DKC zet goede stap richting halve finale play-offs

DKC zet goede stap richting halve finale play-offs

De badmintonners van BC DKC hebben zaterdagavond goede zaken gedaan in de kwartfinale van de play-offs van de Carlton Eredivisie. De regerend landskampioen won met 5-3 uit bij het Limburgse Roosterse BC.

clubzoeker

Ken je BC Gilze al?

Met de mixed dubbels nog te gaan stond het 3-3, maar dankzij twee eenvoudige zeges in dat spelonderdeel ging de zege toch naar DKC, dat de terugwedstrijd in Den Haag ook moet zien te winnen om zich te plaatsen voor de halve finale.

DKC begon niet goed aan de wedstrijd. Zowel de eerste game van het mannendubbel (Thomas Wijers/Michiel Kruijt) en het damesdubbel (Daisy Bommeleyn/Marlies Baan) gingen verloren. De Haagse heren konden het tij nog keren tegen Nico en Rik Hermans, want ze wonnen de partij alsnog in drie games. Bommeleyn en Baan gingen ten onder tegen Ann Knaepen en Meta Knuth.

De singles waren uiterst spannend in Roosteren. Ze werden allemaal na drie games beslist. DKC'er Joran Kweekel had een verlenging in de derde game nodig om Rick Steuten van zich af te schudden. Na verlies in de eerste game veegde DKC-kopman Mark Caljouw de vloer aan met zijn ‘angstgegner’ Marijn Put. Ondanks dat ze uitstekend tegenstand boden, konden Veerle Wijers en Baan het niet bolwerken tegen respectievelijk Wendy Hoeve en Knaepen.

Ondanks de 3-3 tussenstand wist DKC dat het sterkste onderdeel van de ploeg nog moest komen: de gemengd dubbels. Daarin bleken de Hagenaars inderdaad een maatje te groot voor de Limburgse opponenten. Caljouw en Bommeleyn wonnen van Steuten en Knuth. Datzelfde deden Kruijt en Veerle Wijers tegen Put en Roxanne Molenmaker. Daarmee stond er een 5-3 zege op het scorebord voor DKC.

Om de halve finale te bereiken, heeft DKC volgende week nog een overwinning nodig tegen Roosterse BC. Mocht die wedstrijd gelijk eindigen, volgt er een 'golden game' om te bepalen welk team verder gaat. DKC - Roosterse BC wordt zondag 13 december gespeeld in sporthal 't Zandje in Den Haag. De wedstrijd begint om 15.30 uur.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Van woensdag 13 t/m zondag 17 oktober vindt de Dutch Open - dit jaar een international challenge toernooi - plaats in Almere. De…

2 augustus 2021

Viktor Axelsen wint badmintontoernooi Olympische Spelen in Tokio

Viktor Axelsen wint badmintontoernooi Olympische Spelen in Tokio

De Deense badmintonner en voormalig wereldkampioen Viktor Axelsen was in de finale mannenenkelspel in twee games te sterk voor…

2 augustus 2021

Selena Piek: I'm coming home

Selena Piek: I'm coming home

That's it. Our Olympic road is ending in the quarterfinals. Tried to gave it our all but the Koreans were simply better today.

29 juli 2021

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

That’s how I am feeling right now. Crazy how sports can go. If you would have told me up front that I would reach the last 16…

29 juli 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!