste game veegde DKC-kopman Mark Caljouw de vloer aan met zijn ‘angstgegner’ Marijn Put. Ondanks dat ze uitstekend tegenstand boden, konden Veerle Wijers en Baan het niet bolwerken tegen respectievelijk Wendy Hoeve en Knaepen.

Ondanks de 3-3 tussenstand wist DKC dat het sterkste onderdeel van de ploeg nog moest komen: de gemengd dubbels. Daarin bleken de Hagenaars inderdaad een maatje te groot voor de Limburgse opponenten. Caljouw en Bommeleyn wonnen van Steuten en Knuth. Datzelfde deden Kruijt en Veerle Wijers tegen Put en Roxanne Molenmaker. Daarmee stond er een 5-3 zege op het scorebord voor DKC.

Om de halve finale te bereiken, heeft DKC volgende week nog een overwinning nodig tegen Roosterse BC. Mocht die wedstrijd gelijk eindigen, volgt er een 'golden game' om te bepalen welk team verder gaat. DKC - Roosterse BC wordt zondag 13 december gespeeld in sporthal 't Zandje in Den Haag. De wedstrijd begint om 15.30 uur.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!